Κρεμλίνο: «Ψεύτης» ο Μπόρις Τζόνσον

Το Κρεμλίνο υποστήριξε σήμερα πως ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον είπε ψέματα όταν δήλωσε πως ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν τον απείλησε με πυραυλικό πλήγμα στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας τους πριν από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε στους δημοσιογράφους πως αυτό που είπε ο Τζόνσον δεν ήταν αλήθεια ή «ακριβέστερα, ήταν ψέμα».

Ο Τζόνσον, μιλώντας στο BBC για τις ανάγκες ενός ντοκιμαντέρ, δήλωσε πως ο ρώσος ηγέτης τον απείλησε με πυραυλικό πλήγμα που «θα πάρει μόνο ένα λεπτό».

«Σε κάποιο σημείο με απείλησε και είπε, ‘Μπόρις, δεν θέλω να σας κάνω κακό, αλλά μ’ ένα πύραυλο, θα πάρει μόνο ένα λεπτό’ ή κάτι τέτοιο», δήλωσε ο Τζόνσον.

Ο Πεσκόφ δήλωσε: «Δεν υπήρξαν απειλές για πυραύλους».

«Είτε πρόκειται για εσκεμμένο ψέμα -και θα πρέπει να ρωτήσετε τον κ. Τζόνσον γιατί επέλεξε να το θέσει κατ’ αυτό τον τρόπο- είτε επρόκειτο για ασυνείδητο ψέμα και στην πραγματικότητα δεν κατάλαβε τι του έλεγε ο Πούτιν».

Ο Πεσκόφ δήλωσε πως ο Πούτιν είχε εξηγήσει στον Τζόνσον ότι, αν η Ουκρανία εντασσόταν στη συμμαχία του ΝΑΤΟ, η ανάπτυξη πυραύλων των ΗΠΑ ή του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορα της Ρωσίας θα σήμαινε ότι οποιοσδήποτε πύραυλος θα μπορούσε να φθάσει στη Μόσχα μέσα σε μερικά λεπτά, και πρόσθεσε ότι μπορεί να υπήρξε μια παρεξήγηση.

«Αν έτσι έγινε κατανοητό αυτό το απόσπασμα, τότε πρόκειται για μια πολύ άβολη κατάσταση», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1