Μεγάλες ανατροπές περιμένουν οι αναλυτές στις δημοσκοπήσεις μετά τις διακοπές του Αυγούστου

Η Πυθία αποκαλύπτει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Ο κόσμος εγκαταλείπει τις μικρές και μεγάλες πόλεις της χώρας μας και συρρέει μαζικά στις παραλίες. Την ίδια ώρα η Ευρώπη βυθίζεται στην παρακμή και η Μέση Ανατολή θυμίζει ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί και να οδηγήσει στον Μεγάλο Πόλεμο. Στην Ελλάδα, ταυτόχρονα, το πολιτικό σκηνικό στο σύνολό του μοιάζει με τσίρκο, στον κόσμο του.

Και ενώ οι Έλληνες θα κάνουν τις διακοπές τους, τους από το φθινόπωρο τους περιμένει ΣΟΚ και ΔΕΟΣ. Ακρίβεια, φουσκωμένοι λογαριασμοί ρεύματος, αστάθεια και άλλα θα συνθέσουν το σκηνικό στον δρόμο για έναν ζοφερό χειμώνα.

Όλα όσα έρχονται θα επηρεάσουν και τις δημοσκοπήσεις, την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να κερδίσει και άλλον χρόνο κυβερνητικής θητείας ελλείψει σοβαρής αντιπολίτευσης σκέφτεται να προκηρύξει πρόωρες εκλογές το 2025. Στο παραπάνω συμφωνούν όλοι αναλυτές στο παρασκήνιο, οι οποίοι βλέπουν μεγάλες ανατροπές στις δημοσκοπήσεις που θα δουν το φως της δημοσιότητας – αν δεν παρέμβει το αόρατο χέρι του Μεγάρου Μαξίμου – μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.

Τι βλέπουν; Τη Νέα Δημοκρατία να πέφτει κάτω από το 28% που έλαβε στις ευρωεκλογές του περασμένου Ιουνίου και να κινείται στο 25 με 26%. Τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, μέχρι τουλάχιστον να ολοκληρωθούν το συνέδριο και οι εσωκομματικές εκλογές αντίστοιχα, να καταρρέουν και να κινούνται σε ποσοστά γύρω στο 10%. Την Ελληνική Λύση να αυξάνει τις δυνάμεις της και να φλερτάρει, κατακτώντας διψήφιο ποσοστό, με τη δεύτερη θέση και το ΚΚΕ να αυξάνει θεαματικά τις δυνάμεις του. Από εκεί και κάτω το χάος.

Για να δούμε…

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ