Ισχυρό σοκ για τον Ερντογάν η νέα δημοσκόπηση στην Τουρκία – «Δεν τον ψηφίζουμε με τίποτα» λένε οι Τούρκοι (pics)

Νέα δημοσκόπηση ήρθε στη δημοσιότητα στην Τουρκία, αυτή τη φορά από την εταιρεία Yöneylem Araştırma, που αποκαλύπτει ότι από τη μία πλευρά οι Τούρκοι πολίτες είναι εναντίον του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο συνασπισμός που αυτός έχει δημιουργήσει μαζί με το Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος (ΜΗΡ), του ηγέτη των Γκρίζων Λύκων Ντεβλέτ Μπαχτσελι ηττάται κατά κράτος αν γίνονταν εκλογές αυτή την Κυριακή, όμως το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), παραμένει πρώτο κόμμα, έστω και με την ισχνή διαφορά του 1,7%.

Στο ερώτημα “αν διεξάγονταν βουλευτικές εκλογές αυτή την Κυριακή ποιον θα ψηφίζατε;” οι Τούρκοι πολίτες απάντησαν:

– Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) 31,1%
– Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) 28,4%
– Καλό Κόμμα (İYİ) 13,5%
– Δημοκρατικό Λαϊκό Κόμμα (HDP) 9,2%
– Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος (ΜΗΡ) 7,1%

Η πλειοψηφία των Τούρκων δηλώνει: "Δεν ψηφίζω με τίποτα Ερντογάν"

Το παραπάνω δείχνει ότι ο συνδυασμός των κεμαλιστών (CHP), του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και του καλού Κόμματος της Μεράλ Ακσενέρ συγκεντρώνει 41,9%, ενώ ο κυβερνητικός συνδυασμός συγκεντρώνει 38,2%.

Στη συνέχεια οι πολίτες ρωτήθηκαν για το αν θα έδιναν ή όχι ψήφο στον Ερντογάν:

Η συντριπτική πλειοψηφία (55,8%) δήλωσε κατηγορηματικά “δεν ψηφίζω με τίποτε Ερντογάν”. Στο αντίθετο άκρο “Σίγουρα θα τον ψηφίσω” απάντησαν σε ποσοστό 32,4%. Οι μετέωροι ανήλθαν σε 11,1% και απάντησαν “μπορεί, μπορεί και όχι”.

ποτε

Στο ερώτημα “ψηφίζετε τον Ερντογάν ή τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης;” οι πολίτες απάντησαν:

– Τον Ερντογάν 35,7%
– Τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης 50,7%
– Αναποφάσιστοι 9,5%
– Δεν ψηφίζω 4,1%

εΡΝΤΟΓΑΝ

Εκτός αυτών τέθηκε και το ερώτημα: “Προεδρικό ή κοινοβουλευτικό σύστημα;”. Το 63,5% των ψηφοφόρων προτίμησε το κοινοβουλευτικό σύστημα, ενώ το ποσοστό όσων επέλεξαν το προεδρικό σύστημα παρέμεινε μόνο στο 30,9%.

προεδρικό

ΠΗΓΗcapital.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη «χάνει μετοχές», αλλά όχι την ισχύ στα media

Η Alpha TV αλλάζει χέρια: Η United Group αποκτά το 50%, αλλά η διοίκηση παραμένει στη Motor Oil. Ποιος έχει πραγματικά τον έλεγχο; Ποια είναι η στρατηγική της οικογένειας Βαρδινογιάννη και πώς εξελίσσεται ο όμιλος;

Ανατροπή φέρνει δημοσκόπηση στην Κεντροαριστερά: Πρώτος ο Τσίπρας, αλλά…

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ανατροπές στη μάχη της κεντροαριστεράς: Πλεύση Ελευθερίας μπροστά από ΠΑΣΟΚ – Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκης στη μάχη για την ηγεσία ενός νέου φορέα.