Κυριάκος Μητσοτάκης: «Τα Σκόπια είναι απομονωμένα – Ώρα να σοβαρευτούν»

Μήνημα στη Βόρεια Μακεδονία να συμμορφωθεί με τα συμφωνηθέντα έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του, τονίζοντας πως στα ζητήματα της ονομασίας η Ελλάδα δεν πρόκειται να κάνει πίσω σε καμία περίπτωση.

«Το όνομα της χώρας είναι Βόρεια Μακεδονία και όσοι κάποιοι εξακολουθούν να την ονοματίζουν ‘Δημοκρατία της Μακεδονίας’ θα ξέρουν ότι θα μας βρουν απέναντι» τόνισε στον τηλεοπτικό σταθμό Open, με φόντο τις συνεχιζόμενες προκλήσεις από την νέα ηγεσία της χώρας.

«Πρέπει να καταλάβουν οι φίλοι μας στη Βόρεια Μακεδονία ότι η προεκλογική περίοδος τελείωσε. Έχει έρθει η ώρα να σοβαρευτούν, να σεβαστούν μία διεθνή Συνθήκη εφόσον τους ενδιαφέρει να μείνουν στον ευρωπαϊκό δρόμο» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Πιστεύω ότι θα υπάρξουν μεγάλες πιέσεις. Η Ελλάδα δεν είναι μόνη» επισήμανε παραπέμποντας στις αντιδράσεις της Ε.Ε. και των ΗΠΑ. «Η Ελλάδα δεν είναι απομονωμένη. Τα Σκόπια είναι απομονωμένα και τελικά θα αντιληφθούν ότι η πολιτική αυτή είναι αδιέξοδη και τελικά θα προσαρμοστούν στις πιέσεις που θα τους ασκηθούν» συμπλήρωσε.

«Αφελείς δεν είμαστε, ξέρουμε κι εμείς πώς να διαχειριζόμαστε τέτοια μικροκομματικά παιχνιδάκια. Ήταν και ο βασικός λόγος που δεν κυρώσαμε τα μνημόνια» συνέχισε, επαναλαμβάνοντας πως αν γινόταν αυτό θα στερούσε από τη χώρα ένα σημαντικό διαπραγματευτικό όπλο. «Θα δίναμε ένα πάτημα στα Σκόπια να συνεχίσουν να κάνουν ακριβώς τα ίδια. Πρέπει να σκληρύνουμε την στάση μας» είπε.

Επέκρινε παράλληλα εκ νέου την στάση του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας ανιστόρητους όσους ζητούν την κύρωση των μνημονίων τη δεδομένη στιγμή. «Θα άλλαζε η στάση των Σκοπίων αν εμείς τα κυρώναμε; Γιατί έρχονται κάποιοι και ζητούν αυτή τη στιγμή που η Ελλάδα χρειάζεται πρόσθετα διαπραγματευτικά όπλα να κυρώσουμε τα μνημόνια; Γιατί δεν κατέθεσαν την πρόταση νόμου 5 χρόνια τώρα;» διερωτήθηκε.

Ο στόχος στις ευρωεκλογές

Όσον αφορά στον πήχη που βάζει η ΝΔ για τις ευρωεκλογές, ο Κ. Μητσοτάκης επανέλαβε πως ο στόχος είναι το 33%. «Θα αγωνιστούμε γι’ αυτόν. Κυριάρχος είναι ο ελληνικός λαός. Θα κάνουμε ταμείο το βράδυ των ευρωεκλογών. Η εικόνα που έχω αυτή η βάση της Ν.Δ. συσπευρώνεται, τα διλήμματα που έχουμε θέσει και το ευρωπαϊκό ζητούμενο της κάλπης αρχίζει και ακούγεται περισσότερο» ανέφερε, για να συμπληρώσει πως «η Ν.Δ. μπορεί να κάνει τη φωνή της Ελλάδος να ακούγεται δυνατά στην Ευρώπη».

Ερωτηθείς αν ανησυχεί για διαρροές προς τα κόμματα δεξιά της Ν.Δ. ο πρωθυπουργός απάντησε: «Με ενδιαφέρει να συσπειρώσουμε τον κόσμο μας και σε αυτούς που ενδεχομένως μπορούν να κοιτούν προς τα κόμματα στα δεξιά μας να κάνουμε τη διάκριση μεταξύ του υπεύθυνου πατριωτισμού και της πατριδοκαπηλίας. εμείς δεν κάνουμε εξωτερική πολιτική με φωνές» σημείωσε.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ