Ιράν: «Επεκτείνεται η σύγκρουση – Στο στόχαστρο οι αμερικανικές βάσεις στη Μέση Ανατολή»

Αναταραχή στη Μέση Ανατολή: Το Ιράν προαναγγέλλει πλήγματα κατά αμερικανικών βάσεων

Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars μετέδωσε ότι υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι της Τεχεράνης εκτιμούν πως η στρατιωτική αντιπαράθεση δεν περιορίζεται πλέον στο Ισραήλ, αλλά θα επεκταθεί τις επόμενες ημέρες και σε αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στη Μέση Ανατολή.


Καμπανάκι από την Τεχεράνη: Οι αμερικανικές δυνάμεις δεν είναι εκτός στόχου

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των αξιωματούχων, οι Ηνωμένες Πολιτείες φέρουν ευθύνη για την ισραηλινή επιθετικότητα, και ως εκ τούτου, οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις τους στην περιοχή αποτελούν πλέον θεμιτούς στόχους.

Η προειδοποίηση χαρακτηρίζεται από πολλούς ως άμεση απειλή, με ανησυχίες για γενίκευση της σύγκρουσης σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή.


Επικίνδυνη κλιμάκωση – Φόβοι για νέο κύμα επιθέσεων

Η αναφορά του Fars έρχεται σε μια στιγμή που η περιοχή βρίσκεται ήδη σε εμπόλεμη κατάσταση, με συνεχείς ανταλλαγές πυραύλων μεταξύ Ιράν και Ισραήλ. Η εμπλοκή των ΗΠΑ σε ευρύτερη στρατιωτική σύγκρουση είναι πλέον μια εξαιρετικά ορατή απειλή, με διπλωματικούς και στρατιωτικούς αναλυτές να προειδοποιούν για πλήρη αποσταθεροποίηση της περιοχής.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις

Ψηφιακός εφιάλτης στην ΕΕ: Το Grok του Μασκ στο στόχαστρο για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

Η Κομισιόν ενεργοποιεί τον Νόμο περί Τεχνητής Νοημοσύνης μετά την παραγωγή χιλιάδων deepfakes – Γιατί οι Βρυξέλλες «τρέμουν» το ψηφιακό ξεγύμνωμα και την αλγοριθμική ασυδοσία