Καύσωνας: Έρχονται 40άρια τις επόμενες ημέρες (vid)

Αν και οι μετεωρολογοι αποφεύγουν να χαρακτηρίσουν ως καύσωνα το κύμα πολλής ζέστης που είναι προ των πυλών, ωστόσο, τα καιρικά δεδομένα δείχνουν πως από το Σάββατο έως και την επόμενη Παρασκευή ο υδράργυρος θα φλερτάρει ακόμη και με 40άρια.

Σίγουρο είναι πως το κύμα θερμής εισβολής που θα χτυπήσει από το Σάββατο, με κορύφωση τα μέσα της επόμενης εβδομάδας έχει χαρακτηριστικά καύσωνα.

Όπως αναφέρει η μετεωρολόγος του Mega, Χριστίνα Ρήγου, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, μέσα στο Σαββατοκύριακο, ο υδράργυρος θα φτάσει έως και τους 36 βαθμούς σε αρκετές περιοχές της χώρας κυρίως στα ηπειρωτικά.

Από τη νέα εβδομάδα δεν αποκλείεται ο υδράργυρος να σκαρφαλώσει έως και τους 39 βαθμούς Κελσίου. Η ζέστη θα είναι σε όλη την Ελλάδα, ωστόσο στη βόρεια Ελλάδα θα είναι λίγο καλύτερα, με το θερμόμετρο περίπου στους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου. Οι περιοχές που θα ψηθούν είναι η Θεσσαλία, Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Βοιωτία, Αττική.

Οι θερμοκρασίες θα είναι υψηλές μέχρι και το τέλος της πρώτης εβδομάδας του Ιουνίου με μία μικρή πτώση το Σαββατοκύριακο των ευρωεκλογών. Όπως τονίζει όμως η μετεωρολόγος, οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε υψηλά για την εποχή επίπεδα μέχρι τα μέσα του Ιουνίου, θα αργήσει δηλαδή να… δροσίσει.

Οι θερμοκρασίες που αναμένονται
Σάββατο: 30 – 33°C
Κυριακή: 33 – 36°C
Δευτέρα: 36 – 38°C
Τρίτη: 36 – 39°C
Τετάρτη: 35 – 39°C
Πέμπτη: 36 – 39°C
Στην Αττική, Δευτέρα και Τρίτη φαίνεται πως θα σημειωθούν οι πιο υψηλές θερμοκρασίες, έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός από την ΕΜΥ το Σαββατοκύριακο
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 01-06-2024

Αίθριος προβλέπεται ο καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο τις μεσημβρινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και ενδέχεται στα ορεινά να σημειωθούν κατά τόπους όμβροι.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και βόρεια θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι έως 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Τις μεσημβρινές ώρες στις παράκτιες περιοχές θα επικρατήσουν θαλάσσιες αύρες.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στην ηπειρωτική χώρα τους 32 με 33 και κατά τόπους στα ανατολικά τους 34 βαθμούς, στις νησιωτικές περιοχές τους 27 με 29 βαθμούς και στην Κρήτη τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 02-06-2024

Αρχικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.
Οι άνεμοι στο ανατολικό Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ, ενώ τις μεσημβρινές ώρες στις παράκτιες περιοχές θα πνέουν θαλάσσιες αύρες.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα φτάσει στην ηπειρωτική χώρα τους 32 με 34 και κατά τόπους τους 35 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές τους 29

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έγινε viral: Σάλος με τη σύζυγο του πρώην πρωθυπουργού που έγινε τρολ – Έρχονται αποκαλύψεις για πρόσωπα υπεράνω υποψίας

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Σάλος...