Κατηγορείται για απάτη αστυνομικός που υπηρέτησε στην φρουρά της Σακελλαροπούλου

Ομογενής επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης κατασκευαστικής εταιρίας, καταγγέλλει με μηνύσεις και αγωγές αστυνομικό που υπηρετούσε παλαιότερα στην φρουρά της Προέδρου της Δημοκρατίας ότι του απέσπασε μεγάλο χρηματικό ποσό «για να πολιτογραφηθεί Έλληνας».


Όπως… είπε ο συνήγορος του επιχειρηματία, σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «πρόκειται για έναν επιχειρηματία με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, στον οποίο ο σοφέρ του είπε ότι έχει ”σχέσεις” με έναν ”Εισαγγελέα” και ότι αν ήθελε μπορούσε να τους γνωρίσει, όπως και έγινε. Είχαν κάποιες τυπικές επαφές και κάποια στιγμή, ο επιχειρηματίας ενημέρωσε τον δήθεν ”Εισαγγελέα”, ότι ένας φίλος του που διαμένει στο εξωτερικό, ήθελε να πολιτογραφηθεί ως Έλληνας».


Τα χρήματα, σύμφωνα με τον δικηγόρο και όπως περιγράφεται στην αγωγή που έχει κατατεθεί, ο καταγγελλόμενος τα πήρε από τον επιχειρηματία, σε «δόσεις» και ως ακολούθως:


250.000 ευρώ το 2019 για να εξασφαλίζει την ελληνική υπηκοότητα στον ομογενή φίλο του μηνυτή , για να προσπεράσει την χρονοβόρα διαδικασία, όπως φέρεται να του είπε ο «Εισαγγελέας».50.000 ευρώ σε δεύτερο χρόνο, για να ξεπεράσει «κάποια τυπικά θέματα που προέκυψαν», χωρίς να διευκρινίζει πια είναι αυτά.195.000 ευρώ τον Ιούνιο του 2020 για να βοηθήσει τον επιχειρηματία σε φορολογικό έλεγχο που διατάχθηκε σε εταιρία του, μιλώντας για «προσωπική γνωριμία και φιλία με τον Χρήστο Σταϊκούρα».50.000 ευρώ κατά την διενέργεια του φορολογικού ελέγχου για να ξεπεράσει «κάποια τυπικά θέματα που προέκυψαν», χωρίς να διευκρινίζει πια είναι αυτά.Επιπλέον, όπως είπε ο συνήγορος του επιχειρηματία, αγοράστηκε και παραδόθηκε και ένα ρολόι ROLEX καθώς ο «Εισαγγελέας» το ζήτησε για να δοθεί δήθεν στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Τι αναφέρει ο αστυνομικός
Ο τηλεοπτικός σταθμός επικοινώνησε ως όφειλε με τον αστυνομικό, ο οποίος υποστηρίζει ότι διενεργείται προκαταρκτική εξέταση για το περιστατικό και δήλωσε: «Δεν έχω πάρει αυτά τα χρήματα και έχω αποδείξεις. Άλλωστε, ο τρόπος ζωής μου δείχνει πως δεν έχω αυτά τα χρήματα. Δεν αντιστοιχεί στον τρόπο ζωής μου. Θα το δείξει η Δικαιοσύνη.  Δεν είμαι ηθικός αυτουργός των πράξεων»..


Τι διευκρινίζει η Προεδρία της Δημοκρατίας
Πηγές της Προεδρίας της Δημοκρατίας διευκρινίζουν στον ΑΝΤ1 «ότι ο εν λόγω αστυνομικός αποσπάστηκε στην Προεδρία της Δημοκρατίας στις 20/4/2020 και στις 17/7/2020 απομακρύνθηκε από την Προεδρία, ενώ τα καταγγελλόμενα έλαβαν χώρα το 2019».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική «βόμβα»: Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού, οι ανατροπές στις ισορροπίες και το ποσοστό που τρομάζει

Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού μπορεί να ανατρέψει τις πολιτικές ισορροπίες. Ποσοστά έως 20%, ρόλος-κλειδί σε συμμαχίες και πιθανά ρίσκα

Βόμβα στην ελληνική οικονομία: Σενάρια συγχωνεύσεων τραπεζών – Κοσμογονικές αλλαγές θα ανατρέψουν τα πάντα

Σενάρια τραπεζικών συγχωνεύσεων που μπορεί να μειώσουν τις συστημικές τράπεζες από τέσσερις σε τρεις

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τρέμει το φιάσκο του αιώνα – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη «παγώνουν» τη Chevron για την Κρήτη

Αγωνία στην Αθήνα: Η Chevron δεν έχει καταθέσει ακόμη προσφορά για τα οικόπεδα νότια της Κρήτης και της Πελοποννήσου – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη, κίνδυνος γεωπολιτικής ήττας

Οι Γερμανοί διασύρουν τον Μητσοτάκη: «Εξαγοράζει δημοσιογράφους και ελέγχει τα ΜΜΕ!»

Taz: Ο Μητσοτάκης ελέγχει τα ΜΜΕ με «αγορασμένους» δημοσιογράφους...