Καταγγελίες-φωτιά από ΠΑΣΟΚ για στήσιμο στην επιλογή ηγεσίας της Δικαιοσύνης

Σοβαρές καταγγελίες από το κόμμα της αντιπολίτευσης για «στημένες επιλογές» στην κορυφή της Δικαιοσύνης – Στο στόχαστρο ο πρωθυπουργός


Ηχηρό πολιτικό κατηγορώ εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής κατά της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατηγορώντας τους για εσκεμμένο αποκλεισμό ανώτατων δικαστών από την ηγεσία της Δικαιοσύνης.

Το Γραφείο Τύπου του κόμματος δημοσίευσε αιχμηρή ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνει ότι «στις 20 Φεβρουαρίου 2025, ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε προειδοποιήσει για την ανάγκη αλλαγής του τρόπου επιλογής της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, που σήμερα εξαρτάται αποκλειστικά από την κυβέρνηση». Τότε, σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, «η Νέα Δημοκρατία ή η Ομάδα Αλήθειας (δεν θυμόμαστε ποια από τις δύο αλλά δεν έχει διαφορά) επιχείρησε να τον αποδομήσει, ισχυριζόμενη ότι δήθεν ο νόμος 5123/24 είχε ήδη εξασφαλίσει συμμετοχή των Ολομελειών στις κρίσιμες αποφάσεις».


Καταγγελία: “Αγνόησαν την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου γιατί δεν υπάκουσε”

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ανεβάζει τους τόνους, σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση είπε ψέματα. Το ψέμα είναι αναγκαίο μέσο επιβίωσης για τη συγκεκριμένη κυβέρνηση που παράγει καθημερινά ποινικές δικογραφίες».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μόλις πέντε μήνες μετά την ψήφιση του πολυσυζητημένου νόμου, η κυβέρνηση αγνόησε τους δικαστές της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, επειδή δεν στήριξαν τους εκλεκτούς της, παρακάμπτοντας έτσι τη διαδικασία που υποτίθεται πως είχε διασφαλιστεί.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, όπως υπογραμμίζει η αντιπολίτευση, είναι το ότι οι πέντε πρώτοι σε ψήφους δικαστές αποκλείστηκαν για τη θέση του Προέδρου, με τον έκτο να προκρίνεται, ενώ και για τις θέσεις Αντιπροέδρων παρακάμφθηκαν δικαστικοί λειτουργοί με ισχυρό κύρος, όπως ο Παναγιώτης Βενιζελέας, που «μειοψήφησε στην απόφαση για τα funds των κόκκινων δανείων».


ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: “Ο Μητσοτάκης δεν θέλει ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης”

Η ανακοίνωση καταλήγει με δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό, υπογραμμίζοντας πως «έτσι αντιλαμβάνεται η Νέα Δημοκρατία το κράτος δικαίου και φυσικά την αξιοκρατία».

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής δηλώνει αποφασισμένο να προχωρήσει σε ριζική αλλαγή του συστήματος επιλογής της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, με απόλυτη απεξάρτηση από το Υπουργικό Συμβούλιο, τονίζοντας ότι «το απαιτεί η κοινωνία, οι δικαστές και κάθε υγιής πολιτική φωνή».

«Ο μόνος που δεν το θέλει είναι ο κ. Μητσοτάκης. Κάτι θα ξέρει», καταλήγει δηκτικά η ανακοίνωση.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μαξίμου 2015: Το απειλητικό μήνυμα πανίσχυρου εκδότη που «πάγωσε» κορυφαίο υπουργό του Αλέξη Τσίπρα – Η αλήθεια για τους εκβιασμούς στα media

Πρωτοκλασάτος υπουργός δείχνει SMS εκδότη με έμμεση απειλή για πρωτοσέλιδο. Το περιστατικό που αποκαλύπτει πώς λειτουργούσε η πίεση.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην υπόθεση «εκβιασμού» της Ζέττας Μακρή – Κλειδί το τιμολόγιο που παρουσίασε ο δημοσιογράφος

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση εκβιασμού της Ζέττας Μακρή από δημοσιογράφο. Ο κατηγορούμενος παρουσιάζει τιμολόγιο και κάνει λόγο για εμπορική συμφωνία. Όλα θα κριθούν στο Αυτόφωρο. Οι ισχυρισμοί και η αντίδραση της βουλευτού.

Ναύαρχος Αποστολάκης: Σοβαρές καταγγελίες για τις επιπτώσεις του έργου του Λάτση – Ποιος πληρώνει τις ρήτρες εκατομμυρίων ευρώ;

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης καταγγέλλει τα προβλήματα των έργων στο Ελληνικό: κυκλοφορία, ηχορύπανση, πλημμύρες και απώλεια πρασίνου.

Ο Μάκης Βορίδης στη «Γη της Ελιάς»; Παραιτήθηκε και πάει… Μάνη με ρόλο-έκπληξη!

Ο Μάκης Βορίδης παραιτήθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και φημολογείται ότι θα παίξει στη "Γη της Ελιάς" ως Επιθεωρητής Επιδοτήσεων!