Καταρρέει το σχέδιο της διαπλοκής – Ανήσυχος ο Αλέξης Τσίπρας κάνει μπαράζ συναντήσεων

Μεγάλη ανησυχία στο στρατόπεδο του Αλέξη Τσίπρα για τη νίκη του Στέφανου Κασσελάκη και την ήττα του Χάρη Δούκα που διαφαίνονται

Η Πυθία αποκαλύπτει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Να μην έχετε καμία αμφιβολία για όσα έχει αποκαλύψει η στήλη και το PERIODISTA.GR. Η διαπλοκή απεργάζεται σενάρια για την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα στην κεντρική πολιτική σκηνή. Ωστόσο, όσοι καταστρώνουν τα σχέδια για τη ρύθμιση του πολιτικού σκηνικού με βάση τα συμφέροντά τους γνωρίζουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είναι απαξιωμένος στη συνείδηση του δημοκρατικού κόσμου πολύ δύσκολα θα καταφέρει να ξαναγίνει πρωθυπουργός.

Τότε; Γιατί η διαπλοκή θέλει τον Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία ενός ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς; Μα, με ένα κατακερματισμένο πολιτικό σύστημα, η κυρίαρχη δυνατότητα των δομημένων συμφερόντων είναι να πετύχουν τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση ακόμη και θεωρητικά ετερόκλητων πολιτικών δυνάμεων και να τοποθετήσουν στο σημείο σύγκλησης, ως ηγέτη, ως δοτό πρωθυπουργό, ως νέο “Λουκά Παπαδήμο” ένα δικό τους πρόσωπο για να κάνει, όπως λένε οι Αμερικανόπληκτοι, τη δουλειά. Ο Αλέξης Τσίπρας που έχει συνθηκολογήσει με τα τμήματα της διαπλοκής που προωθούν αυτά τα σχέδια για τη συγκρότηση του πολιτικού συστήματος με δύο ελεγχόμενους πυλώνες, έναν στην Κεντροαριστερά και έναν στην Κεντοδεξιά, προορίζεται για αυτήν ακριβώς τη δουλειά: Για να συναινέσει ως ηγήτωρ του πολιτικού εκτρώματος που στήνει η διαπλοκή στη λύση του δοτού πρωθυπουργού (Του Γιάννη Στουρνάρα;), όταν έρθει η ώρα, όταν προκύψει νομοτελειακά η ειδική πολιτική και οικονομική συνθήκη στην εποχή μετά τον Μητσοτάκη.

Όμως, το σχέδιο δεν πηγαίνει καλά. Καταρρέει. Ο Στέφανος Κασσελάκης θα είναι ο νικητής των εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, Κυριακή. Για την επιτυχία του σχεδιασμού της διαπλοκής, όπως τον περιέγραψα παραπάνω, είναι απαραίτητη η επικράτηση του Χάρη Δούκα, ενός νέου Καμίνη, ο οποίος δεν θα έχει τη συστολή να παραδώσει στα μεγάλα συμφέροντα την σφραγίδα του πάλαι ποτέ πανίσχυρου Κινήματος που είχε ιδρύσει το 1974 ο Ανδρέας Παπανδρέου. Όμως, και ο Χάρης Δούκας, όπως δείχνουν τα πράγματα, μετά από τα απανωτά λάθη, αλλά και από τις αποκαλύψεις για τον ρόλο που διαδραματίζει, δεν φαίνεται ότι θα κερδίσει στο ΠΑΣΟΚ. Υπάρχει, μάλιστα, σοβαρή πιθανότητα να μην προκριθεί καν στον δεύτερο γύρο.

Όλα τα παραπάνω έχουν θορυβήσει τον Αλέξη Τσίπρα και το σύμπλεγμα πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων που προωθεί τη διαδικασία ολικής επαναφοράς του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργού και νυν ενορχηστρωτή “πραξικοπημάτων” στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Μάλιστα, όπως μαθαίνω, τα τελευταία 24ωρα κάνει μπαράζ συναντήσεων, προκειμένου να βρει λύσεις, λύσεις που θα μπορέσουν να ανακόψουν, τουλάχιστον, την πορεία του Στέφανου Κασσελάκη προς νέα επικράτηση. Αν ο Αλέξης Τσίπρας χάσει αυτή τη μάχη – ΠΟΥ ΘΑ ΤΗ ΧΑΣΕΙ – αυτό θα σημάνει και το πολιτικό του τέλος.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η επιστροφή του επιχειρηματία Δημήτρη Μάρη στα κομματικά ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ μετά την υπόθεση με το 1,3 εκατ. ευρώ

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι. Τον...

72% ο Στέφανος Κασσελάκης σε γκάλοπ του διαδικτύου για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – Δεύτερος ο Πολάκης

Η Πυθία καταγράφειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Είναι...