Θλιβερή φιγούρα ο Φάμελος – Ο Τσίπρας διαλύει τον ΣΥΡΙΖΑ κι εκείνος σιωπά

Ο Τσίπρας προκαλεί ρήγματα στον ΣΥΡΙΖΑ και ο Φάμελλος σιωπά. Σενάρια διάσπασης και δημιουργίας νέου κόμματος στο προσκήνιο.


«Ο Τσίπρας αποδομεί τον ΣΥΡΙΖΑ με κάθε του βήμα», λένε πλέον όλο και περισσότεροι εντός του χώρου της Αριστεράς, βλέποντας πως οι κινήσεις του πρώην προέδρου μοιάζουν να μην έχουν στόχο την ενότητα, αλλά την προετοιμασία για τη δημιουργία νέου πολιτικού σχήματος.

Στελέχη που στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ επί χρόνια βλέπουν το κόμμα να αποδομείται σταδιακά από μέσα, με κάθε παρέμβαση Τσίπρα να ανοίγει νέο κύκλο αβεβαιότητας και να ενισχύει τα σενάρια διάσπασης.


Ο Φάμελλος δεν ηγείται – Απλώς απολογείται

Εκεί που η πολιτική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ όφειλε να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις, ο Σωκράτης Φάμελλος επιλέγει τον ρόλο του σιωπηλού συνοδοιπόρου. «Αντί να υπερασπιστεί την ενότητα, αναλώνεται σε προσχηματικές επιθέσεις κατά εσωκομματικών επικριτών», σχολιάζουν με νόημα στελέχη του κόμματος.

Ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας δεν αρθρώνει λόγο ενότητας ούτε υπερασπίζεται την πολιτική αυτονομία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά λειτουργεί σαν πολιτικός μεταφραστής των επιλογών Τσίπρα, ακόμα κι όταν αυτές δημιουργούν εσωκομματικούς κραδασμούς.


Συγκρούσεις στο εσωτερικό – Πολάκης ζητά απαντήσεις

Την ώρα που ο Παύλος Πολάκης απαιτεί από τον Τσίπρα να ξεκαθαρίσει δημόσια τις προθέσεις του, ο Φάμελλος επιλέγει την πόλωση με όσους εκφράζουν ανησυχίες για το μέλλον της παράταξης.

Αντί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να λειτουργήσει ως εγγυητής σταθερότητας, επιλέγει να επιτεθεί σε εσωκομματικά στελέχη, ενισχύοντας το αφήγημα της υπονόμευσης από μέσα.


Η πολιτική ηθική σε δοκιμασία

«Ο καθένας κρίνεται από τις επιλογές του» αναφέρουν χαρακτηριστικά πολιτικοί αναλυτές. Ο Αλέξης Τσίπρας φέρει την ευθύνη για την παρατεταμένη πολιτική αποσταθεροποίηση στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Φάμελλος κρίνεται για την εκκωφαντική σιωπή του και την αδυναμία του να αναλάβει ουσιαστική ηγετική στάση.

Το ερώτημα που πλανάται πλέον ανοιχτά στον προοδευτικό χώρο είναι: Επιθυμούν ενότητα ή ήδη προετοιμάζουν το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ όπως τον γνωρίσαμε;

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Σάλος στο παρασκήνιο: Ο επιχειρηματίας φίλος του Τσίπρα που «αγοράζει» στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς

Παλιός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρηματίας με αλλεπάλληλα αποτυχημένα projects, φέρεται να χρηματοδοτεί πολιτικά πρόσωπα και από την Αριστερά και από το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας ρόλο διαμορφωτή των εξελίξεων. Στενές σχέσεις με Τσίπρα, παλιά στήριξη στην Αχτσιόγλου

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά το ρόλο ελληνικής τράπεζας στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά τραπεζικό σκάνδαλο γύρω από τον...

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;