Κόμμα-έκπληξη στην Δεξιά ή συγκυβέρνηση Μητσοτάκη με Λατινοπούλου

Η Πυθία αποκαλύπτει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου.

Τα φώτα – και δικαίως – έχουν πέσει στις ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και ευρύτερα στον χώρο της Κεντροαριστεράς, όπου διεξάγεται κυριολεκτικά Power Game και έχει μετατραπεί σε πεδίο πολιτικών, αλλά και επιχειρηματικών ανταγωνισμών.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, δεν περνά απαρατήρητη η τρομακτική, αν σκεφτεί κανείς ότι είχαμε εθνικές εκλογές το 2023, φθορά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, η οποία επιβεβαιώθηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο στις πρόσφατες ευρωεκλογές. Σε χρονικό διάστημα περίπου ενός έτους, τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας κατρακύλησαν από το 41% στο 28%, ενώ σήμερα οι δημοσκοπήσεις υπολογίζουν το κόμμα Μητσοτάκη περίπου στο 25% με τις τάσεις να είναι καθοδικές. Οι δημοσκόποι, σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται ψιθυριστά στο παρασκήνιο, δεν αποκλείουν ο Μητσοτάκης, αν αποφασίσει να εξαντλήσει την τετραετία, να καταγράψει ποσοστά Αντώνη Σαμαρά στις πρώτες εκλογές του 2012, δηλαδή ποσοστά κάτω από το 20%, κοντά στο 18%.

Ο Μητσοτάκης και η Μαρέβα υπό το βλέμμα του Αντώνη Σαμαρά
Ο Μητσοτάκης και η Μαρέβα υπό το βλέμμα του Αντώνη Σαμαρά

Τα παραπάνω τα γνωρίζουν πολύ καλά, τόσο ο Μητσοτάκης όσο και το επιτελείο του και για αυτόν ακριβώς το λόγο, προκειμένου να αποτρέψει την ολοκληρωτική κατάρρευση των ποσοστών του κόμματός του, αλλά και να προλάβει την πιθανή ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς που θα μπορούσε να αποτελέσει μελλοντική απειλή, προσανατολίζονται προς την κατεύθυνση της προκήρυξης πρόωρων εκλογών μέσα στο 2025, σύντομα δηλαδή.

Ωστόσο, με τα ποσοστά που καταγράφει η Νέα Δημοκρατία αυτή τη στιγμή, και ενώ θεωρείται απίθανο να ανέβουν καθώς τα προβλήματα στην ελληνική κοινωνία είναι τεράστια και η οργή για τον Μητσοτάκη μεγαλώνει, η αυτοδυναμία θεωρείται άπιαστο όνειρο για τους σημερινούς, προσωρινούς ενοίκους του Μεγάρου Μαξίμου. Επομένως ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στην αναζήτηση συγκυβερνήτη. Παρέα με τον Μητσοτάκη βρίσκονται σε αναζήτηση συγκυβερνήτη και τα δομημένα συμφέροντα που εξακολουθούν και υποστηρίζουν τον αποτυχημένο πρωθυπουργό και την διεφθαρμένη κυβέρνησή του. Επιχειρηματικοί κύκλοι – όπως ακριβώς συμβαίνει αυτή την εποχή στην Κεντροαριστερά, όπου αναζητούν το αντίβαρο στην σύστημα Μητσοτάκη, την εναλλακτική-προοδευτική κυβερνητική πρόταση – ψάχνουν τη χρυσή φόρμουλα για το επόμενο κυβερνητικό σχήμα που θα προκύψει στις εθνικές εκλογές του 2025 και θα έχει πρωθυπουργό – και πάλι – τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου
Η Αφροδίτη Λατινοπούλου

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το σενάριο που απεργάζονται και προκρίνουν συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα και ισχυροί όμιλοι στην Ελλάδα είναι αυτό της συγκυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με το ακροδεξιό κομματίδιο της Αφροδίτης Λατινοπούλου με την επωνυμία “Φωνή Λογικής”. Η Αφροδίτη Λατινοπούλου εξάλλου προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία και από τον κύκλο του Μητσοτάκη, ενώ ενισχύθηκε σημαντικά, τόσο από το Μέγαρο Μαξίμου, όσο και από ολιγάρχες, στις πρόσφατες ευρωεκλογές, ώστε να καταγράψει τα ποσοστά που κατέγραψε και να μπει στην ευρωβουλή. Στόχος της κραυγαλέας ενίσχυσής της ήταν η ανάσχεση της αύξησης των ποσοστών της Ελληνικής Λύσης του Κυριάκου Βελόπουλου, ο οποίος αυξάνει την επιρροή του στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας (κυρίως λόγω της ψήφισης του νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια) και λεηλατεί κυριολεκτικά την εκλογική βάση της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος μιλά σε μικρόφωνο
Κυριάκος Βελόπουλος

Στην παρούσα χρονική συγκυρία, το άθροισμα των ποσοστών των κομμάτων του πολιτικού χώρου στα δεξιά της ΝΔ υπολογίζεται σε 18 με 20%. Αντικειμενικός σκοπός του συστήματος Μαξίμου είναι να μαντρώσουν όσο περισσότερους ψηφοφόρους γίνεται στο κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου και στη συνέχεια να συνεργαστούν μαζί της σε έναν κυβερνητικό συνασπισμό – έκτρωμα.

Όπως, όμως, αναφέρουν απολύτως έγκυρες και διασταυρωμένες πληροφορίες της στήλης, παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη και άλλη μία διαδικασία, τρέχει δηλαδή και ένα ακόμη πρότζεκτ: Η δημιουργία νέου Δεξιού κόμματος με πρόσωπο – έκπληξη στην ηγεσία του, με πρόσωπο που προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία, το οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλες αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ