«Μακάρι ο Αλέξης Τσίπρας να είχε έναν Άδωνι Γεωργιάδη στο περιβάλλον του»

  • Ακούγεται παράδοξο, αλλά μακάρι ο Αλέξης Τσίπρας να είχε έναν Αδωνι στο περιβάλλον του. Τουλάχιστον δεν θα ακούγαμε τις κολακευτικές ανοησίες που επαναλαμβάνονται αυτές τις μέρες- που ο προοδευτικός χώρος χρειάζεται καθαρές κουβέντες , καθαρές σχέσεις και καθαρούς στόχους.

Όταν έρχεται η ώρα να μιλήσει σοβαρά, ο Άδωνις Γεωργιάδης το κάνει -με επάρκεια και νηφαλιότητα. Οι εξαλλοσύνες είναι μέρος της δουλειάς.

Αυτή τη φορά έδωσε συνέντευξη στον Βασίλη Σκουρή-Dnews- και έκανε την καλύτερη περιγραφή για την πολιτικη πορεία του Αλέξη Τσιπρα.

…«Έχει απίστευτα φυσικά ταλέντα. Δυστυχώς, δεν τα δούλεψε. Κάπως εφυσυχάστηκε και σιγά – σιγά το ταλέντο του γύρισε μπούμερανγκ.

Έχασε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και αντί να κάνει τη στροφή την ώρα που έπρεπε, αυτή που περίπου θέλει να κάνει τώρα, έχασε μία τετραετία με τον Πολάκη και την τοξικότητα. Αυτό τον οδήγησε στη συντριβή του.

Παραιτήθηκε και ενώ θα έπρεπε να είναι μακριά από τον ΣΥΡΙΖΑ για να πάψει να έχει φθορά, ανακατεύτηκε στην εκλογή Κασσελάκη.

Χρεώθηκε τον Κασσελάκη και όταν κατάλαβε ότι ο Κασσελάκης δεν τραβάει, προσπάθησε να τον ρίξει από τον ΣΥΡΙΖΑ με τη γνωστή επιστολή στο συνέδριό τους και υπέστη ο ίδιος πρωτοφανή εσωκομματική ήττα, αδιανόητη για το μέγεθος του Αλέξη Τσίπρα.

Εξακολουθεί να κάνει λάθος, γιατί έστω και στο παρασκήνιο, φαίνεται να εμπλέκεται στις τωρινές διαδικασίες. Ο κύριος Τσίπρας αν θέλει κάποτε στα αλήθεια να επανέλθει, πρέπει για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα να μην έχει καμία εμπλοκή με την πολιτική, διότι αυτή θα του δημιουργεί συνεχή φθορά. Όσο εμπλέκεται στην πολιτική, τόσο θα πηγαίνει προς τα κάτω”.

Ποιος από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ιδίως όσους εμφανίζονται ως συνεργάτες, φίλοι, οπαδοί, ή …καθοδηγούμενοι από τον πρώην Πρωθυπουργό, έχει τόσην ευθυκρισία όταν πρόκειται να αποτιμήσει τη διαδρομή του ως τώρα και τις προοπτικές του;

Ακούγεται παράδοξο, αλλά μακάρι να είχε έναν Αδωνι στο περιβάλλον του. Τουλάχιστον δεν θα ακούγαμε τις κολακευτικές ανοησίες που επαναλαμβάνονται αυτές τις μέρες- που ο προοδευτικός χώρος χρειάζεται καθαρές κουβέντες , καθαρές σχέσεις και καθαρούς στόχους.

Κυρίως χρειάζεται καθαρή πρόταση για ό,τι πρέπει να πράξει ο Τσίπρας το συντομότερο δυνατόν: αυτοκριτική και ανάλυση πρωτοβουλίας για νέο πολιτικό φορέα με κεντροαριστερά και ευρωπαϊκή ταυτότητα.

Ή όπως έλεγε ένα σύνθημα στον γαλλικό Μάη: «Τρέξε σύντροφε, ο παλιός κόσμος είναι πίσω σου».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ