Μεγάλη ανησυχία μέσα στη νύχτα στο Μαξίμου μετά τη δημοσκόπηση που δείχνει τη ΝΔ κάτω από τον στόχο του Μητσοτάκη – Στο 26,6% στην πρόθεση ψήφου (vid)

Κάτω από τον στόχο του 33% που έχει θέσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ως πήχη της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές, κινείται το κυβερνών κόμμα λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες.

Η δημοσκόπηση της Alco έγινε το διάστημα μεταξύ Κυριακής και Τρίτης (4/6/24), πριν κορυφωθεί η αντιπαράθεση για το πόθεν έσχες Κασσελάκη.

Στο ερώτημα πόσο ενδιαφέρουν τους πολίτες οι Ευρωεκλογές, εκείνοι απάντησαν πολύ 57%, λίγο 25% και καθόλου 18%

Στην ερώτηση για το αν η ψήφος στις ευρωεκλογές μπορεί να αλλάξει κάτι στη χώρα, 6 στους 10 πολίτες απάντησαν όχι.

Στην κάρτα με την πρόθεση ψήφου, η ΝΔ εμφανίζεται με ποσοστό 26,6% ο ΣΥΡΙΖΑ 13%. Το ΠΑΣΟΚ 11%, το ΚΚΕ 6,9% η Ελληνική λύση 7,4%.

Στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ εμφανίζεται να συγκεντρώνει ποσοστό από 29,5 μέχρι και 33,9% ο ΣΥΡΙΖΑ έως 17,8% και το ΠΑΣΟΚ έως 13,8%.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, το αποτέλεσμα της κάλπης φαίνεται να φέρνει για τη ΝΔ ένα ποσοστό μεταξύ 31,5 και 32% λίγο πιο κάτω από το στόχο του κόμματος για 33%. Η δεύτερη θέση πάντως, με βάση τη συγκεκριμένη δημοσκόπηση, φαίνεται να ανήκει ξεκάθαρα του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...

Το πολιτικό παρασκήνιο πίσω από τη συμφωνία ΠΑΟΚ – Μυστακίδη για τη Νέα Τούμπα

Η ελληνική κυβέρνηση αρνείται εμπλοκή στη συμφωνία του Α.Σ. ΠΑΟΚ με τον Αριστοτέλη Μυστακίδη για τη Νέα Τούμπα. «Δεν γνωρίζαμε για το deal», ανέφερε πηγή του Μαξίμου. Η συμφωνία αφορά πλήρη ιδιωτική χρηματοδότηση.

Ανατροπή φέρνει δημοσκόπηση στην Κεντροαριστερά: Πρώτος ο Τσίπρας, αλλά…

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ανατροπές στη μάχη της κεντροαριστεράς: Πλεύση Ελευθερίας μπροστά από ΠΑΣΟΚ – Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκης στη μάχη για την ηγεσία ενός νέου φορέα.