Θύελλα αντιδράσεων για το πρωτοσέλιδο της Liberation μετά την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ (pic)

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει το πρωτοσέλιδο της Liberation για την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ το περασμένο Σάββατο στην Πενσιλβάνια… Η γαλλική εφημερίδα, που κυκλοφόρησε σήμερα Δευτέρα 15 Ιουλίου, φιλοξενεί φωτογραφία του Ντόναλντ Τράμπ με τα αίματα στο πρόσωπό του λίγα λεπτά μετά την επίθεση που δέχτηκε. «Ντόναλντ Τράμπ: Μια ιστορία βίας», είναι ο τίτλος που συνοδεύει τη φωτογραφία, κάνοντας αναφορά στην ταινία του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ το 2005.

Συγκεκριμένα αναφέρει, «Ο υποψήφιος και πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ γλύτωσε από απόπειρα δολοφονίας αυτό το Σαββατοκύριακο σε πολιτική συγκέντρωση στην Πενσιλβάνια. Ένας πολιτικός σεισμός».

Η απόφαση αυτή της εφημερίδας έχει προκαλέσει αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα, και από χθες το βράδυ, που προδημοσιεύτηκε το πρωτοσέλιδο, πολλοί είναι οι χρήστες που κατηγορούν την ιστορική εφημερίδα για έλλειψη διάκρισης και αντικειμενικότητας.

«Αν είχε πεθάνει, θα το λέγατε «απελευθέρωση»;», «Λίγες μέρες ακόμα και ο Ντόναλντ Τραμπ θα είναι υπεύθυνος», «Αξιοθρήνητο, δεν έχει σημασία αν μας αρέσει ο Τραμπ ή όχι. Πώς μπορεί αυτό το πρωτοσέλιδο να πήρε έγκριση για να κυκλοφορήσει;», είναι μερικά από τα σχόλια…

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ