Μεγάλη ανατροπή στην υπόθεση του Απόστολου Λύτρα

Ανατροπή έρχεται στην υπόθεση του δικηγόρου Απόστολου Λύτρα, ο οποίος κατηγορείται για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

Ο Εισαγγελέας πρότεινε την παραπομπή του κατηγορούμενου για πλημμέλημα αντί για κακούργημα, όπως ήταν η αρχική δίωξη, που αφορούσε την βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Ειδικότερα, ο εισαγγελέας εισηγείται την τροποποίηση της κατηγορίας σε επικίνδυνη σωματική βλάβη, μια σημαντική διαφοροποίηση που θα επηρεάσει την έκβαση της δίκης.

Η πρόταση περιλαμβάνει επίσης την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του κατηγορούμενου με περιοριστικούς όρους. Οι όροι αυτοί περιλαμβάνουν την απομάκρυνσή του από την οικογενειακή εστία, την απαγόρευση επαφής με το θύμα, την υποχρεωτική συμμετοχή του σε θεραπευτικό πρόγραμμα, καθώς και την τακτική παρουσία του στο αστυνομικό τμήμα δύο φορές το μήνα.

Ο Απόστολος Λύτρας
Ο Απόστολος Λύτρας

Αυτό το «παράθυρο» για την αποφυλάκιση του Λύτρα ξεδιπλώνει νέα τροπή στην υπόθεση, ενώ η τελική απόφαση θα ληφθεί από το δικαστικό συμβούλιο, το οποίο θα κρίνει αν θα υιοθετήσει τις εισηγήσεις του εισαγγελέα.

Ο Απόστολος Λύτρας

Οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες, καθώς οι δικαστές αναμένεται να εκδώσουν το βούλευμά τους, καθορίζοντας την πορεία της υπόθεσης και την τελική ποινική μεταχείριση του κατηγορούμενου.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ