Κοινωνικός Τουρισμός 2024: Σήμερα τα προσωρινά αποτελέσματα

Το πρόγραμμα «Κοινωνικός Τουρισμός 2024» της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) έχει ξεκινήσει από 3 Ιουνίου 2024 τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων από δικαιούχους και παρόχους για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.

Η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων του Κοινωνικού Τουρισμού ήταν ανοιχτή μέχρι και τις 11 Ιουνίου 2024, ενώ το πρόγραμμα θα ξεκινήσει την 1η Ιουλίου 2024 και θα αφορά σε 300.000 επιταγές (voucher). Σχεδόν ένας στους τρεις θα λάβει φέτος το voucher, καθώς υποβλήθηκαν 535.684 αιτήσεις για 899.892.

Η επιταγή, με την οποία γίνεται η διαδικασία συμμετοχής, είναι ένας μοναδικός αριθμός για κάθε δικαιούχο και κάθε ωφελούμενο ξεχωριστά. Οι δικαιούχοι – ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ, κατόπιν συνεννόησής τους με τον πάροχο, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή.

Σήμερα (21.6.2024), εκτός απροόπτου θα ανακοινωθούν και θα αναρτηθούν τα προσωρινά αποτελέσματα του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα προβλέπει ειδική μοριοδότηση για μονογονείς και για ΑμεΑ και αυξημένη μοριοδότηση για δικαιούχους με χαμηλότερο εισόδημα. Επίσης, για τα ΑμεΑ προβλέπεται δυνατότητα συμμετοχής κάθε χρόνο, δικαίωμα συνοδού και μηδενική ιδιωτική συμμετοχή στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ενώ δεν τους επιβάλλεται κύρωση αν δεν κάνουν χρήση των επιταγών τους. Για τους γονείς, προβλέπεται αυξημένη μοριοδότηση για κάθε ανήλικο παιδί.

Φέτος, μοριοδοτούνται όσοι πολίτες δεν έχουν λάβει επιταγές στο παρελθόν ή δεν πήραν επιταγή εξαιτίας μοριοδότησης στα δυο τελευταία προγράμματα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ