Κώστας Καραμανλής: Η σιωπηλή συνάντηση με κορυφαίο υπουργό του Μητσοτάκη και η «καυτή» διάψευση για τους «91»

Πίσω από κλειστές πόρτες και εκτός κάμερας, μια επίσκεψη με σαφές μήνυμα και πολύ παρασκήνιο


Σε χαμηλούς τόνους, αλλά με πολιτικό βάρος, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής βρέθηκε χθες στο Υπουργείο Οικονομικών, όπου συναντήθηκε με τον Κυριάκο Πιερρακάκη. Οι δύο άνδρες συζήτησαν τη βιώσιμη πορεία της ΣΕΚΕ, της ιστορικής καπνοβιομηχανίας με έδρα τη Βόρεια Ελλάδα, της οποίας πρόεδρος είναι ο ίδιος ο Καραμανλής.

«Η ΣΕΚΕ αντιμετωπίζει σοβαρά εμπόδια – αυξημένο κόστος, μείωση καλλιεργειών, διεθνή πίεση», φέρεται να μετέφερε ο πρώην πρωθυπουργός στον υπουργό, ζητώντας άμεσα θεσμικά εργαλεία στήριξης.


Χρηματοδοτικά εργαλεία και εθνική σημασία

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η συζήτηση επικεντρώθηκε σε λύσεις χρηματοδότησης μέσω εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων, ώστε να διασφαλιστεί η ανθεκτικότητα της ΣΕΚΕ και η στήριξη των παραγωγών που εξαρτώνται από αυτή.

«Η ΣΕΚΕ αποτελεί πυλώνα για τη Βόρεια Ελλάδα και χιλιάδες οικογένειες», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Πιερρακάκης, ο οποίος δεσμεύθηκε να εντάξει το ζήτημα στην οικονομική ατζέντα του υπουργείου.


Οι φήμες για τους “91” και η καυστική διάψευση

Το timing της συνάντησης, λίγες μόνο ώρες μετά τη δημόσια παρουσία του πατριωτικού φορέα “91”, άναψε φωτιές. Πολλοί έσπευσαν να συνδέσουν τον Καραμανλή με το νέο αυτό πολιτικό μόρφωμα, όμως οι κύκλοι του πρώην πρωθυπουργού ήταν κάθετοι:

«Το σενάριο είναι… ανέκδοτο», ανέφεραν με ειρωνική διάθεση. Ερώτημα παραμένει αν ως ανέκδοτο θεωρούν τη φημολογία ή τον ίδιο τον φορέα


Μήνυμα προς πολλαπλούς αποδέκτες

Η παρουσία Καραμανλή σε κρίσιμο υπουργείο και η αθόρυβη –αλλά ουσιαστική– του παρέμβαση στέλνουν σήματα στο πολιτικό σκηνικό, την ώρα που η ΝΔ αναζητά σταθερότητα και η οικονομική πίεση επηρεάζει καίριους τομείς της ελληνικής παραγωγής.

Η ΣΕΚΕ δεν είναι απλώς μια εταιρεία. Είναι κρίσιμος κρίκος για μια ολόκληρη περιφερειακή οικονομία. Και η εμπλοκή Καραμανλή, δεν περνά ποτέ απαρατήρητη.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι Γερμανοί διασύρουν τον Μητσοτάκη: «Εξαγοράζει δημοσιογράφους και ελέγχει τα ΜΜΕ!»

Taz: Ο Μητσοτάκης ελέγχει τα ΜΜΕ με «αγορασμένους» δημοσιογράφους...

Σάλος: «Αγρότης-μαϊμού» τσέπωσε 19,4 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ!

Έρχονται αποκαλύψεις-φωτιά: «Αγρότης-μαϊμού» φέρεται να πήρε 19,4 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Έρευνες για το σκάνδαλο που σοκάρει την Ελλάδα

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τρέμει το φιάσκο του αιώνα – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη «παγώνουν» τη Chevron για την Κρήτη

Αγωνία στην Αθήνα: Η Chevron δεν έχει καταθέσει ακόμη προσφορά για τα οικόπεδα νότια της Κρήτης και της Πελοποννήσου – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη, κίνδυνος γεωπολιτικής ήττας

Πολιτική «βόμβα»: Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού, οι ανατροπές στις ισορροπίες και το ποσοστό που τρομάζει

Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού μπορεί να ανατρέψει τις πολιτικές ισορροπίες. Ποσοστά έως 20%, ρόλος-κλειδί σε συμμαχίες και πιθανά ρίσκα