Καταιγίδα εξελίξεων στον ΣΥΡΙΖΑ: Ο Πολάκης ζητά εσωκομματικές εκλογές

Ζήτησε εσωκομματικές εκλογές ο Παύλος Πολάκης, στην Πολιτική Γραμματεία.

Ο κ. Πολάκης, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, τόνισε ότι η προσφυγή στη βάση για εκλογή νέας ηγεσίας αποτελεί μονόδρομο.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογες τοποθετήσεις έκαναν δημόσια το τελευταίο διάστημα και στελέχη των 87 ενώ αναμένεται η παρέμβαση του Στέφανου Κασσελάκη με πολλούς να θεωρούν ότι πλέον δεν έχει άλλη επιλογή από το να σηκώσει το γάντι και να προσφύγει σε εκλογές.

Όπως είναι αυτή τη στιγμή τα δεδομένα τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί ακόμα και η αναβολή της Κεντρικής Επιτροπής που είναι προγραμματισμένη για το ερχόμενο Σαββατοκυριακο.

Δεν βγαίνουν οι συσχετισμοί στον Κασσελάκη

Νωρίτερα, όπως μετέδωσε ο Χρήστος Τσιγουρής στη τηλεόραση του OPEN για κάποιες από τις αλλαγές… οι συσχετισμοί δεν βγαίνουν, όπως για παράδειγμα το θέμα του ονόματος που δεν ενθουσιάζει τους περισσότερους. Είναι κάτι που συζητείται και αναμένεται να δούμε με ποια εκδοχή και τελική διατύπωση θα φτάσει στο συνέδριο. Ένα άλλο θέμα είναι ότι κάποιες από τις αλλαγές στοχεύουν στη δημιουργία ενός κόμματος που είναι διαφορετικό με άλλη δομή, καταστατικό και λειτουργία και λιγότερη λογοδοσία και έλεγχο της ηγεσίας έναντι των οργάνων, όπως πολλοί εκτιμούν. Είχαμε αλλεπάλληλες συνεδριάσεις της Επιτροπής καταστατικού για το 1/5 των αλλαγών φαίνεται ότι υπάρχει κοινός τόπος αλλά υπάρχουν και ακανθώδεις ζητήματα όπως για την αναγκαστική αλλαγή εκλογικής περιφέρειας για όσους βουλευτές συμπληρώσουν τρίτη θητεία.

Αυτοί που θεωρούν ότι υπάρχει κοινός τόπος φαίνεται να υποστηρίζουν ότι οι όποιες διαφωνίες θα πρέπει να εκφράζονται στο πολιτικό επίδικο στο αν δηλαδή με βάσει της ψηφισμένες αποφάσεις ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ηγηθεί του εγχειρήματος της Προοδευτικής Συμμαχίας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά το ρόλο ελληνικής τράπεζας στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά τραπεζικό σκάνδαλο γύρω από τον...

Σάλος στο παρασκήνιο: Ο επιχειρηματίας φίλος του Τσίπρα που «αγοράζει» στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς

Παλιός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρηματίας με αλλεπάλληλα αποτυχημένα projects, φέρεται να χρηματοδοτεί πολιτικά πρόσωπα και από την Αριστερά και από το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας ρόλο διαμορφωτή των εξελίξεων. Στενές σχέσεις με Τσίπρα, παλιά στήριξη στην Αχτσιόγλου