Καταιγίδα στον ΣΥΡΙΖΑ: Παππάς και Πολάκης στήνουν… νέο κόμμα, ρουκέτες Σπίρτζη στον Φάμελλο – Όλα τα βλέμματα στον Τσίπρα

Η Πυθία αποκαλύπτει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Έντονη κινητικότητα παρατηρείται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει του επικείμενου συνεδρίου, με αρκετούς να θεωρούν πως οι ισορροπίες στο κόμμα είναι εύθραυστες και ενδέχεται να ανατραπούν τις επόμενες εβδομάδες.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, οι Νίκος Παππάς και Παύλος Πολάκης φέρονται να διατηρούν έντονες επιφυλάξεις για την πορεία και τις επιλογές της σημερινής ηγεσίας, με τον Σωκράτη Φάμελλο να βρίσκεται στο επίκεντρο της εσωκομματικής κριτικής. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι οι δύο πρώην υπουργοί δεν αποκλείεται να προχωρήσουν ακόμη και σε πρωτοβουλίες εκτός πλαισίου, με ορισμένα σενάρια να κάνουν λόγο ακόμη και για τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα, σε περίπτωση που συνεχιστεί η στασιμότητα.

Την ίδια στιγμή, και ο Χρήστος Σπίρτζης ανεβάζει διαρκώς τους τόνους, καθώς σε κάθε παρέμβασή του δεν παραλείπει να αφήνει αιχμές για την ηγετική ομάδα και για τη στρατηγική που ακολουθείται μετά την ήττα των εκλογών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να διαχειριστεί τις εσωτερικές εντάσεις και να αποφύγει δυσάρεστες εκπλήξεις στο συνέδριο. Στο πλαίσιο αυτό, ανεβάζει την αντιπολιτευτική ρητορική απέναντι στην κυβέρνηση, επιχειρώντας να συσπειρώσει τις δυνάμεις του κόμματος και να αναστρέψει τη χαμηλή δημοσκοπική επίδοση, που εξακολουθεί να κινείται γύρω από το 5% με την τάση να είναι προς τα κάτω.

Την ίδια ώρα, στο Μέγαρο Μαξίμου παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις, όχι μόνο στην Κουμουνδούρου, αλλά και στη… Λεωφόρο Αμαλίας, εστιάζοντας στη στάση που θα κρατήσει ο Αλέξης Τσίπρας το επόμενο διάστημα. Οι προθέσεις του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν αντικείμενο έντονου ενδιαφέροντος, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για τις επόμενες κινήσεις του.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών

Το «ταμείο» του νέου κόμματος: Ποιοι χρηματοδοτούν την Καρυστιανού;

Το παρασκήνιο των επαφών με επιχειρηματίες και ο ρόλος του στενού πυρήνα