Μεγάλη ανησυχία σε ιστοσελίδα που υποστηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα μήπως και τυχόν γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Δένδιας και δεν γίνει πρόεδρος της ΝΔ

Η Πυθία αποκαλύπτει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Την ιστοσελίδα dnews.gr την γνωρίζετε; Αν δεν την γνωρίζετε είχε παλαιότερα την ονομασία dikaiologitika.gr την οποία, σε ένα ιδιαίτερα επικερδές και εκείνους deal, οι πρώην ιδιοκτήτες της την παραχώρησαν στην δημοσιογραφική ομάδα του Αλέξη Τσίπρα (ας το γράψουμε έτσι για να καταλαβαινόμαστε), δηλαδή σε μπροστινούς ενός ισχυρού οικονομικού συστήματος που στηρίζει ακόμη τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργό. Πρόκειται για τη δημοσιογραφική ομάδα που κατά το παρελθόν “έτρεχε” στο ίδιο ύφος και επάνω στις ίδιες “γραμμές” την ιστοσελίδα ieidiseis.gr. Σε ένα πολιτικό παράδοξο η συγκεκριμένη δημοσιογραφική ομάδα στηρίζει με πίστη, σταθερότητα και πάθος τόσο τον Αλέξη Τσίπρα, όσο και τον Νίκο Δένδια.

Πρώτο βιολί στο dnews.gr είναι ο Βασίλης Σκουρής, ένας εκ των αγαπημένων δημοσιογράφων του Αλέξη Τσίπρα και του Νίκου Δένδια, ο οποίος σήμερα γράφει ένα άρθρο αναφορικά με τα σενάρια πρόκρισης του ονόματος του Νίκου Δένδια για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Η ανησυχία είναι έκδηλη. Μήπως και τυχόν ο Κερκυραίος πολιτικός αποστρατευτεί και δεν διεκδικήσει την ηγεσία της ΝΔ στο μέλλον. Εξάλλου ο Βασίλης Σκουρής, από το στόμα του οποίου ακούγεται η φωνή του Νίκου Δένδια, μας γράφει ότι ο Δένδιας έχει να προσφέρει πολλά στον τόπο καθώς είναι… νέος. Γιατί γελάτε κύριοι.

Διαβάστε το άρθρο του Βασίλη Σκουρή:

Πέντε αλήθειες για τον Δένδια και την Προεδρία της Δημοκρατίας
Ηπρόταση που είναι στο τραπέζι, ο λόγος της διαρροής και τι θα πράξει ο υπουργός Άμυνας.

  1. ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΥΠΑΡΚΤΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ; Αναμφίβολ
  1. ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΥΠΑΡΚΤΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ; Αναμφίβολα ναι. Ο πρωθυπουργός το έχει ρίξει στο τραπέζι αλλά οριστική απόφαση δεν έχει λάβει. Προς το παρόν το Μαξίμου διέρρευσε την πρόταση ακριβώς για να σφυγμομετρήσει τις αντιδράσεις, αλλά και να «δεσμεύσει» τον υπουργό Άμυνας.
  2. ΠΟΙΑ ΤΑ ΥΠΕΡ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΕΝΔΙΑ; Υπέρ ότι συζητείται να προταθεί για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα. Κατά ότι η αποδοχή μιας τέτοιας πρότασης θα σημάνει την αποστρατεία του από την πολιτική ζωή της χώρας, παρότι είναι σε ηλικία που έχει να προσφέρει πολλά στον τόπο και την παράταξή του. Επίσης τον «αποστρατεύει» και επαγγελματικά, καθώς θα πρέπει να κλείσει ή να μεταβιβάσει το νομικό του γραφείο.
  3. ΓΙΑΤΙ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΤΟΝ ΔΕΝΔΙΑ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ; Προφανώς όχι μόνο (ούτε κυρίως) γιατί «ενώνει την παράταξη», όπως λένε οι διαρροές του Μαξίμου. Ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, που αποτέλεσε την αρχική σκέψη για την Προεδρία, μετά την απόφαση να μην ανανεωθεί η θητεία της Κατερίνα Σακελλαροπούλου, θα λάβει όλες τις ψήφους των «γαλάζιων» βουλευτών και το γνωρίζει άριστα ο πρωθυπουργός. Η αλήθεια είναι πως το Μαξίμου επιδιώκει να απαλλαγεί από τον υπ΄ αριθμόν ένα «δελφίνο» και σχεδόν σίγουρο διάδοχο του Κυρ. Μητσοτάκη, ώστε να ελέγξει την όλη διαδικασία όταν έρθει η ώρα.
  4. ΤΙ ΘΑ ΠΡΑΞΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ; Ο υπουργός Άμυνας δεν μπορεί να μην κατανοεί πλήρως ότι με την …κλωτσιά προς τα πάνω επιδιώκουν να τον αποστρατεύσουν από την πολιτική. Λογικά, επίσης, δεν τοποθετείται τώρα, αφού -και- η διαρροή για την προεδρία λειτουργεί υπέρ του. Δύσκολα, όμως, πολύ δύσκολα -για να το πούμε κομψά- θα επιλέξει την αποστράτευσή του.
  5. ΠΩΣ «ΘΑ ΤΟΝ ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΝ»; Στο παρασκήνιο κάποιοι διαδίδουν πως αν ο Μητσοτάκης το αποφασίσει «υπάρχουν τρόποι να πειστεί». Αθλιότητες -και προφανώς όχι σε γνώση του πρωθυπουργού!

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ