Θα συζητηθεί: Ο Ευάγγελος Αντώναρος πήρε θέση μετά το μανιφέστο του Στέφανου Κασσελάκη (pic)

Σε παρέμβασή του ο Ευάγγελος Αντώναρος αναφέρει τα ακόλουθα:

Συνυπογράφω ανεπιφύλακτα αυτό το κείμενο του Στέφανου Κασσελάκη.
Δεν είναι μια απλή εκτενής πολιτική τοποθέτηση.
ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΛΗΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ.

Είναι μια στοιχειοθετημένη και τεκμηριωμένη απάντηση σε όλους εκεινους τους παραγοντες που — από τη μέρα της βαριάς ήττας-κατηφορας του Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας — επιχειρούν να προκαθορίσουν τις πολιτικές εξελίξεις στον τόπο. Με αυθαιρεσία. Με προχθεσινές μεθοδεύσεις. Παλαιοκομματικές και ξεπερασμένες.

Είναι ένα κείμενο με συγκεκριμένο οδικό χάρτη για τις προθέσεις του δημοκρατικού και προοδευτικού κόσμου που θεωρεί τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ως τον κορυφαίο και κύριο εκφραστή των ανησυχιών του.

Είναι ένα κείμενο που συμπυκνώνει απαραίτητες και καινοτόμες πρωτοβουλίες.

Είναι ένα κείμενο που, είμαι βέβαιος, θα βρει ευρεία ανταπόκριση ΚΑΙ στις τάξεις του ενός εκατομμύριου και πλέον συμπολιτών μας που στις ευρωεκλογές γύρισαν συνειδητά την πλάτη στον Μητσοτάκη και τις εχθρικές προς την κοινωνία πολιτικές του.

Είναι ένα κείμενο που λέει πως δεν κοιτάμε πίσω αλλά μπροστά. Οποίος δεν το καταλάβει θα μείνει στα αζήτητα της ιστορίας.

Ο κόσμος θέλει πρωτοβουλίες στη βάση της κοινωνίας. Με ανοιχτό και διαφανή διάλογο.
Όχι συμφωνίες σε σκοτεινά δωμάτια όπως φαντασιώνονται κάποιοι επαγγελματίες κουμανταδόροι.

Ο κόσμος βρίσκεται σε διαδρομή “απεξάρτησης”, κυρίως από τα δυό μεγάλα ιστορικά κόμματα της χώρας. Κι οποίος δεν το καταλάβει, θα μείνει εγκλωβιθσμένος στο χθες. Ο κόσμος δεν ειναι λιγότερο πολιτικοποιημένος από χθες η προχθές. Απλά προσεγγίζει την πολιτική με άλλα κριτήρια και αλλά εργαλεία. Και με κανένα τρόπο δεν θέλει να τον θεωρούν οι κλειδοκράτορες της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ ιδιοκτησία τους. Γιατί δεν είναι. Και το αποδεικνύουν καθημερινά.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ