«Μακεδονομάχος»: Ένα πολύ επικερδές πολιτικά επάγγελμα!

Του Βασίλη Σκουρή

Amber Alert: Αναζητούνται οι κατ΄ επάγγελμα «μακεδονομάχοι» της πολιτικής και των συλλόγων, που έχουν εξαφανιστεί μετά τις 7 Ιουλίου 2019, με την έλευση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πρωθυπουργία. Φορούσαν πανοπλίες και περικεφαλαίες και βασικό χαρακτηριστικό τους ήταν πως «πωλήθηκε η Μακεδονία»!

Ο λόγος φυσικά δεν είναι για απλούς πολίτες, που πίστεψαν σε έναν εθνικό παροξυσμό που δημιουργήθηκε από τα τέλη της δεκαετίας του ‘80, με πρωταγωνιστές και πάλι τη Νέα Δημοκρατία, με τον Αντώνη Σαμαρά να ανατρέπει την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Ο λόγος γίνεται για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, κυρίως για επιφανή της στελέχη, νυν υπουργούς και βουλευτές, περιφερειάρχες και δημάρχους, αλλά και για τους επικεφαλής των «μακεδονικών οργανώσεων» – πού είναι αλήθεια αυτοί μετά τις εκλογές;

Τα κυβερνητικά στελέχη, όπως φαίνεται από την μετεκλογική τους συμπεριφορά, χρησιμοποίησαν τη Μακεδονία και τη Συμφωνία των Πρεσπών με μοναδικό σκοπό να διατηρήσουν την ενότητα της ΝΔ και να έρθουν στην εξουσία. Καπηλεύτηκαν τα αισθήματα των απλών πατριωτών, επένδυσαν πάνω στο μίσος, διαβεβαίωναν στο παρασκήνιο ξένους ηγέτες ότι τα λένε αυτά για να ελέγξουν την ακροδεξιά εντός και εκτός ΝΔ και αν έρθουν στην εξουσία δεν θα αμφισβητήσουν τη Συμφωνία, ευχόμενοι ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Κοτζιάς να τελειώσουν τη δουλειά που οι ίδιοι χαρακτήριζαν «βρώμικη»!

Η φανέλα της Βόρειας Μακεδονίας στο ποδόσφαιρο, όμως, εκθέτει όλους τους παραπάνω – από τον πρωθυπουργό έως και τον Θοδωρή Ζαγοράκη που είναι και πρόεδρος της ΕΠΟ και ευρωβουλευτής της ΝΔ.

Αν η Βόρειος Μακεδονία παραβιάζει τη Συμφωνία των Πρεσπών, ιδού η Συμφωνία που (υποτίθεται) γυρεύατε προεκλογικά για να την καταγγείλετε.

Ευτυχώς βεβαίως που δεν το κάνετε. Αυτό όμως δεν μπορεί να κρύψει την υποκρισία σας. Ενώ παράλληλα επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά πως ο «μακεδονομάχος» υπήρξε για εσάς ένα πολύ επικερδές πολιτικά επάγγελμα!

ΥΓ: Τι γίνεται και με τους όρους που, θέματα όπως τα σχολικά βιβλία κοκ, και που, αν δεν εκπληρώνονταν οι όροι αυτοί, θα βάζατε βέτο στην ευρωπαϊκή προοπτική της Βορείου Μακεδονίας; Ουαί υμίν…

ΠΗΓΗieidiseis.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;

Ανατροπή φέρνει δημοσκόπηση στην Κεντροαριστερά: Πρώτος ο Τσίπρας, αλλά…

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ανατροπές στη μάχη της κεντροαριστεράς: Πλεύση Ελευθερίας μπροστά από ΠΑΣΟΚ – Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκης στη μάχη για την ηγεσία ενός νέου φορέα.

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη «χάνει μετοχές», αλλά όχι την ισχύ στα media

Η Alpha TV αλλάζει χέρια: Η United Group αποκτά το 50%, αλλά η διοίκηση παραμένει στη Motor Oil. Ποιος έχει πραγματικά τον έλεγχο; Ποια είναι η στρατηγική της οικογένειας Βαρδινογιάννη και πώς εξελίσσεται ο όμιλος;

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...