Μία (άλλη, διαφορετική) μυστική δημοσκόπηση – έκπληξη για την ηγεσία στην ΠΑΣΟΚ – Το πρόσωπο του Τσίπρα πίσω από το προσωπείο του Δούκα

Η Πυθία αποκαλύπτει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Η μάχη για την ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ, μετά την αποτυχία του πάλαι ποτέ κραταιού Κινήματος στις ευρωεκλογές, έχει ξεκινήσει για τα καλά. Έχουμε και λέμε: Την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θα διεκδικήσουν ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Χάρης Δούκας, ο Παύλος Γερουλάνος, η Μιλένα Αποστολάκη και ο Μιχάλης Κατρίνης. Στην κούρσα της διαδοχής δεν αποκλείεται να μπουν επίσης, η Νάντια Γιαννακοπούλου και η Άννα Διαμαντοπούλου.

Μέχρι στιγμής οι δημοσκόποι έχουν ξεκινήσει να καταγράφουν τα ποσοστά των υποψηφίων για την αρχηγία του κόμματος και τα αποτελέσματα δείχνουν ισχνό, οριακό προβάδισμα του Χάρη Δούκα, χωρίς, ωστόσο, τα γκάλοπ να έχουν συμπεριλάβει όλους τους παραπάνω υποψηφίους.

Ένας δημοσκόπος που προσήλθε για… χρησμό στο μαντείο μου, μου είπε ότι, πολύ πρόσφατα, μία εταιρεία δημοσκοπήσεων έτρεξε μία διαφορετική δημοσκόπηση με πρόθεση και εκτίμηση ψήφου, σε περίπτωση που αύριο θα είχαμε εθνικές εκλογές. Στους ερωτώμενους δόθηκαν δύο επιλογές: ΠΑΣΟΚ με πρόεδρο τον Ανδρουλάκη και ΠΑΣΟΚ με τον Χάρη Δούκα.

Παρά το γεγονός ότι ο Χάρης Δούκας προηγείται στις μετρήσεις για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, στην πρόθεση ψήφου, το ΠΑΣΟΚ, με τον ίδιο στην ηγεσία του, καταγράφει ποσοστό της τάξης του 8%, ενώ με τον Νίκο Ανδρουλάκη στο 12%. Πρόκειται για δημοσκόπηση-κόλαφο.

Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Και σε αυτό που θα σας αποκαλύψω συμφώνησε και ο δημοσκόπος – συνομιλητής μου. Ότι, οι ψηφοφόροι πιστεύουν πως ο Χάρης Δούκας είναι μία μεταβατική λύση, προκειμένου να συγκροτηθεί ο ενιαίος φορέας του οποίου τα ηνία θα αναλάβει στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας. Άρα, οι ψηφοφόροι μπροστά σε μία κάλπη εθνικών εκλογών, που υποθετικά θα στηνόταν σύντομα, δεν θα ψήφιζαν το ΠΑΣΟΚ του Χάρη Δούκα, διότι είναι πεπεισμένοι ότι ψηφίζοντας τον δήμαρχο Αθηναίων στο τέλος θα έπαιρναν τον Τσίπρα. Και ο Τσίπρας, σε ένα υποθετικό σενάριο εσωκομματικών εκλογών δεν θα μπορούσε να κερδίσει ούτε καν τον Στέφανο Κασσελάκη.

Τέλος θα πρέπει να σημειωθεί πως εκείνοι που θα ψηφίσουν ενδεχόμενα ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εθνικές δεν σημαίνει ότι θα ψηφίσουν και στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έγινε viral: Σάλος με τη σύζυγο του πρώην πρωθυπουργού που έγινε τρολ – Έρχονται αποκαλύψεις για πρόσωπα υπεράνω υποψίας

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Σάλος...