Κατάντια Μαξίμου και Βρούτση: Υποταγή σε Γιαννακόπουλο και Αγγελόπουλους – Σε ρόλο κομιστή ο Μυλωνάκης

Υποταγή Βρούτση και Μαξίμου: Παράδοση στους ισχυρούς του μπάσκετ – Τι ρόλο έπαιξε ο Μυλωνάκης

Η Πυθία αποκαλύπτει

Σε πολιτικό εξευτελισμό μετατράπηκε η παρέμβαση του Μεγάρου Μαξίμου στην υπόθεση των τελικών της Basket League, με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση να υποχωρεί άτακτα μπροστά στις απαιτήσεις των Δημήτρη Γιαννακόπουλου και αδελφών Αγγελόπουλου, και τον Γιώργο Μυλωνάκη να παίζει ρόλο πολιτικού «μεταφορέα σημειωμάτων».

Μέσα σε μόλις 48 ώρες, η δήθεν «σκληρή» στάση Βρούτση μετατράπηκε σε θεαματική κωλοτούμπα, με την κυβέρνηση να εμφανίζεται πρόθυμη να ικανοποιήσει τις επιθυμίες των μεγαλομετόχων, απλώς για να συνεχιστεί το πρωτάθλημα. Αντί για διασφάλιση τάξης και ισονομίας, είδαμε παράδοση άνευ όρων.


Ο Βρούτσης… συνήγορος και κομιστής δηλώσεων

Από τις απειλές για διακοπή του πρωταθλήματος χωρίς «σαφείς, δημόσιες δεσμεύσεις»… στο να εκτελεί εντολές μεγαλομετόχων, ο Γ. Βρούτσης εμφανίστηκε τελικά ως ουδέτερος γραφειοκράτης. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δ. Γιαννακόπουλος τον εξουσιοδότησε –μαζί με τον Γ. Μυλωνάκη– να διαβάσουν κοινή δήλωση συμφωνίας στους δημοσιογράφους, σε περίπτωση σύμπλευσης με τους Αγγελόπουλους.

Η δήθεν σκληρή στάση Βρούτση για κοινή εμφάνιση και συγχρονισμένη δέσμευση εγκαταλείφθηκε με συνοπτικές διαδικασίες. Από το «αν δεν έρθουν ταυτόχρονα, δεν έχει αγώνα», φτάσαμε στο «αρκεί να έρθουν, έστω και με διαφορά ώρας». Εξευτελιστική αναδίπλωση.


Το Μαξίμου παρεμβαίνει για… ιδιωτικές ομάδες

Ανεξήγητη –αν όχι επικίνδυνη– ήταν και η εμπλοκή του ίδιου του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, καθώς ο Γ. Μυλωνάκης, υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, εμφανίστηκε να επιβλέπει τις επαφές. Ποιος ο λόγος να παρέμβει πολιτικά το Μαξίμου σε ζήτημα καθαρά υπηρεσιακό που αφορά ιδιωτικές ομάδες μπάσκετ;

Εάν δεν εμπιστεύονται τον Βρούτση, να τον αλλάξουν. Αν τον εμπιστεύονται, δεν είχαν καμία δουλειά να στέλνουν πολιτικό επιτηρητή.


Το πρωτάθλημα… συνεχίζεται κατά παραγγελία

Μετά από μια προσχεδιασμένη συνάντηση που μετατράπηκε σε προσωπικό show, η κυβέρνηση πανηγυρίζει ότι το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί – με «όρους ευπρέπειας» και «ευ αγωνίζεσθαι», όπως ειπώθηκε. Στην πραγματικότητα, απλώς υπέγραψαν οι πολιτικοί εκείνο που τους δόθηκε.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δήλωσε ευχαριστημένος, αφήνοντας αιχμές για τη διαχρονική συμπεριφορά των Αγγελόπουλων, αλλά δίνοντας τελικά το «πράσινο φως» για τη συνέχιση των τελικών. Η κυβέρνηση… ευχαριστεί.


Από την ισονομία στην πολιτική γονυκλισία

Το φιάσκο αυτό αποκαλύπτει πολλά:

  • Πλήρης απουσία πυγμής από τον Βρούτση.
  • Αναιτιολόγητη παρέμβαση του Μαξίμου, που δείχνει είτε αδυναμία εμπιστοσύνης στους υπουργούς του είτε πρόθεση εξυπηρέτησης συμφερόντων.
  • Μετατροπή της πολιτικής εξουσίας σε εργαλείο εκτόνωσης μεταξύ ιδιωτών.

Και όλα αυτά, σε κοινή θέα. Το πρωτάθλημα συνεχίζεται, η πολιτική αξιοπρέπεια, όμως, διακόπηκε οριστικά.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ