Κακόμοιρε, αυτό είναι το μέλλον σου εν όψει εκλογών

Του Ηλία Παπαναστασίου

Υπάκουος ραγιάς που δεν παράγει, ιθαγενής που μιμείται και βαλκάνιος που παριστάνει τον Ευρωπαίο – Κακόμοιρε, αυτό είναι το μέλλον σου εν όψει εκλογών ;

Ο μέγας πρωθυπουργός μας θέλοντας να μας απαλλάξει από την αδημονία των εκλογών ανακοίνωσε περιχαρής την ημερομηνία των προσεχών εκλογών – 21/5/2023– δια των οποίων εκλογών και μέσω των απαραίτητων διαδικασιών τους, η χώρα μας θα «διαβεί τον Ρουβίκωνα» και μέσω της αναγκαίας ανάτασης και ανύψωσης των «προοπτικών» της, θα ανέβει την κλίμακα της προόδου, της ανάπτυξης και της ευημερίας όπως αρμόζει σε κάθε «ευνομούμενη, ανεπτυγμένη, πολιτισμένη, ευρωπαϊκή και δυτική χώρα» όπως η Ελλαδίτσα μας, το καμάρι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο ακρίτας της Δύσης ! (Αφερίμ!)

Έχοντας στο μυαλό του ένα μεγαλοφυές σχέδιο «Γενικής Ανάτασης και αέναης προόδου», ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπως όλοι οι μεγάλοι ηγέτες των τελευταίων χιλιετιών, κατορθώνει σταδιακά το ακατόρθωτο, να συμφιλιώσει δηλαδή τον Νεοέλληνα Ραγιά με την παρακμή και να τον ωθήσει να αγαπήσει, να εκτιμήσει και να ενδιατρίψει με το φαινόμενο που παρατηρείται μαζικά στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες και ονομάζεται «ταύτιση με τον δράστη». Να ταυτίζεσαι δηλαδή με τις «δυνάμεις της κακοήθους παρακμής και εκφυλισμού» σε όλα τα επίπεδα ενώ –επιφανειακά– υποκρίνεσαι πως τις πολεμάς παντού, πάντοτε και παντί τρόπω.

Μέσα σε μια μόνο τετραετία κατόρθωσε να ταυτίσει τον Νεοέλληνα –ειδικότερα αυτόν της περιλάλητης «μεσαίας τάξης»– με ό,τι «αμερικανοπρεπέστερο» και χυδαία δυτικόδουλο ανθρώπου νους έχει ενδιατρίψει. Εάν μάλιστα προσθέσουμε και την «αισθητική μεζούρα» τύπου ΣΚΑΙ με «γνωστούς» καλλιτέχνες «αισθητικού εύρους» και περιώνυμου κύρους, τότε αντιλαμβανόμαστε την ποιοτική αναβάθμιση του ελληνικού λαού τα τελευταία χρόνια, γεγονός ψηλαφητό και αντιληπτό σε όλα τα επίπεδα, ιδιαίτερα στον χώρο της ψυχαγωγίας και διασκέδασης οπού ο Ρωμιός διαπρέπει και σαρώνει κυριολεκτικά!

Εκεί όμως που κατόρθωσε το «ανθρωπίνως αδύνατο» και το «μεγαλοφυώς ευκταίο» ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι οι μεταβλητές του καθημερινού βιοτικού επιπέδου. Πως δηλαδή «διάρθρωσε και διόρθωσε» το επίπεδο ζωής του Νεοέλληνα ούτως ώστε να μπορέσει ο καθημερινός πολίτης, ο λαϊκός άνθρωπος, ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας να τα βγάλει πέρα. Τι έκανε λοιπόν ο τρισμέγιστος πρωθυπουργός μας, ο άξιος τιμονιέρης της «μεγάλης πορείας του ελληνικού λαού προς τα εμπρός»; Εφάρμοσε μια απλή, απλούστατη και πρακτικότατη «Μητσοτάκειο» ιδέα, αυτήν της «αντιστρόφου προσαρμογής». Αντί δηλαδή να προσαρμόσει την «πραγματικότητα στον Έλληνα», έκανε το εντελώς αντίθετο, προσάρμοσε τον «Έλληνα στην πραγματικότητα». Με άλλα λόγια, δεν «προσάρμοσε τον τιμάριθμο στον Έλληνα αλλά τον Έλληνα στον τιμάριθμο»!

Έτσι, αφήνοντας τις τιμές των βασικών προϊόντων κατανάλωσης και τροφίμων να χορεύουν τσάρλεστον και να ανεβαίνουν στα ύψη, ακολουθούμενες ή προηγούμενες από τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, ο «ιδιοφυώς μεγαλοφυής θεράπων της Οικονομικής Επιστήμης Κυριάκος Μητσοτάκης» κατάφερε να ανεβάσει στα ύψη μαζί με τις τιμές ηλεκτρικού ρεύματος και τις τιμές των τροφίμων, τα οποία έγιναν απλησίαστα, μετατρέποντας τον καθημερινό Νεοέλληνα σε τουρίστα των σούπερ μάρκετ και σε «υποχρεωτικό διαιτολόγο» λόγω απίστευτων τιμών και γενικότερης αφραγκίας. Άλλωστε, λόγω της πασίδηλης σωματικής κομψότητας των αποφοίτων του Χάρβαρντ – ο Μητσοτάκης αποτελεί ζωντανό και ζηλευτό παράδειγμα για όλους τους κομπλεξικούς και παχύσαρκους Ρωμιούς – η γενικότερη διασύνδεση είναι απλούστατη. Ανεβάζουμε τις τιμές των τροφίμων, ταυτόχρονα δε πολεμούμε την παχυσαρκία μέσω της «υποχρεωτικής δίαιτας» λόγω ακρίβειας. Ο κόσμος πολεμά την παχυσαρκία τρώγοντας λιγότερο, αποκτά σιλουέτα και «αμερικανική σωματική φινέτσα προδιαγραφών Χάρβαρντ», η σωματοδομή μας γίνεται πιο υγιεινή και όλα αυτά με την απίθανη συνταγή των Mitsotako–nomics, δηλαδή της «Οικονομικής Επιστήμης Κ. Μητσοτάκη» και η οποία συνταγή μας λέει απλά, «τα τρόφιμα ακρίβυναν, τρώτε λιγότερο, αδυνατίστε γρήγορα, αποκτήστε «στυλάκι» και γίνετε Ευρωπαίοι ακόμη και στις αναλογίες!». Καιρός να γίνουμε «Ευρωπαίοι», αγαπητοί συμπολίτες, όπως μεγαλοφυώς τονίζει νυχθημερόν με μανιάτικο πείσμα και κρητικό φανατισμό ο πρωτοπόρος Πρωθυπουργός μας, Μητσοτάκης ο Β’, ο εκ Χάρβαρντ ορμώμενος…

Ο Πρωθυπουργός μας, κατόρθωσε να μας πείσει σε μεγάλο βαθμό, μετατρέποντας την Προπαγάνδα σε Επιστήμη, την πλύση εγκέφαλου σε καθημερινό σπορ με σταθερό ωράριο και την μαζική αποβλάκωση σε φαινόμενο των καιρών. Τέσσερα χρόνια μιας απίστευτης πλύσης εγκεφάλου θα έχουν σίγουρα επιπτώσεις εγκεφαλικού τύπου με αποτελέσματα που φαίνονται στην καθημερινή ζωή, στις ανθρώπινες σχέσεις και θα φανούν – σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό– στις επόμενες εκλογές. Έχουμε την αμυδρά εντύπωση πως η ζωή μικραίνει διανοητικά, αποστειρώνεται εγκεφαλικά και ερημώνεται διαλεκτικά. Απλά, δεν υπάρχει λόγος–αντίλογος. Δεν γίνεται συζήτηση, δεν υπάρχουν προδιαγραφές διαλόγου μετά την ερημοποίηση που επήλθε λόγω προπαγάνδας. Ο Μητσοτάκης θα μείνει στην Ιστορία σαν «Ο Προπαγανδιστής του Φιλελευθέρου Ολοκληρωτισμού» και μάλιστα σαν ο πλέον πετυχημένος και χωρίς ανταγωνιστή. Κατάφερε έναν ανήσυχο λαό να τον μετατρέψει σε μια «μάζα κατεστραμμένων νευρώνων εγκεφάλου» και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Η μόνη περίπτωση που του χάλασε η σούπα ήταν το έγκλημα των Τεμπών, και αυτό όμως με αβέβαιο αποτέλεσμα. Θα καταφέρουν τα Τέμπη να αποτελέσουν τον καταλύτη «αλλαγής συνειδήσεων» ή θα έχουμε μια από τα ίδια όπως συνήθως γίνεται στο Ρωμαίικο ; Ίδωμεν !

Ο Μητσοτάκης κατάφερε επίσης με μια ολοκληρωτικού τύπου προπαγάνδα να μας πείσει πως ζούμε κάπου «μεταξύ Ολλανδίας, Λουξεμβούργου και Ν.Δ. Δανίας», πως είμαστε «Ανεπτυγμένη» και «ευρωπαϊκή» χώρα ενώ είμαστε προέκταση της Αφρικής στην Ευρώπη και εκπροσωπούμε στους περισσότερους τομείς τον Τρίτο Κόσμο στην Ευρώπη. Η συνολικά τραγική κατάσταση των υποδομών της χώρας μας που αποκαλύπτεται καθημερινώς, ίσως να αποτελέσει την «θεραπεία αλήθειας» για μεγάλα τμήματα του ελληνικού λαού, ούτως ώστε να συνειδητοποιήσουν την κατάσταση της χώρας που ζούνε.

Το πόσο θα πετύχει αυτή η «θεραπεία αλήθειας» θα φανεί από τις προσπάθειες που θα καταβάλει ο ίδιος ο Νεοέλληνας ώστε να αναβαθμιστεί σε Homo Sapiens από Homo stupidus που θέλουν να τον υποβαθμίσουν οι Κυρίαρχες Ελίτ της Χρεοδουλοπαροικίας, όπως ορθότατα τονίζει ο Νίκος Σίμος στην αρθρογραφία του.

Σε αυτή την διαδικασία θα αποδείξει ο Ρωμιός εάν θέλει να παραμένει «Ραγιάς που δεν παράγει» δηλαδή παρασιτικό ον ή αντίθετα, «ενεργό υποκείμενο της ιστορίας». Εάν παραμείνει «Ραγιάς μη παραγωγικός» δηλαδή μονίμως εισαγόμενος και εξαρτημένος, τότε υπογράφει το ιστορικό του τέλος, οριστικά, τελεσίδικα και αμετάκλητα. Γιατί απλούστατα δεν μπορεί να εντάσσεσαι στον ανεπτυγμένο κόσμο μόνο μέσω της κατανάλωσης και όχι μέσω της παραγωγής. Ο Νεοέλληνας «καταναλώνει Ευρωπαϊκά χωρίς να παράγει τίποτα και νομίζει πως είναι Ευρωπαίος», φαινόμενο που θεσμοθετήθηκε άτυπα τα τελευταία 40–50 χρόνια.

Ούτε βέβαια ανήκεις στους προηγμένους λαούς, μιμούμενος «κατανάλωση, τρόπο ζωής ακόμη και γλώσσα ή προφορά γλώσσας», μιμούμενος δηλαδή έναν τρόπο ζωής που σου είναι ξένος. Το βλέπετε ακόμη και σε μια απλή εκπομπή της Τηλεόρασης όπου η γλώσσα αλλάζει, οι μισές λέξεις είναι στα Αγγλικά και μάλιστα στα Αγγλικά της Αμερικάνικης Σχολής (American English), η μίμηση χυδαία, γελοία και κρετινικού τύπου οι δε χαρακτήρες των παρουσιαστών φτιαχτοί, γνήσιοι απομιμητές και Αμερικανολάγνοι, χωρίς ψήγμα χαρακτήρα και προσωπικότητας.

Εσύ Νεοέλληνα, εσύ Ρωμιέ θα αποφασίσεις στις επόμενες εκλογές εάν θέλεις να υπάρχεις ή αποφάσισες να αυτοχειριαστείς; Εσύ θα αποδείξεις, πρώτα στον εαυτό σου και μετά στην Ιστορία, εάν θέλεις να είσαι «Βαλκάνιος που παριστάνει τον Ευρωπαίο» όπως η Μαντάμ Σουσού του Δημήτρη Ψαθά παρίστανε την Παριζιάνα, ή αντίθετα, είσαι πρώτα Έλληνας και σαν Έλληνας είσαι και Βαλκάνιος και Ανατολίτης (και δεν ντρέπεσαι καθόλου γι’ αυτό…). Σωτήριο και ευεργετικό είναι να είσαι ο εαυτός σου και να μην παριστάνεις μονίμως κάτι που δεν είσαι. Ωραία ; Γιατί μόνο γνωρίζοντας τον εαυτό σου και την ιστορία του μπορείς να την αλλάξεις. Συνεννοηθήκαμε ; Εάν ναι, καιρός να το αποδείξεις με πράξεις για να σε πιστέψουμε! Βλέπεις, γίναμε όλοι δύσπιστοι!

ΠΗΓΗresaltomag

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...