Μεγάλες αλλαγές στο επίδομα ανεργίας

Μεγάλες αλλαγές στο επίδομα ανεργίας προς το τέλος του έτους, επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με τον υφυπουργό Πάνο Τσακλόγλου να αποκαλύπτει ότι θα βασιστούν στην έκθεση Πισσαρίδη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο λόγος για τον οποίο παρέχεται το επίδομα ανεργίας είναι για να μη μειωθεί σημαντικά το βιοτικό επίπεδο αυτού που λαμβάνει επίδομα ανεργίας.

«Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, ασχέτως των εισφορών τις οποίες έχει καταβάλει κάποιος, το επίδομα ανεργίας είναι σταθερό και μάλιστα σε όλη τη χρονική διάρκεια στην οποία καταβάλλεται». Η έκθεση Πισσαρίδη αναφέρει ότι το επίδομα ανεργίας θα πρέπει να μην είναι σταθερό και συνδεδεμένο με τον κατώτατο μισθό αλλά με τις προηγούμενες αμοιβές του ανέργου. «Το επίδομα ανεργίας προτείνουμε όπως οριστεί στο 55% του μέσου μηνιαίου μισθού του ανέργου στα προηγούμενα τρία έτη με ανώτατο όριο επιδόματος τα 1.200 ευρώ (το επίπεδο του μέσου μηνιαίου μισθού των πλήρως απασχολουμένων τον Ιανουάριο του 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΦΚΑ)».

Στις σκέψεις της κυβέρνησης είναι το επίδομα να εκκινά με το 80% του τελευταίου μισθού του ανέργου και να μειώνεται σταδιακά, ώστε αφενός μεν να μην υπάρχει ραγδαία μείωση του εισοδήματός του, αφετέρου δε ως ένα κίνητρο να επανενταχθεί γρήγορα στην αγορά εργασίας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το «ταμείο» του νέου κόμματος: Ποιοι χρηματοδοτούν την Καρυστιανού;

Το παρασκήνιο των επαφών με επιχειρηματίες και ο ρόλος του στενού πυρήνα

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;