Παραιτήθηκε ο διευθυντής του γραφείου Ανδρουλάκη, Γιώργος Παπαβασιλείου, μετά την αποκάλυψη παλαιών σχολίων υπέρ Μητσοτάκη. «Δεν θέλω καμία σκιά στον αγώνα του ΠΑΣΟΚ»
Πολιτικό σάλο προκάλεσε η παραίτηση του διευθυντή του γραφείου του Νίκου Ανδρουλάκη, Γιώργου Παπαβασιλείου, έπειτα από τη δημοσιοποίηση παλαιότερων διαδικτυακών του σχολίων που εμφανίζονταν να επαίνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Η υπόθεση πήρε διαστάσεις μέσα σε λίγες ώρες, οδηγώντας τον ίδιο σε άμεση αποχώρηση από τη θέση του, προκειμένου –όπως δήλωσε– να μην υπάρξει “καμία σκιά στον αγώνα του ΠΑΣΟΚ για πολιτική αλλαγή”.
Το παρασκήνιο της αποχώρησης
Η αποκάλυψη των σχολίων, τα οποία χρονολογούνται από το 2019, προκάλεσε αναστάτωση στα κομματικά επιτελεία της Χαριλάου Τρικούπη. Παρότι τα σχόλια φαίνεται να έγιναν σε περίοδο όπου ο Μητσοτάκης είχε μόλις αναλάβει την πρωθυπουργία, η ανακύκλωσή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκάλεσε κύμα αντιδράσεων από στελέχη και υποστηρικτές του ΠΑΣΟΚ, που μίλησαν για «ατυχές μήνυμα τη στιγμή που το κόμμα κλιμακώνει την αντιπολιτευτική του στρατηγική».
Σύμφωνα με πληροφορίες, η παραίτηση Παπαβασιλείου υποβλήθηκε άμεσα στον Νίκο Ανδρουλάκη και έγινε δεκτή χωρίς δεύτερες σκέψεις, καθώς κρίθηκε ότι το ζήτημα θα μπορούσε να αξιοποιηθεί πολιτικά από τους αντιπάλους του κόμματος.
Η δήλωση Παπαβασιλείου: “Δύο σχόλια δεν ακυρώνουν μια ζωή στο ΠΑΣΟΚ”
Στην επίσημη ανακοίνωσή του, ο Γιώργος Παπαβασιλείου υπογράμμισε ότι παραμένει πιστός στο ΠΑΣΟΚ από το 1974, τονίζοντας πως η παραίτησή του έγινε «για λόγους πολιτικής ευθιξίας»:
«Από το 1974 ως και σήμερα υπήρξα συνεπές και αμετακίνητο μέλος του ΠΑΣΟΚ στηρίζοντας όλους τους Προέδρους του», σημειώνει.
«Η προσπάθεια κάποιων κύκλων να κάνουν την παραπολιτική, πολιτική είναι από χέρι χαμένη. Δύο σχόλια μου πριν πέντε χρόνια δεν σημαίνουν γενική αναγνώριση ενός πρωθυπουργού που πλέον πρωταγωνιστεί στη διαφθορά και την αναξιοπιστία».
Ο Παπαβασιλείου μάλιστα κατηγόρησε ευθέως τον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι «θα μείνει στην ιστορία ως ο Πρωθυπουργός των υποκλοπών, των σκανδάλων και της απαξίωσης των δημοκρατικών θεσμών».
Ολόκληρη η ανακοίνωση:
Από το 1974 ως και σήμερα υπήρξα συνεπές και αμετακίνητο μέλος του ΠΑΣΟΚ στηρίζοντας όλους τους Προέδρους του.
Δεν αποστασιοποιήθηκα ποτέ από τον αγώνα του κόμματος μας να ξαναβρεθεί στα πλατιά κοινωνικά και πολιτικά του όρια ανταποκρινόμενο στο αίτημα της πολιτικής αλλαγής. Έναν αγώνα που πλέον αντιστοιχίζεται με το αίτημα των πολιτών για αλλαγή πορείας και ήττα της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές.
Η προσπάθεια κάποιων κύκλων να κάνουν την παραπολιτική, πολιτική είναι από χέρι χαμένη.
Γιατί είναι αντιληπτό ότι 2 σχόλια μου πριν 5 χρόνια δεν σημαίνουν γενική αναγνώριση ενός Πρωθυπουργού και μιας κυβέρνησης, που διέψευσε ακόμα και τους πλέον καλοπροαίρετους πολίτες και πρωταγωνιστεί στη διαφθορά και την αναξιοπιστία, που με την πολιτική του σπαταλά τις ευκαιρίες της παραγωγικής και δημιουργικής Ελλάδας εντείνοντας τις κοινωνικές ανισότητες.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε δύο φορές την εμπιστοσύνη των πολιτών. Τελικά θα μείνει στην ιστορία ως ο Πρωθυπουργός των υποκλοπών, των σκανδάλων και της απαξίωσης των δημοκρατικών θεσμών. Επειδή δεν θέλω να υπάρχει καμία σκιά στον αγώνα που δίνει το ΠΑΣΟΚ, υπέβαλα την παραίτηση μου, η οποία και έγινε δεκτή. Θα συνεχίσω να είμαι παρών στον αγώνα για την πολιτική αλλαγή απο όποια θέση μου ζητηθεί.
