Κρεμλίνο: Το επιτελείο του Τραμπ μιλάει για ειρήνη, αντίθετα από την κυβέρνηση Μπάιντεν

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα πως σημείωσε ότι το επιτελείο του εκλεγμένου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ μιλάει για ένα πιθανό ειρηνευτικό σχέδιο για την Ουκρανία, ενώ η παρούσα κυβέρνηση των ΗΠΑ υπό τον Τζο Μπάιντεν δεν το κάνει και επιδιώκει αντ’ αυτού να κλιμακώσει τη σύγκρουση.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ έκανε τις δηλώσεις αυτές όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει μια συνέντευξη του Μάικ Γουόλτς, που έχει επιλεγεί από τον Τραμπ για τη θέση του συμβούλου εθνικής ασφαλείας, στο δίκτυο Fox News χθες, Κυριακή.

Ο Γουόλτς δήλωσε πως ο Τραμπ «ανησυχεί πολύ» για την κλιμάκωση των εχθροπραξιών ανάμεσα στη Ρωσία και στην Ουκρανία και πως ο πόλεμος πρέπει να οδηγηθεί «σε ένα υπεύθυνο τέλος».

Ο Γουόλτς σημείωσε αυτό που είπε πως είναι ανάμιξη της Βόρειας Κορέας και του Ιράν στη σύγκρουση, τη χρήση από τη Ρωσία ενός υπερηχητικού βαλλιστικού πυραύλου εναντίον της Ουκρανίας, μια απόφαση από ορισμένες δυτικές χώρες να αφήσουν το Κίεβο να εκτοξεύει πυραύλους τους βαθιά μέσα στη Ρωσία, και είπε πως η Νότια Κορέα σκέπτεται αν θα εμπλακεί επίσης.

«Αυτό που πρέπει να συζητάμε είναι ποιοι θα κάτσουν στο τραπέζι (των συνομιλιών) αν θα πρόκειται για μια συμφωνία, για μια ανακωχή, πώς θα οδηγήσουμε τις δύο πλευρές στο τραπέζι, και στη συνέχεια ποιο θα είναι το πλαίσιο μιας συμφωνίας», είπε ο Γουόλτς.

Ο Πεσκόφ είπε πως το Κρεμλίνο σημείωσε τα σχόλια αυτά και πως ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέδειξε κατ΄επανάληψη πως η Μόσχα είναι έτοιμη για διάλογο σχετικά με την Ουκρανία.

«Πραγματικά, από την ομάδα των υποστηρικτών του Τραμπ και εκείνων που έχουν διοριστεί σε θέσεις στη μελλοντική κυβέρνηση, η λέξη ‘ειρήνη’ ή ‘ειρηνευτικό σχέδιο’ ακούγεται», είπε ο Πεσκόφ απαντώντας σε ερώτηση για τα σχόλια του Γουόλτς.

«Δεν ακούγονται τέτοιες λέξεις από την παρούσα κυβέρνηση (Μπάιντεν) ενώ οι προκλητικές ενέργειες κλιμάκωσης συνεχίζονται. Αυτή είναι η πραγματικότητα που αντιμετωπίζουμε», είπε.

Ο Πούτιν εξήγησε τον Ιούνιο τι θέλει προκειμένου να ξεκινήσουν ειρηνευτικές συνομιλίες: η Ουκρανία να εγκαταλείψει τις φιλοδοξίες για ένταξη στο ΝΑΤΟ και να παραδώσει και τις τέσσερις περιφέρειες που διεκδικεί η Μόσχα.

Η Μόσχα λέει πως οι όροι αντανακλούν την πραγματικότητα στο πεδίο της μάχης, όπου οι ρωσικές δυνάμεις προωθούνται. Όμως η Ουκρανία λέει πως αυτοί οι όροι θα ισοδυναμούσαν με μια ανεπίτρεπτη συνθηκολόγηση για το Κίεβο.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι Γερμανοί διασύρουν τον Μητσοτάκη: «Εξαγοράζει δημοσιογράφους και ελέγχει τα ΜΜΕ!»

Taz: Ο Μητσοτάκης ελέγχει τα ΜΜΕ με «αγορασμένους» δημοσιογράφους...

Σάλος: «Αγρότης-μαϊμού» τσέπωσε 19,4 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ!

Έρχονται αποκαλύψεις-φωτιά: «Αγρότης-μαϊμού» φέρεται να πήρε 19,4 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Έρευνες για το σκάνδαλο που σοκάρει την Ελλάδα

Πολιτική «βόμβα»: Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού, οι ανατροπές στις ισορροπίες και το ποσοστό που τρομάζει

Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού μπορεί να ανατρέψει τις πολιτικές ισορροπίες. Ποσοστά έως 20%, ρόλος-κλειδί σε συμμαχίες και πιθανά ρίσκα

Βόμβα στην ελληνική οικονομία: Σενάρια συγχωνεύσεων τραπεζών – Κοσμογονικές αλλαγές θα ανατρέψουν τα πάντα

Σενάρια τραπεζικών συγχωνεύσεων που μπορεί να μειώσουν τις συστημικές τράπεζες από τέσσερις σε τρεις