Κάπως έτσι η Μαρέβα θα μας συντροφεύει ξανά στην κάλπη

Του Γιώργου Λακόπουλου

Η πιο πολυτραγουδισμένη σύζυγος Πρωθυπουργού της Γ’ Ελληνικής Δημοκρατίας ήταν για πολλά χρόνια η Μαργαρίτα Τσαντ – Παπανδρέου:

-Είχε δικό της κόμμα – την ΕΓΕ – μέσα στο κόμμα – το ΠΑΣΟΚ -, την ευχέρεια να τοποθετεί πρόσωπα της αυλής της στην Κεντρική Επιτροπή του και στις κυβερνήσεις του συζύγου της και την έγνοια να προεκτείνει τη δυναστεία με την πρωθυπουργοποίηση του πρωτότοκου γιου της.

Μετά εμφανίσθηκε η θρυλική Μαρίκα Μητσοτάκη. Συνδέθηκε με τις πολιτικές εξελίξεις της σκοτεινής περιόδου 1988 – ‘89, σερβίροντας τα ντολμαδάκια της στους «Κυρκοφλωράκηδες» που έφερε στο σπίτι ο σύζυγός της για να μαστορέψουν την ανατροπή του Ανδρέα Παπανδρέου.

Στη διακυβέρνηση μετείχε με συμβουλές και παρατηρήσεις σε υπουργούς – που υστερούσαν στη εκπλήρωση των καθηκόντων τους – του τύπου: «Είσαι ηλίθιος».

Στις 15 Οκτωβρίου 2015 μπήκε στη ζωή μας η Μαρία Εύα Βιργινία Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη… Ο Κυριάκος εμφανίσθηκε στο «μεσημεριανάδικο της Τατιάνας», – ως υποψήφιος αρχηγός της ΝΔ. Και αφού ενημέρωσε το κοινό της εκπομπής ότι «υπάρχει από λάθος» γιατί οι γονείς του «μετά από τρεις κόρες δεν σκόπευαν να κάνουν άλλο παιδί» πέρασε στα ενδοοικογενειακά του – που ουδεμιά σχέση είχαν με την εκλογή που ήθελε να κερδίσει.

«Περάσαμε μια δυσκολία με τη Μαρέβα. Βρεθήκαμε χώρια 5 χρόνια… Είμαστε τώρα πιο καλά από ποτέ…».

Ο νέος αρχηγός της ΝΔ – σαν να μην είχαν τηλέφωνο στο σπίτι ή να μην μιλούσαν μεταξύ τους, άρχισε τις αναρτήσεις για γιορτές, γενέθλια, εξόδους και τα συναφή.

Οι μυημένοι διέγνωσαν τη αμερικανιά πίσω από την πυκνή προβολή της συζύγου και των τέκνων. Ήταν μέρος του πολιτικού μάρκετινγκ με το οποίο πολιτεύεται α λα Αμερική.

Σε κάθε ευκαιρία επαινούσε τη σύζυγό του για τον χαρακτήρα της και την αξιοσύνη της στις δουλείες και στην οικογένεια. Δείγμα από ανάρτηση γενέθλιων: «Χρόνια πολλά Μαρεβάκι. Είμαι πολύ τυχερός που σε έχω δίπλα μου».

Οσάκις η σύζυγός του βρέθηκε στο κέντρο της δημόσιας προσοχής για τη συμμετοχή της σε εξωχώριες εταιρίες και την επιχειρηματική της δραστηριότητα, την υπερασπίσθηκε ιπποτικά: «Χτυπήστε εμένα, όχι την οικογένειά μου».

Ωστόσο όποιος θέλει να προστατεύσει την οικογένεια του από την κρεατομηχανή της δημοσιότητας – δεν τη κρεμάει ο ίδιος στη «μανταλάκια», ούτε κάνει τα οικογενειακά του βούκινο.

Ο Κώστας Σημίτης, ο Αντώνης Σαμαράς, ο Γιώργος Παπανδρεου, ο Αλέξης Τσίπρας, ο Κώστας Καραμανλης δεν μιλούσαν για τις συζύγους τους και τα παιδιά τους στις συνεντεύξεις τους.

Ο Μητσοτάκης – που γνωρίζει πάντα τις ερωτήσεις εκ των προτέρων – το κάνει και σ’ αυτές τις εκλογές – πάλι σε μεσημεριανάδικο:

«Περάσαμε δύσκολα και είχε επιπτώσεις και στην ίδια… Η Μαρέβα είναι σκληρή γυναίκα… Είναι μια πολύ επιτυχημένη επαγγελματίας… Έβαλε την καριέρα της σε δεύτερη μοίρα».

Για μια ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα, η Μαρέβα προσέφυγε στα δικαστήρια και θα έχει μάρτυρα υπεράσπισης τον σύζυγό της που «κατέθεσε» ήδη: «Ένας βαθιά καλός και ηθικός άνθρωπος, με τελείως αυτόνομη επαγγελματική διαδρομή, τσαλαπατήθηκε και έγινε πρωτοσέλιδα».

Κάπως έτσι η Μαρέβα θα μας συντροφεύει ξανά στην κάλπη. Όσοι την ξέρουν μιλούν για έξυπνη και ικανή γυναίκα που μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της…

Από αυτή την άποψη, ίσως την αδικεί ότι ο σύζυγός της την υπερασπίζεται με τρόπο που τον ωφελεί πολιτικά. Οι πολιτικοί δεν είναι καλλιτέχνες του συρμού για να επιδιώκουν συμπάθειες και δημοσιότητα με τα προσωπικά τους.

ΠΗΓΗieidiseis.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έγινε viral: Σάλος με τη σύζυγο του πρώην πρωθυπουργού που έγινε τρολ – Έρχονται αποκαλύψεις για πρόσωπα υπεράνω υποψίας

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Σάλος...