Θα συνεργαστεί τελικά η Νέα Αριστερά με το ΠΑΣΟΚ; Τι απαντά ο Αλέξης Χαρίτσης (vid)

Τι θα κάνει η Νέα Αριστερά; Θα συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ; Ας δούμε τι δήλωσε ο Αλέξης Χαρίτσης όταν ρωτήθηκε σχετικά:

Τι να έχουμε συμφωνήσει με το ΠΑΣΟΚ; Εντάξει. Κοιτάξτε τώρα, εντάξει είμαστε σε προεκλογική περίοδο. Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που σε μια προεκλογική περίοδο βλέπουμε να διακινούνται διάφορα σενάρια fake news.

Να σας το πω με μία φράση.

Εμείς γεννηθήκαμε μες στην Αριστερά. Η Αριστερά για μας δεν είναι μια σημαία ευκαιρίας, είναι στάση ζωής. Και θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε, να υπάρχουμε, να ασκούμε πολιτική από τις γραμμές της Αριστεράς, τελεία.

Από κει και πέρα, βεβαίως, προφανώς μας ενδιαφέρει πώς θα κυβερνηθεί αυτός ο τόπος. Και μας ενδιαφέρει να αποδοκιμαστεί και τελικά να πέσει η κυβέρνηση της Δεξιάς του κ. Μητσοτάκη. Και με αυτήν την έννοια προφανώς και η λογική των συνεργασιών και η λογική των συμπράξεων, η λογική της προσπάθειας να διαμορφωθούν ευρύτερες συγκλίσεις, είναι ένα πεδίο στο οποίο μας ενδιαφέρει να παίξουμε ρόλο και να πρωταγωνιστήσουμε.

Πριν την επόμενη μέρα όμως, υπάρχει η τωρινή μέρα, υπάρχουν οι ευρωεκλογές. Και είναι πάρα πολύ κρίσιμο το πώς θα αποτυπωθεί ο συσχετισμός δυνάμεων σε αυτές τις ευρωεκλογές. Εμείς θέλουμε λοιπόν να ενδυναμωθεί, να ισχυροποιηθεί η παρουσία της Νέας Αριστεράς ακριβώς για να μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο από τη σκοπιά της Αριστεράς στις εξελίξεις της επόμενης ημέρας. Αυτός είναι ο στόχος ο δικός μας και νομίζω ότι αυτό είναι προς το συμφέρον και τις ανάγκες της κοινωνίας.

Η επόμενη μέρα δεν μας ενδιαφέρει γενικώς και αορίστως. Μας ενδιαφέρει ποια θα είναι η επόμενη μέρα στα δημόσια νοσοκομεία, μας ενδιαφέρει ποια θα είναι η επόμενη μέρα για τους εργαζόμενους, μας ενδιαφέρει ποια θα είναι η επόμενη μέρα για τη νεολαία, μας ενδιαφέρει τι θα γίνει με τη στεγαστική κρίση, μας ενδιαφέρει μια σειρά από κρίσιμα κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα τα οποία απασχολούν αυτή τη στιγμή την ελληνική κοινωνία στα οποία εμείς θέλουμε και προσπαθούμε, όλο αυτό το διάστημα, να δώσουμε συγκεκριμένες απαντήσεις, αριστερές και προοδευτικές απαντήσεις.

Με αυτό το οπλοστάσιο, αν θέλετε, θα πορευτούμε και προς τις ευρωεκλογές, αλλά και προς τις διεργασίες οι οποίες θα γίνουν κακά τα ψέματα την επόμενη μέρα.

Όσον αφορά, επειδή με ρωτήσατε συγκεκριμένα όμως να απαντήσω και για αυτό, επειδή είπατε για το ΠΑΣΟΚ.
Κοιτάξτε, να το πω ξεκάθαρα. Και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, όπως και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, είναι μέρος του προβλήματος αυτή τη στιγμή, δεν είναι μέρος της λύσης. Για να μπορέσει να υπάρξει μια σοβαρή, μαχητική, αξιόπιστη, πειστική, απάντηση στη μονοκρατορία της Δεξιάς του κ. Μητσοτάκη. Δεν είναι η λύση, ούτε το lifestyle του κ. Κασσελάκη, ούτε η αναπαλαίωση του παλαιού ΠΑΣΟΚ, του κ. Ανδρουλάκη.

Η λύση είναι μια σοβαρή προγραμματική πρόταση η οποία θα απαντάει στις πραγματικές υπαρκτές ανάγκες σήμερα της ελληνικής κοινωνίας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο επιχειρηματίας που πρόσφερε μαύρο χρήμα στον Στέφανο Κασσελάκη

Η Πυθία σχολιάζειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Δεν...

Ποιον στηρίζει για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ο Παπανδρέου, ποιον ο Βενιζέλος και τι κάνει ο Σημίτης

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....