Κρυφό μήνυμα Τσακαλώτου για συνεργασία στον ΣΥΡΙΖΑ – Ο μοναδικός όρος: «Όχι στην επιστροφή Τσίπρα»

Οι «57« του Ευκλείδη Τσακαλώτου και άλλων στελεχών μέχρι σήμερα είναι κατηγορηματικά αντίθετοι σε συνεργασία της Νέας Αριστεράς με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πληροφορίες που που μεταδίδει ο Βασίλης Σκουρής στο dnews.gr επιμένουν πως γνωστά στελέχη τους (και στελέχη της Ομπρέλας- θυμάστε ίσως αυτές τις ορολογίες από την εποχή του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ) προσανατολίζονται να εγκαταλείψουν το σκληρό «όχι» και να βάλουν όρους για το ενδεχόμενο συζήτησης με την ηγεσία της Κουμουνδούρου.

Όρους όχι προσχηματικούς, αλλά επί της ουσίας, όπως πχ να μην είναι συμπαράταξη με τον ΣΥΡΙΖΑ μόνο, αλλά και με άλλες δυνάμεις, τις οποίες και θα ονοματίσουν. Μεταξύ αυτών βεβαίως και ο «Κόσμος» του Πέτρου Κόκκαλη που σε λίγες ημέρες διοργανώνει το Συνέδριό του.

Θέτουν, όμως, όπως πληροφορούμαστε, και ένα ακόμα όρο: Να υπάρξει δέσμευση ότι δεν θα ενεργοποιηθεί ο Αλέξης Τσίπρας. Ενεργοποίηση που δεν θέλουν κάποιοι και από την άλλη πλευρά της Νέας Αριστεράς, καθώς εκτιμούν ότι ο ρόλος τους σε μια τέτοια εξέλιξη θα είναι περιορισμένος.

Οι οριστικές αποφάσεις της Νέας Αριστεράς για το τι θα πράξει με τον ΣΥΡΙΖΑ θα ληφθούν στη συνεδρίαση της Κεντρικής της Επιτροπής που θα συνέλθει τελικά το άλλο Σαββατοκύριακο. Αναλόγως δε του αποτελέσματος δεν πρέπει να αποκλείουμε και κρίση ηγεσίας στο συγκεκριμένο κόμμα!

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων