Κόλαση φωτιάς στην Ελλάδα: 106 μέτωπα σε 24 ώρες – Ριπές 9 μποφόρ και εκκενώσεις χωριών

Σε πύρινη πολιορκία η χώρα: 106 μέτωπα σε 24 ώρες, ριπές 9 μποφόρ στην Αχαΐα, εκκενώσεις σε Ζάκυνθο, Άρτα, Χίο, Αιτωλοακαρνανία – Υποψίες εμπρησμού


Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η χώρα, καθώς μέσα στο τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 82 νέες αγροτοδασικές πυρκαγιές, ενώ αν υπολογιστούν και τα μέτωπα που παρέμεναν ενεργά από την προηγούμενη ημέρα, ο συνολικός αριθμός φτάνει τις 106 φωτιές. Από αυτές, οι 59 σβήστηκαν άμεσα, όμως 23 παραμένουν ανεξέλεγκτες, κατακαίγοντας εκτάσεις και απειλώντας οικισμούς.


Αχαΐα: Ριπές ανέμων έως 9 μποφόρ – Εκκενώσεις και νέα μέτωπα

Στην Αχαΐα, η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Η Πολιτική Προστασία καταγράφει ριπές ανέμων έως και 9 μποφόρ, με τη φωτιά να κατακαίει εκτάσεις και να προκαλεί νέα μέτωπα. Το Πλατάνι είναι το δεύτερο σημείο που έχει παραδοθεί στις φλόγες, ενώ μηνύματα από το 112 καλούν συνεχώς τους πολίτες να εκκενώσουν περιοχές.


Ζάκυνθος: Οι φλόγες φτάνουν στις αυλές σπιτιών – Κίνδυνος για το Κερί

Στη Ζάκυνθο, η πυρκαγιά έχει φτάσει μέχρι τις αυλές σπιτιών στον Αγαλά, ενώ η πύρινη λαίλαπα κατευθύνεται απειλητικά προς το χωριό Κερί. Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη σε τρία διαφορετικά μέτωπα, προσπαθώντας να αποτρέψουν τον εγκλωβισμό κατοίκων.


Πάτρα: Η φωτιά πλησιάζει τη ΒΙΠΕ – Εργοστάσια και εγκαταστάσεις σε κίνδυνο

Στην Πάτρα, η φωτιά γλείφει τη Βιομηχανική Περιοχή, με εργοστάσια να απειλούνται. Ήδη ένας άνθρωπος έχει μεταφερθεί με ελαφρά εγκαύματα, ενώ οι δυνάμεις πυρόσβεσης επιχειρούν για να μην περάσει το μέτωπο σε εγκαταστάσεις με εύφλεκτα υλικά.


Νέα μηνύματα εκκένωσης σε Άρτα, Χίο και Αιτωλοακαρνανία

Στην Άρτα, το 112 κάλεσε σε απομάκρυνση από τα χωριά Ανωγειατά και Παντάνασσα, ενώ στη Χίο οι κάτοικοι της περιοχής Ποταμιάς κλήθηκαν να φύγουν άμεσα. Στην Αιτωλοακαρνανία, η φωτιά στα Σταμνά οδήγησε σε μήνυμα εκκένωσης προς το Μεσολόγγι, ενώ στα Παλιάμπελα Βόνιτσας η κατάσταση παραμένει επικίνδυνη.


Εμπρησμοί υπό διερεύνηση – Συλλήψεις και πρόστιμα

Κλιμάκια της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας εξετάζουν το ενδεχόμενο εμπρησμών σε Αιτωλοακαρνανία και Ήπειρο. Παράλληλα, έχουν γίνει συλλήψεις και έχουν επιβληθεί πρόστιμα για παραβάσεις που σχετίζονται με θερμές εργασίες στην ύπαιθρο.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Σάλος στο παρασκήνιο: Ο επιχειρηματίας φίλος του Τσίπρα που «αγοράζει» στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς

Παλιός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρηματίας με αλλεπάλληλα αποτυχημένα projects, φέρεται να χρηματοδοτεί πολιτικά πρόσωπα και από την Αριστερά και από το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας ρόλο διαμορφωτή των εξελίξεων. Στενές σχέσεις με Τσίπρα, παλιά στήριξη στην Αχτσιόγλου