Μεγάλη πτώση για τη μετοχή της GM μετά την ανακοίνωση των δασμών στα εισαγόμενα οχήματα που ανακοίνωσε ο Τραμπ

Η μετοχή της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας General Motors κατέγραψε κατακόρυφη πτώση, σχεδόν 8%, με το άνοιγμα του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, μία ημέρα αφού ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την επιβολή επιπρόσθετων δασμών ύψους 25% στα εισαγόμενα αυτοκίνητα.

Γύρω στις 16.00 (ώρα Ελλάδας), η GM ανέκαμπτε ελαφρά, αλλά η πτώση συνεχιζόταν, στο 6,38%. Η εταιρεία Ford κατέγραφε επίσης πτώση 2,57%, η Stellantis κατά 3,01%, η Toyota 2,86% και η Honda 2,81%.

Οι δασμοί που ανακοίνωσε ο Τραμπ θα επιβληθούν «σε όλα τα οχήματα που δεν κατασκευάζονται στις ΗΠΑ», όπως δήλωσε ο ίδιος. Θα τεθούν σε ισχύ στις 2 Απριλίου και το συνολικό ποσοστό της φορολόγησης των αυτοκινήτων θα φτάσει το 27,5% της αξίας τους.

Το 82% των οχημάτων της Ford που πωλούνται στις ΗΠΑ κατασκευάζονται στη χώρα. Ακολουθούν σε ποσοστά η Stellantis με περίπου 71%, η Honda με 68%, η Toyota με 57% και η General Motors με 53%.

Στην Ευρώπη, οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών καταγράφουν επίσης πτώση: στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης η μεοχή της BMW υποχωρούσε κατά 2,60% γύρω στις 16.00 (ώρα Ελλάδας), της Mercedes κατά 4,17%, της Porsche κατά 4,68% και της Volkswagen κατά 2,42%.

Στη Γουόλ Στριτ, η μετοχή της Tesla παρέμενε στο «πράσινο», καθώς κατέγραφε άνοδο 1,62%. Οι αναλυτές της RBC Capital Markets θεωρούν ότι ο κολοσσός των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μπορεί να ωφεληθεί από τους δασμούς, στον ανταγωνισμό της με τις άλλες εταιρείες, δεδομένου ότι κατασκευάζει οχήματα στις ΗΠΑ.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η ηχηρή απουσία από την ομιλία Τσίπρα – Το μήνυμα που ανησύχησε τους επιτελείς

Η απουσία της Όλγας Γεροβασίλη από την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ερμηνείες και σενάρια για την επόμενη μέρα του πρώην πρωθυπουργού

Μυστική δημοσκόπηση – «καμπανάκι πολιτικού θανάτου» για τον Μητσοτάκη: Κατρακυλά η ΝΔ – Κάτω από το 25% η πραγματική απήχηση λίγο πριν τη...

Μυστική δημοσκόπηση-σοκ μετά το καλοκαίρι δείχνει κατάρρευση της ΝΔ κάτω από το 25%. Πτώση άνω των 5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και πανικός στο Μαξίμου λίγο πριν τη ΔΕΘ

Μυστικές δημοσκοπήσεις – Εφιάλτης για τον Μητσοτάκη: Η Ελληνική Λύση πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας

Ανατροπή στις μυστικές δημοσκοπήσεις: Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου αναδεικνύεται πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στη Βόρεια Ελλάδα