Λαβρόφ: Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν θα τελειώσει παρά μόνο αν εγκαταλείψει η Δύση

Η ένοπλη σύρραξη στην Ουκρανία θα συνεχιστεί ωσότου η Δύση να εγκαταλείψει τα σχέδιά της να κυριαρχήσει και να καταφέρει στρατηγική ήττα στη Ρωσία, δηλώνει ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην ινδονησιακή εφημερίδα Kompas.

Σκοπός της «συλλογικής Δύσης υπό την ηγεσία των ΗΠΑ» είναι να ενισχύσει την παγκόσμια ηγεμονία της, έκρινε ο κ. Λαβρόφ, ο οποίος μίλησε στην εφημερίδα ενόψει της συμμετοχής του στη Σύνοδο της Ανατολικής Ασίας και στη σύνοδο του Συνδέσμου Κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) στην Τζακάρτα εντός της εβδομάδας.

Στις συνόδους θα είναι επίσης παρών ο αμερικανός ομόλογός του Άντονι Μπλίνκεν.

«Γιατί δεν φθάνει στο τέλος της η ένοπλη σύγκρουση στην Ουκρανία; Η απάντηση είναι πολύ απλή — θα συνεχιστεί ώσπου η Δύση να εγκαταλείψει τα σχέδιά της να διατηρήσει την κυριαρχία της και να ξεπεράσει την εμμονική επιθυμία της να καταφέρει στρατηγική ήττα στη Ρωσία χρησιμοποιώντας τις μαριονέτες της στην Ουκρανία», είπε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας. «Για την ώρα, δεν υπάρχει καμιά ένδειξη» πως θα συμβεί κάτι τέτοιο, πρόσθεσε.

Ακόμη, ο κ. Λαβρόφ επιτίμησε το Κίεβο διότι αγνόησε ειρηνευτικό σχέδιο που πρότεινε η Ινδονησία και αντ’ αυτού προώθησε το δικό του «πακέτο τελεσιγράφων».

Το σχέδιο που υπέβαλε η Τζακάρτα περιείχε διάφορες προτάσεις, συμπεριλαμβανομένης μεταξύ άλλων της δημιουργίας αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης. Η ουκρανική κυβέρνηση το απέρριψε, επιμένοντας στην πάγια απαίτηση της η Ρωσία να αποσύρει τα στρατεύματά της από όλη την ουκρανική επικράτεια.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη «χάνει μετοχές», αλλά όχι την ισχύ στα media

Η Alpha TV αλλάζει χέρια: Η United Group αποκτά το 50%, αλλά η διοίκηση παραμένει στη Motor Oil. Ποιος έχει πραγματικά τον έλεγχο; Ποια είναι η στρατηγική της οικογένειας Βαρδινογιάννη και πώς εξελίσσεται ο όμιλος;

Ανατροπή φέρνει δημοσκόπηση στην Κεντροαριστερά: Πρώτος ο Τσίπρας, αλλά…

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ανατροπές στη μάχη της κεντροαριστεράς: Πλεύση Ελευθερίας μπροστά από ΠΑΣΟΚ – Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκης στη μάχη για την ηγεσία ενός νέου φορέα.