Καταιγιστικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ: Εκτός εσωκομματικής κούρσας για την ηγεσία ο Χάρης Δούκας;

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ μετά την ανάδειξη σοβαρού προβλήματος που υπάρχει ως προς την εγκυρότητα της υποψηφιότητας του Χάρη Δούκα ανακύπτει στο ΠΑΣΟΚ, καθώς σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος τα μέλη που κατέχουν θέση πολιτικού χαρακτήρα στην αυτοδιοίκηση, δεν μπορούν να είναι υποψήφια!

Το εσωκομματικό δώρο … πακέτο που ετοιμάζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, προκειμένου να θέσει εκτός μάχης τον δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα θα είναι απόλυτα νόμιμο σύμφωνα με το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ, όπως μεταδίδει το fimotro.gr. Ο Ν. Ανδρουλακης, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει δώσει σαφέστατες εντολές προς τα αρμόδια όργανα του κόμματος, χωρίς να παρέμβει ο ίδιος ( κρατήστε το αυτό) να εξετάσουν το ζήτημα εγκυρότητας της υποψηφιότητας του Χάρη Δούκα, καθώς σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος τα μέλη που κατέχουν θέση πολιτικού χαρακτήρα στην αυτοδιοίκηση, δεν μπορούν να είναι υποψήφια, όπως προκύπτει και από το ρεπορτάζ του ERTnews.gr.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε με εργαζόμενους στον επισιτισμό, ενώ τις πολιτικές τους θέσεις παρουσιάζουν οι υποψήφιοι για την ηγεσία, εν αναμονή και της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας της Άννας Δαιμαντοπούλου.

Η Άννα Διαμαντοπούλου σε τηλεοπτική εμφάνιση
Η Άννα Διαμαντοπούλου σε τηλεοπτική εμφάνιση

Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε τροχιά εκλογών. Οι υποψήφιοι παρουσιάζουν τις θέσεις τους και ήδη έχουν ξεκινήσει συλλογή υπογραφών για στήριξη της υποψηφότητάς τους.

Ο κ. Ανδρουλάκης συναντήθηκε με την Πανελλήνια Ομοσπονδία στον Επισιτισμό και τον Τουρισμό και εξέφρασε την στήριξή του στα αιτήματα των εργαζομένων για Συλλογικές Συμβάσεις, Επίδομα Ανεργίας στους πέντε μήνες, επίδομα μητρότητας στις εργαζόμενες του κλάδου. Όταν ένας κλάδος πάει καλά, θέλουμε τα οφέλη να διαχέονται στην κοινωνία και στους εργαζόμενους, σημείωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας απάντησε στο θέμα που έχει ανακύψει με ερμηνεία άρθρου του 36 του καταστατικού του ΠΑΣΟΚ για τα ασυμβίβαστα, που μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στην υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Ο Χάρης Δούκας με ανάρτησή του κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν με υπογραφές την υποψηφιότητά του.

Ο Χάρης Δούκας
Ο Χάρης Δούκας

Τις επόμενες μέρες θα συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή καταστατικού και πιστοποίησης για να οργανώσει την εκλογική διαδικασία και να καθορίσει το χρονοδιάγραμμα με τους υποψήφιους να στέλνουν τα μηνύματά τους.

«Έχουμε μια ευθύνη. Η κοινωνία ζητά πολιτική αλλαγή και ζητάει φορέα να την έκφραση» τόνισε η Μιλένα Αποστολάκη.

Η Νάντια Γιαννακοπούλου ανέφερε: «Η υποψηφιότητά μου εκφράζει την σαφήνεια στις θέσεις μας για τα προβλήματα του κόσμου».

«Πρέπει το ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή να πάρει την πρωτοβουλία να δομήσει μία μεγάλη δημοκρατική παράταξη για να μπορέσει να αγκαλιάσει όλες αυτές τις ελπίδες και τις προσδοκίες, όπως πάντα έκανε το κόμμα αυτό. Είναι στο DNA του ΠΑΣΟΚ και αυτό πάντα υπηρετούσε», σημείωσε ο Μιχάλης Κατρίνης.

Δεν αποκλείεται ο αριθμός των υποψηφίων να αυξηθεί. Η Άννα Διαμαντοπούλου εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα, έχει επαφές με στελέχη και δηλώνει παρούσα στις εξελίξεις.

Τι απαντά ο Χάρης Δούκας

Τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, να απαντήσει εάν υπάρχει κάποιος που μπορεί να βάλει κωλύματα στην υποψηφιότητά του για την ηγεσία του κόμματος, ενώ ταυτόχρονα είναι δήμαρχος Αθηναίων, καλεί ο Χάρης Δούκας.

Με ραδιοφωνική του συνέντευξη την Τρίτη 9 Ιουλίου στον Real FM, ο κ. Δούκας μίλησε για τη διεκδίκηση από πλευράς του της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ, ενώ σημείωσε πως «ο χρόνος της δράσης και της ευθύνης ορίζεται από την ίδια τη ζωή», απαντώντας για τη χρονική στιγμή που έθεσε την υποψηφιότητά του, δεδομένου ότι μόλις λίγους μήνες νωρίτερα έγινε δήμαρχος.

Επί του θέματος πρόσθεσε ότι «είναι μια πολύ κρίσιμη στιγμή για τη χώρα και τον χώρο, βλέπω ότι τα προβλήματα γιγαντώνονται και απέναντι στο επιτελικό κράτος της κυβέρνησης που στην πραγματικότητα δίνει πάρα πολλά σε πάρα πολύ λίγους και πολύ λίγα στους υπόλοιπους, που δεν στηρίζει την αποκέντρωση, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, βγαίνω μπροστά και μιλάω καθαρά. Θα μπορούσα να το κάνω αυτό και να μην είμαι υποψήφιος πρόεδρος; Τότε θα ήμουν απλά ένας κρυπτόμενος ή λαγός.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης σε τηλεοπτική του εμφάνιση
Ο Νίκος Ανδρουλάκης σε τηλεοπτική του εμφάνιση

»Εγώ είμαι υπεύθυνος για αυτά που λέω, αναμετρώμαι με την πολιτική ευθύνη που αναλαμβάνω, γι’ αυτό και θέτω υποψηφιότητα μέσα σε ξεκάθαρο νέο πλαίσιο, το οποίο λέει ότι απέναντι στο επιτελικό κράτος της ΝΔ που είναι άδικο, προτάσσουμε την κοινωνική και οικονομική δικαιοσύνη. Μιλάμε για λογοδοσία, για δημοκρατία, για αναδιανομή για να μπορέσουμε να απαντήσουμε στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών».

«Κατέθεσα την υποψηφιότητά μου στην Κεντρική Επιτροπή παρουσία του προέδρου», τόνισε, όταν ρωτήθηκε για το άρθρο 36 του καταστατικού του κόμματος και πρόσθεσε: «Μέχρι τώρα τέτοιου είδους κωλύματα έβαζαν η ΝΔ, ο κ. Βελόπουλος, ο κ. Πολάκης. Υπάρχει κάποιος από το ΠΑΣΟΚ που έχει βάλει τέτοια κωλύματα; Αν υπάρχει, τότε πρέπει να βγει να απαντήσει ο πρόεδρος».

Ακόμη, σε ερώτηση αν θα μπορούσε να συνεργαστεί με τον Στέφανο Κασσελάκη, σημείωσε ότι «στη Βουλή και στον Δήμο βάζουμε μια ξεκάθαρη ατζέντα και θέλουμε να λύσουμε προβλήματα. Δεν αναμετρώμαι ούτε με τον κ. Κασσελάκη ούτε με τον κ. Μητσοτάκη. Αναμετρώμαι με τα προβλήματα των πολιτών. Όποιος συμφωνεί με τις λύσεις, με μεγάλη μου χαρά να τις στηρίξει».

Δούκας: Ξεκίνησε συγκέντρωση υπογραφών για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ

Νωρίτερα μέσα στην Τρίτη (9/7), ο Χάρης Δούκας έκανε γνωστό ότι είναι στον «αέρα» η διαδικτυακή πλατφόρμα του για τη συγκέντρωση υπογραφών ενόψει των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ.

«Ν’ αλλάξουμε εμείς, ν’ αλλάξουμε την χώρα. Σ΄ αυτό το κάλεσμα να μην μείνει κανένας πίσω», αναφέρει ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος και ζητά «όλοι μαζί να στηρίξουμε την ελπίδα για ένα πιο φωτεινό αύριο, στην Ελλάδα της Δημιουργίας, της Καινοτομίας, της Κοινωνικής και Οικονομικής Δικαιοσύνης».

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας
Ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας

Αναλυτικά η ανάρτηση του Χάρη Δούκα:

«Τώρα είναι η ώρα της μεγάλης υπέρβασης.

Το ΠΑΣΟΚ να γίνει η μεγάλη δύναμη των ανατροπών και της νέας Αλλαγής.

Προσηλωμένοι στις αξίες της Δημοκρατίας, της Δικαιοσύνης, της Αλληλεγγύης, της Κοινωνικής Ισότητας,

Σε αυτό τον δρόμο σας καλώ να συναντηθούμε, όλοι οι προοδευτικοί πολίτες.

Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να γίνουμε μέρος της αλλαγής.

Είναι στο χέρι μας.

Ν’ αλλάξουμε εμείς, ν’ αλλάξουμε την χώρα.

Σ΄ αυτό το κάλεσμα να μην μείνει κανένας πίσω.

Στηρίξτε την υποψηφιότητα μου για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

Και όλοι μαζί να στηρίξουμε την ελπίδα για ένα πιο φωτεινό αύριο, στην Ελλάδα της Δημιουργίας, της Καινοτομίας, της Κοινωνικής και Οικονομικής Δικαιοσύνης,

Πάμε μαζί!».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ