Λαβρόφ: Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν θα τελειώσει παρά μόνο αν εγκαταλείψει η Δύση

Η ένοπλη σύρραξη στην Ουκρανία θα συνεχιστεί ωσότου η Δύση να εγκαταλείψει τα σχέδιά της να κυριαρχήσει και να καταφέρει στρατηγική ήττα στη Ρωσία, δηλώνει ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην ινδονησιακή εφημερίδα Kompas.

Σκοπός της «συλλογικής Δύσης υπό την ηγεσία των ΗΠΑ» είναι να ενισχύσει την παγκόσμια ηγεμονία της, έκρινε ο κ. Λαβρόφ, ο οποίος μίλησε στην εφημερίδα ενόψει της συμμετοχής του στη Σύνοδο της Ανατολικής Ασίας και στη σύνοδο του Συνδέσμου Κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) στην Τζακάρτα εντός της εβδομάδας.

Στις συνόδους θα είναι επίσης παρών ο αμερικανός ομόλογός του Άντονι Μπλίνκεν.

«Γιατί δεν φθάνει στο τέλος της η ένοπλη σύγκρουση στην Ουκρανία; Η απάντηση είναι πολύ απλή — θα συνεχιστεί ώσπου η Δύση να εγκαταλείψει τα σχέδιά της να διατηρήσει την κυριαρχία της και να ξεπεράσει την εμμονική επιθυμία της να καταφέρει στρατηγική ήττα στη Ρωσία χρησιμοποιώντας τις μαριονέτες της στην Ουκρανία», είπε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας. «Για την ώρα, δεν υπάρχει καμιά ένδειξη» πως θα συμβεί κάτι τέτοιο, πρόσθεσε.

Ακόμη, ο κ. Λαβρόφ επιτίμησε το Κίεβο διότι αγνόησε ειρηνευτικό σχέδιο που πρότεινε η Ινδονησία και αντ’ αυτού προώθησε το δικό του «πακέτο τελεσιγράφων».

Το σχέδιο που υπέβαλε η Τζακάρτα περιείχε διάφορες προτάσεις, συμπεριλαμβανομένης μεταξύ άλλων της δημιουργίας αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης. Η ουκρανική κυβέρνηση το απέρριψε, επιμένοντας στην πάγια απαίτηση της η Ρωσία να αποσύρει τα στρατεύματά της από όλη την ουκρανική επικράτεια.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι Γερμανοί διασύρουν τον Μητσοτάκη: «Εξαγοράζει δημοσιογράφους και ελέγχει τα ΜΜΕ!»

Taz: Ο Μητσοτάκης ελέγχει τα ΜΜΕ με «αγορασμένους» δημοσιογράφους...

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τρέμει το φιάσκο του αιώνα – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη «παγώνουν» τη Chevron για την Κρήτη

Αγωνία στην Αθήνα: Η Chevron δεν έχει καταθέσει ακόμη προσφορά για τα οικόπεδα νότια της Κρήτης και της Πελοποννήσου – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη, κίνδυνος γεωπολιτικής ήττας

Βόμβα στην ελληνική οικονομία: Σενάρια συγχωνεύσεων τραπεζών – Κοσμογονικές αλλαγές θα ανατρέψουν τα πάντα

Σενάρια τραπεζικών συγχωνεύσεων που μπορεί να μειώσουν τις συστημικές τράπεζες από τέσσερις σε τρεις

Πολιτική «βόμβα»: Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού, οι ανατροπές στις ισορροπίες και το ποσοστό που τρομάζει

Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού μπορεί να ανατρέψει τις πολιτικές ισορροπίες. Ποσοστά έως 20%, ρόλος-κλειδί σε συμμαχίες και πιθανά ρίσκα