Θρίλερ: Νέα δημοσκόπηση στον ΣΚΑΪ αλλάζει τα δεδομένα λίγο πριν από τις ευρωεκλογές (pic)

Παραμένει το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ μία εβδομάδα πριν από τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, σήμερα Παρασκευή (31.5.24).

Την ίδια στιγμή καταγράφεται θρίλερ στη ζώνη του 3% καθώς μάχονται 4 κόμματα για να ξεπεράσουν το όριο εκλογής ευρωβουλευτή.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse, στην πρόθεση ψήφου ενόψει ευρωεκλογών η ΝΔ προηγείται με 14 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην εκτίμηση ψήφου η διαφορά φτάνει στις 15,5 μονάδες.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 28,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 14,5%, το ΠΑΣΟΚ 11,5%, το ΚΚΕ 6,5%, η Ελληνική Λύση 7,5%, η Νίκη 3%, η Πλεύση Ελευθερίας 3%, η Νέα Αριστερά 2,5%, το ΜέΡΑ25 3%, η Φωνή Λογικής 2%, οι Δημοκράτες 1,6% και οι Πατριώτες 1%.

Στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ λαμβάνει 32%, ο ΣΥΡΙΖΑ 16,5%, το ΠΑΣΟΚ 13%, το ΚΚΕ 7,5%, η Ελληνική Λύση 8,5%, η Νίκη 3,5%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,5%, η Νέα Αριστερά 3%.

Στην ερώτηση ποιος είναι «ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός», ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 35%. Ακολουθούν ο Στέφανος Κασσελάκης με 13%, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 7%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας και ο Κυριάκος Βελόπουλος με 5%, η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 4%, ο Αλέξης Χαρίτσης με 2% και ο Δημήτρης Νατσιός με 1%. Ο κανένας συγκεντρώνει 23%.

Το 69% των πολιτών δηλώνει ότι είναι «πολύ βέβαιοι» ότι θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές, το 17% «αρκετά», το 7% «μέτρια», το 3% «λίγο» και το 2% «ελάχιστα έως καθόλου».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη «χάνει μετοχές», αλλά όχι την ισχύ στα media

Η Alpha TV αλλάζει χέρια: Η United Group αποκτά το 50%, αλλά η διοίκηση παραμένει στη Motor Oil. Ποιος έχει πραγματικά τον έλεγχο; Ποια είναι η στρατηγική της οικογένειας Βαρδινογιάννη και πώς εξελίσσεται ο όμιλος;

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;

Ανατροπή φέρνει δημοσκόπηση στην Κεντροαριστερά: Πρώτος ο Τσίπρας, αλλά…

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ανατροπές στη μάχη της κεντροαριστεράς: Πλεύση Ελευθερίας μπροστά από ΠΑΣΟΚ – Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκης στη μάχη για την ηγεσία ενός νέου φορέα.

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...