Και η Βουλή τιμώρησε τον Αυγενάκη: Ποινή μομφής, αποκλεισμός και πρόστιμο

Ποινή μομφής και αποκλεισμό από τις συνεδριάσεις της Βουλής για τον Λευτέρη Αυγενάκη ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Σώματος Κώστας Τασούλας, λίγα λεπτά αφού έγινε γνωστό ότι ο βουλευτής της ΝΔ παραπέμπεται από το κόμμα του προκειμένου να διαγραφεί.

Παράλληλα τιμωρήθηκε και η βουλευτής της Νέας Αριστεράς Θεανώ Φωτίου για το «άει στο διάολο» που είπε χθες στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου κατά την διάρκεια αντιπαράθεσης με την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη. Ο πρόεδρος της Βουλής της επέβαλε την πειθαρχική ποινή της ανακλήσεως στην τάξη λέγοντας ότι «εξετράπη σε απρεπή υβριστική συμπεριφορά».

Η ποινή Αυγενάκη θα έχει και χρηματικό πρόστιμο, σε αντίθεση με την ποινή που επιβλήθηκε στη Θ. Φωτίου.

Σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια ο Κ. Τασούλας επεσήμανε ότι «είμαστε χθες και σήμερα μάρτυρες συμπεριφορών που υπονομεύουν το κύρος του κοινοβουλίου, και μάλιστα εν πληθούσι αγορά. Η συμπεριφορά του Λ. Αυγενάκη ήταν απαράδεκτη. Ζήτησα και τον είδα, μου έδωσε εξηγήσεις, αντιλαμβάνομαι ότι και δημοσίως ζήτησε συγγνώμη, αλλά δεν μπορώ να παραγνωρίσω το πλήγμα στο κύρος του θεσμού του κοινοβουλίου που υπηρετούμε. Υπηρετούμε το θεσμό του κοινοβουλίου, δεν τον απολαμβάνουμε», ανέφερε και ανακοίνωσε ότι «είμαι αναγκασμένος να επιβάλω την ποινή της μομφής για ανάρμοστη συμπεριφορά και του αποκλεισμού από τις συνεδριάσεις του Κοινοβουλίου».

Ο πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στον Κώδικα Δεοντολογίας των βουλευτών και σημείωσε πως «υπάρχει μία γενική διατύπωση που είναι σωστή αρκεί να εφαρμόζεται. Ανάμεσα στα θέματα της διαφάνειας της σύγκρουσης συμφερόντων και της διαφάνειας περιέρχεται και η προτροπή οι βουλευτές να τηρούν τις αρχές της προάσπισης του κύρους του Κοινοβουλίου».

«Η στοιχειώδης τήρηση του κύρους του Κοινοβουλίου είναι χρέος όλων μας και οφείλω στοιχειωδώς να το υπερασπιστώ», πρόσθεσε και ζήτησε από τους βουλευτές να μην μετατρέψουν την προσπάθεια για προάσπιση του κύρους της Βουλής σε σισύφεια.

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έγινε viral: Σάλος με τη σύζυγο του πρώην πρωθυπουργού που έγινε τρολ – Έρχονται αποκαλύψεις για πρόσωπα υπεράνω υποψίας

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Σάλος...