Κόλαφος η απάντηση των εργαζόμενων στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ στο άθλιο non paper της Κουμουνδούρου

Δύο ημέρες μετά το non paper του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο μεταξύ άλλων κατηγορούσε τους εργαζόμενους του 105.5 Στο Κόκκινο για τις κινητοποιήσεις τους, εκείνοι έδωσαν σήμερα τη δική τους απάντηση. Σε εκτέλεση ομόφωνης απόφασης της συνέλευσης των εργαζομένων Στο Κόκκινο (ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΤΕΡ-ΜΘ), οι εκλεγμένοι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι, έκαναν την ακόλουθη δήλωση, σχολιάζοντας την «άτυπη ενημέρωση» που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφορικά με τα Μέσα του:

“Η προχθεσινή (16/04) «άτυπη ενημέρωση» του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κινείται σε απαράδεκτη κατεύθυνση, καθώς αφήνει ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο κλεισίματος των Μέσων του, ενώ επαναφέρει και τον μπαμπούλα της χρεωκοπίας, ο οποίος ως τώρα αποτελούσε μονοπωλιακό προνόμιο του Κασσελάκη.

Ταυτόχρονα, με απαράδεκτο τρόπο προσπαθεί να παρουσιάσει ως «υπεύθυνους» για αυτό τις/τους εργαζόμενες/ους και τις κινητοποιήσεις τους -στις οποίες παρεμπιπτόντως εμφανιζόταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πριν εκλεγεί.

Δυστυχώς, δεν μπορούμε να πούμε ότι αυτή η «άτυπη ενημέρωση» μας εξέπληξε δυσάρεστα, γιατί στην πραγματικότητα αποτελεί συνέχεια όσων μας ειπώθηκαν στη συνάντηση της Δευτέρας, η οποία οδήγησε στην επανέναρξη των κινητοποιήσεων.
Κατά τα άλλα, έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:
Οι «πεντέμισι μισθοί σε τεσσεράμισι μήνες» είναι πέντε μισθοί, οι εξής τέσσερις [μισός Σεπτέμβρης στις 02/12 (που αντλήθηκε από τα κουτιά που τοποθετήθηκαν στη διαδικασία εκλογής), Οκτώβρης και μισός Νοέμβρης (λόγω απεργιών), Δεκέμβρης και Γενάρης, ενώ μόλις προχθες λάβαμε και έναντι μισού Φεβρουαρίου], σε πέντε μήνες.
Όλες οι μισθοδοσίες έγιναν μετά από κινητοποιήσεις και μόνο, με εξαίρεση αυτήν του τέλους Δεκέμβρη, καθώς τότε είχαμε αναστείλει τις κινητοποιήσεις μας για να δώσουμε χρόνο στον νέο πρόεδρο. Στο ενδιάμεσο έχουν παραβιαστεί όλες οι δεσμεύσεις που δόθηκαν στους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους και στο ΣΕΠΕ -όταν εμφανίζονταν σε αυτό τα στελέχη της Left Media και δεν απουσίαζαν με διάφορες προφάσεις.
Σε αυτούς τους πέντε μήνες, δεν έχει παρουσιαστεί κανένα πλάνο βιωσιμότητας, καμία πρόταση για οργανόγραμμα, δεν έχει δημιουργηθεί ούτε υποτυπωδώς εμπορικό και διαφημιστικό τμήμα, δεν έχει γίνει τίποτα, εκτός από την παρουσίαση ενός νέου Γενικού Διευθυντή και αυτό μετά από επιμονή μας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρέπει να αποφασίσει αν το κόμμα έχει συνέχεια ή όχι. Διότι δεν μπορεί να μας ζητά να μετράμε μισθούς μετά την εκλογή νέας ηγεσίας, αλλά όλα τα υπόλοιπα να παραμένουν στη θέση που τα άφησε ο Κασσελάκης, συμπεριλαμβανομένων των απολύσεων εργαζόμενων που δεν τον λιβάνιζαν.
Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι κρατήσαμε ζωντανό τον σταθμό όταν όλοι οι άλλοι τον είχαν ξεγράψει, δουλεύοντας χωρίς να πληρωνόμαστε και εκπέμποντας απεργιακό πρόγραμμα εντελώς απλήρωτοι επί 2,5 μήνες.

Θα το ξανακάνουμε αν χρειαστεί, γιατί για εμάς το Κόκκινο είναι ταυτόχρονα η δουλειά από την οποία ζούμε και το ανεπανάληπτο βίωμα του να αποτελείς τη φωνή των κινημάτων και της αριστεράς.

Στον κόσμο των κινημάτων και της αριστεράς επαφίεται να κρίνει το δείγμα ήθους που συνιστά το να κατηγορεί ένα αριστερό κόμμα εργαζόμενους επειδή απεργούν διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους.

Γιάννης Ανδρουλιδάκης, συνδικαλιστικός εκπρόσωπος ΕΣΗΕΑ
Μένιος Εξίογλου, πρόεδρος ΕΤΕΡ-ΜΘ
Ηρώ Κουμεντάκου, συνδικαλιστική εκπρόσωπος ΕΠΗΕΑ”

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών

Το «ταμείο» του νέου κόμματος: Ποιοι χρηματοδοτούν την Καρυστιανού;

Το παρασκήνιο των επαφών με επιχειρηματίες και ο ρόλος του στενού πυρήνα

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις