«Καρφιά» κατά Μαρινάκη για το σκάνδαλο Ασημακοπούλου και το πρόστιμο των 400.000 ευρώ

«Σκοπίμως αόριστη» χαρακτηρίζει τη δήλωση του Παύλου Μαρινάκης, αναφορικά με την πληρωμή του προστίμου των 400.000 ευρώ που επέβαλε στο ΥΠΕΣ η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, ο δικηγόρος Θωμάς Στάικος.

Όπως τονίζει εάν «εξατομικευτεί η ευθύνη στελεχών της δημόσιας διοίκησης», δεν είναι σίγουρο ότι θα γίνει δεκτό από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Στάικος είναι επικεφαλής του δικηγορικού γραφείου «Στάικος and Partners» το οποίο έχει αναλάβει τη νομική εκπροσώπηση εκατοντάδων αποδήμων, καταθέτοντας «ομαδικές αγωγές στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών»

Ο δικηγόρος μίλησε στο documentonews.gr, μεταξύ άλλων ανέφερε: «η κυβέρνηση μπορεί να ασκήσει αίτηση ακύρωσης κατά της επιβολής του προστίμου στα διοικητικά δικαστήρια. Αυτό δεν σημαίνει ότι το πρόστιμο δεν θα πληρωθεί ακόμα και εάν την συνοδεύσει και με αίτηση αναστολής γιατί δεν θα πιθανολογήσει κανένα δικαστήριο ότι το ελληνικό δημόσιο δεν μπορεί να πληρώσει το συγκεκριμένο ποσό».

Όσον αφορά στη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη, σχετικά με την προσφυγή κατά της απόφασης της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και την αναζήτηση ευθυνών συγκεκριμένου προσώπου ο κ. Στάικος σημειώνει χαρακτηριστικά:

«Όσο αφορά την κατά την άποψη μου σκοπίμως αόριστη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου το μόνο που μπορεί να κάνει η κ. Κεραμέως είναι με διοικητική πράξη που θα εκδώσει, να καταλογίσει σε συγκεκριμένα φυσικά πρόσωπα , σε συγκεκριμένα στελέχη της δημόσιας διοίκησης κατονομάζοντας τα, συγκεκριμένες και εξατομικευμένες ευθύνες για την διαρροή. Όμως την νομιμότητα της πράξης που θα αφορά την εξατομίκευση της ευθύνης στελεχών της δημόσιας διοίκησης θα την κρίνει το Ελεγκτικό Συνέδριο. Δηλαδή δεν είναι σίγουρο ότι θα γίνει δεκτή η συγκεκριμένη απόφαση της Υπουργού και φυσικά το πρόστιμο θα έχει πληρωθεί».

Τι είπε ο Μαρινάκης

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο Παύλος Μαρινάκης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της προσφυγής κατά της απόφασης ή της αναζήτησης ευθυνών συγκεκριμένου προσώπου.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «το υπουργείο Εσωτερικών μπορεί να δει νομικά αν μπορεί να προσβάλλει ως προς το σκέλος του προστίμου την απόφαση. Όταν υπάρχει κάτι περισσότερο φαντάζομαι θα το ανακοινώσει το υπουργείο. Και η δεύτερη νομικά επιλογή είναι να αναζητήσει το ποσό κατά κάποιου προσώπου που είχε θέση στο υπουργείο την επίμαχη περίοδο. Αυτά αξιολογούνται από τις αρμόδιες νομικές υπηρεσίες».

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο επιχειρηματίας που πρόσφερε μαύρο χρήμα στον Στέφανο Κασσελάκη

Η Πυθία σχολιάζειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Δεν...

Ποιον στηρίζει για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ο Παπανδρέου, ποιον ο Βενιζέλος και τι κάνει ο Σημίτης

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....