Κατηγορίες στην Κάρλα Μπρούνι για παράνομη χρηματοδότηση του Σαρκοζί

Ύποπτη για απόκρυψη παραποίησης μαρτύρων και για συμμετοχή σε απόπειρα δωροδοκίας θεωρήθηκε από δικαστήριο της Γαλλίας, η Κάρλα Μπρούνι.

Η σύζυγος του Νικολά Σαρκοζί, κατηγορήθηκε για άσκηση πίεσης προς άλλα άτομα, ενώ σύμφωνα με την Le Μonde, αξιωματούχος υπό καθεστώς ανωνυμίας υποστηρίζει ότι δικαστήριο απαγόρευσε στο πρώην μοντέλο να έρθει σε επαφή με οποιονδήποτε από όλους όσοι εμπλέκονται στη διαδικασία, με εξαίρεση τον σύζυγό της.

Η Le Parisien αναφέρει ότι οι προκαταρκτικές κατηγορίες κατά της Κάρλα Μπρούνι-Σαρκοζί αφορούν σε «παρενόχληση» μαρτύρων και απόπειρα εξαπάτησης των δικαστών, με αφορμή την έρευνα για παράνομη χρηματοδότηση κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του, για τις προεδρικές εκλογές του 2007.

Η Μπρούνι κατηγορείται για απόκρυψη αποδεικτικών στοιχείων και συνεργασία με παραβάτες και διάπραξη απάτης.

«Τέθηκε υπό δικαστικό έλεγχο και της απαγορεύτηκε να έχει επαφή με όλους τους κατηγορούμενους εκτός από τον Νικολά Σαρκοζί. Θεωρείται ύποπτη για απόκρυψη παραποίησης μαρτύρων και συμμετοχή σε απόπειρα δωροδοκίας του λιβανέζικου δικαστικού προσωπικού, μεταξύ άλλων παραβιάσεων», αναφέρει το BFMTV.

Ο Σαρκοζί έχει ήδη καταδικαστεί σε άλλες δύο αντίστοιχες υποθέσεις και καταδικάστηκε σε σε φυλάκιση ενός έτους, εκ των οποίων έξι μήνες με αναστολή. Σε δεύτερη υπόθεση, κρίθηκε ένοχος για διαφθορά και αθέμιτη άσκηση επιρροής.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ