Μία σκοτεινή ιστορία: Οι τρεις (κρυφές και παράλληλες) διαφορετικές ζωές του Μιχάλη Καλογήρου

Η Πυθία αποκαλύπτει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Ήταν 2015, όταν με καλούσαν συχνά στο Μέγαρο Μαξίμου για να ακούσουν τους χρησμούς μου. Για λόγους αστικής ευγένειας που με διακρίνει, δεν τους καλούσα στο μαντείο μου. Άσε που οι τότε ένοικοι του Μεγάρου Μαξίμου δεν θα άντεχαν τους καπνούς της πικροδάφνης. Το μόνο που κάπνιζαν ήταν κανένα πούρο σε κότερα μεγαλοεπιχειρηματιών.


Τότε λοιπόν είχα γνωρίσει ένα παιδάκι, που έκανε κάποιου είδους “λάντζα” για τον Νίκο τον Παππά, που ήταν ο τότε πανίσχυρος υπουργός Επικρατείας και συνήθιζε να κάνει… ιντριγκαδόρικες συζητήσεις εν μέσω περιπάτων στον Εθνικό Κήπο. Το θυμάμαι αυτό το… συνεσταλμένο παιδάκι να λαμβάνει οδηγίες για τη στοιχειοθέτηση… δημοσιευμάτων, τα οποία στη συνέχεια μοιράζονταν σε εφημερίδες. Βλέπετε, θα ακολουθούσε ο τυφώνας με τις τηλεοπτικές άδειες.

Τέλος πάντων, αυτό το παιδάκι ήταν ο Μιχάλης Καλογήρου, ο οποίος μετά – ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ – έγινε υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα. Δεν χρειάζεται να σας γράψω τώρα εδώ τι έκανε ως υπουργός Δικαιοσύνης. Όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται γνωρίζουν. Ο Μιχάλης Καλογήρου υπήρξε ένας τουλάχιστον… αμφιλεγόμενος υπουργός Δικαιοσύνης. (Διαβάστε τι γράφει ΕΔΩ ο Κώστας Βαξεβάνης).

Τις προάλλες αποκαλύφθηκε ότι ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και του ζήτησε συγγνώμη για την σκοτεινή υπόθεση του σκανδάλου Novartis. Η πλευρά Τσίπρα, χωρίς να πείσει ιδιαίτερα, διέψευσε με… χλιαρές διαρροές… σε χλιαρούς δημοσιογράφους-παρατρεχάμενους ενός υποσυστήματος loosers παραγόντων το δημοσίευμα. Ελάχιστοι πιστεύουν την πλευρά Τσίπρα.

Ωστόσο έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το γεγονός ότι, όπως λέγεται, ισχυρός δίαυλος επικοινωνίας του συστήματος Τσίπρα με τον Ευάγγελο Βενιζέλος είναι ο Μιχάλης Καλογήρου.

Έχει ενδιαφέρον πως ο Μιχάλης Καλογήρου, που, όπως όλα δείχνουν, είναι ο αγγελιοφόρος της συνθηκολόγησης του Αλέξη Τσίπρα με τη διαπλοκή, μετά το πραξικόπημα σε βάρος του Στέφανου Κασσελάκη είχε συναντηθεί με πραξικοπηματίες του ΣΥΡΙΖΑ, με κάποιους από τους 87, και τους μετέφερε το αυστηρό αίτημα του Αλέξη Τσίπρα να κατεβάσουν έναν υποψήφιο απέναντι στην υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη, ώστε να μην καταγραφεί πολυδιάσπαση των δυνάμεων των πραξικοπηματιών. Μάλιστα, μου μετέφεραν, ότι σε εκείνη τη συνάντηση ο Μιχάλης Καλογήρου είχε χρησιμοποιήσει με ιδιαίτερη επιδεξιότητα την… γαλλική γλώσσα.

Σε κάθε περίπτωση το παιδάκι, τελικά αποδείχθηκε μία πολύ σκοτεινή φυσιογνωμία. Και δυστυχώς για τον προοδευτικό χώρο, ταυτίστηκε με την χειρότερη περίοδο του Αλέξη Τσίπρα, αυτή της πτώσης. Εξάλλου ο Μιχάλης Καλογήρου χρεώθηκε την εγκληματική στρατηγική και τις λανθασμένες επιλογές που οδήγησαν στην συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα.

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ: Ο Αλέξης Τσίπρας, ετεροπροδιορίζεται από τους στενούς του συνεργάτες. Έτσι, στα χρόνια της ανόδου και της πτώσης του έχουμε τρεις διαφορετικούς Τσίπρες. Ο Τσίπρας που ήταν “άχαστος” είχε στενό συνεργάτη τον Νίκο Παππά. Ακολούθησε ο Τσίπρας που έγινε έρμαιο του Τζανακόπουλου και της παρέας του. Και ακολουθεί ο Τσίπρας του Καλογήρου, ο Τσίπρας στην πιο θλιβερή φάση της καριέρας του.

Λοιπόν, στα όσα ζούμε στην παρούσα συγκυρία με την απόπειρα ολικής επαναφοράς του Αλέξη Τσίπρα στην κεντρική πολιτική σκηνή, ο Μιχάλης Καλογήρου φέρεται να διαδραματίζει κεντρικό ρόλο. Από στρατηγική δεν σκαμπάζει ιδιαίτερα, αλλά στον Τσίπρα και στους φίλους του είναι πιστός και διεκπεραιώνει κάποιες αποστολές.

Όμως – ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΟ ΓΡΑΦΩ ΥΠΕΥΘΥΝΑ – ο Μιχάλης Καλογήρου είναι η Αχίλλειος πτέρνα του Αλέξη Τσίπρα.

ΞΕΡΕΤΕ; Ο Μιχάλης Καλογήρου έχει τρεις “κρυφές” ζωές που “φιλοτεχνούν” μια σκοτεινή, αλλά και ταυτόχρονα ευάλωτη φιγούρα της πολιτικής ζωής του τόπου. Η μία είναι η πολιτική. Η δεύτερη άπτεται του κόσμου των επιχειρήσεων και της διαπλοκής. Για την τρίτη… δεν θα έπρεπε να ντρέπεται… Ας σταματήσω εδώ… Δεν χρειάζεται να τον απομακρύνει ο Τσίπρας. Εξάλλου είναι πολιτικά τελειωμένοι.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Daily Sabah: Οι Εβραίοι θέλουν Γη του Ισραήλ τη βόρεια Κύπρο

Εδώ και καιρό η Ανατολική Μεσόγειος αποτελεί εστία γεωπολιτικής...