«Κατέρρευσε» η Μαρέβα Μητσοτάκη – Εξώδικα σε ιστοσελίδες για την αγορά ακινήτου στο Ελληνικό με 3.000.000 ευρώ

Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη έστειλε εξώδικα σε ιστοσελίδες που δημοσίευσαν fake news για αγορά ακινήτου στο Ελληνικό. Διαψεύδει κατηγορηματικά και μιλά για συκοφαντική επίθεση


Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη αντέδρασε δυναμικά απέναντι σε δημοσιεύματα που την εμφάνιζαν να αγοράζει πολυτελές ακίνητο στο Ελληνικό αξίας 2-3 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τα εξώδικα που απέστειλε στις ιστοσελίδες «Karditsa sta akra» και «VoiceNews», τα δημοσιεύματα αυτά αποτελούν «ψευδείς ειδήσεις», πλήττουν το όνομά της και αποτελούν προσωπική προσβολή.

Η ίδια διαψεύδει κατηγορηματικά ότι προχώρησε σε οποιαδήποτε αγορά, τονίζοντας ότι τα επίσημα αρχεία του Ελληνικού Κτηματολογίου το αποδεικνύουν ξεκάθαρα. Όπως σημειώνει, μια απλή έρευνα στη βάση δεδομένων θα αρκούσε για να καταρρίψει τον ψευδή ισχυρισμό.


Οι καταγγελίες της Γκραμπόφσκι για «παράλληλο σύμπαν πλούτου»

Στα εξώδικα αναφέρεται πως το «VoiceNews» δημοσίευσε άρθρο που αποδόθηκε και στο «Karditsa sta akra», στο οποίο – πέρα από τον ισχυρισμό περί αγοράς – περιλαμβανόταν προσωπική επίθεση: η Μαρέβα Μητσοτάκη φερόταν να ζει «σε ένα παράλληλο σύμπαν πλούτου και προνομίων», με τη στάση της να χαρακτηρίζεται «χαστούκι στην αξιοπρέπεια κάθε Έλληνα».

Η σύζυγος του πρωθυπουργού απαντά πως τέτοιες αναφορές είναι απολύτως ανυπόστατες και προχώρησε σε νομικές ενέργειες προκειμένου να προστατεύσει την τιμή και την υπόληψή της.


Το εξώδικο και η αναπαραγωγή στα social media

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο γεγονός ότι, παρότι το εξώδικο στάλθηκε στην ηλεκτρονική διεύθυνση του «Karditsa sta akra», το συκοφαντικό περιεχόμενο έχει ήδη αναπαραχθεί εκτενώς σε κοινωνικά δίκτυα όπως το Χ και το TikTok, με αποτέλεσμα να διαδοθεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Η ίδια ζητά την άμεση ανάκληση και επανόρθωση των ψευδών ειδήσεων, τονίζοντας ότι η δημοσίευση πως η αγορά δήθεν έγινε «με χρήματα του ελληνικού λαού» είναι όχι μόνο ανυπόστατη αλλά και συκοφαντική.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι Γερμανοί διασύρουν τον Μητσοτάκη: «Εξαγοράζει δημοσιογράφους και ελέγχει τα ΜΜΕ!»

Taz: Ο Μητσοτάκης ελέγχει τα ΜΜΕ με «αγορασμένους» δημοσιογράφους...

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τρέμει το φιάσκο του αιώνα – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη «παγώνουν» τη Chevron για την Κρήτη

Αγωνία στην Αθήνα: Η Chevron δεν έχει καταθέσει ακόμη προσφορά για τα οικόπεδα νότια της Κρήτης και της Πελοποννήσου – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη, κίνδυνος γεωπολιτικής ήττας

Σάλος: «Αγρότης-μαϊμού» τσέπωσε 19,4 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ!

Έρχονται αποκαλύψεις-φωτιά: «Αγρότης-μαϊμού» φέρεται να πήρε 19,4 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Έρευνες για το σκάνδαλο που σοκάρει την Ελλάδα

Βόμβα στην ελληνική οικονομία: Σενάρια συγχωνεύσεων τραπεζών – Κοσμογονικές αλλαγές θα ανατρέψουν τα πάντα

Σενάρια τραπεζικών συγχωνεύσεων που μπορεί να μειώσουν τις συστημικές τράπεζες από τέσσερις σε τρεις