«Θα παγώσετε και θα πεινάσετε…»

Νέες προειδοποιήσεις από τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος έκανε λόγο για παγκόσμια επισιτιστική κρίση ενώ δήλωσε πως η Ρωσία θα σταματήσει την παροχή φυσικού αερίου, πετρελαίου, λιγνίτη και πετρελαίου θέρμανσης στην Ευρώπη αν τελικά επιβληθεί πλαφόν στις τιμές τους, όπως έχουν ζητήσει οι ηγέτες της G7. “

Δώστε μας τουρμπίνες και ο… Nord Stream θα ανοίξει αύριο. Αλλά δεν θα μας δώσουν τίποτα”, σχολίασε όπως μεταδίδει το Bloomberg. “Η Δύση έχει στήσει ένα αδιέξοδο με τις κυρώσεις”, συνέχισε.

Απάντησε πως δεν έχουν νόημα οι κατηγορίες της Δύσης πως η Ρωσία εργαλειοποιεί την ενέργεια. Υπογράμμισε πως “η ποιότητα ζωής των Ευρωπαίων θυσιάζεται για τις κυρώσεις, ενώ οι φτωχότερες χώρες χάνουν την πρόσβαση σε τρόφιμα”. Πρόσθεσε δε, πως “η Δύση θα παγώσει” σαν την ουρά του λύκου σε ένα διάσημο ρωσικό παραμύθι. “Δεν θα παρέχουμε απολύτως τίποτα εάν αυτό έρχεται σε αντίθεση με τα συμφέροντά μας”, τόνισε. “Δεν θα προμηθεύσουμε φυσικό αέριο, πετρέλαιο, άνθρακα, πετρέλαιο θέρμανσης – δεν θα προμηθεύσουμε τίποτα”.

Ο ρώσος πρόεδρος επανέλαβε σήμερα, στο πλαίσιο της ομιλίας που εκφώνησε στο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ που διεξάγεται στο Βλαδιβοστόκ, πόλη της ρωσικής Άπω Ανατολής, τον ισχυρισμό του ότι η ουκρανική κυβέρνηση είναι ένα “παράνομο καθεστώς” λέγοντας ότι αυτό εγκαθιδρύθηκε έπειτα από ένα “πραξικόπημα” το 2014.

Επίσης απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι η Ρωσία έχει παραβιάσει το διεθνές δίκαιο.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη αλλαγή στην εξουσία στη Βρετανία, μια ημέρα μετά την αντικατάσταση στην πρωθυπουργία του Μπόρις Τζόνσον από την Λιζ Τρας, ο Πούτιν είπε ότι ο τρόπος με τον οποίο η χώρα επιλέγει τους ηγέτες της “απέχει μακράν από το να είναι δημοκρατικός”.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστικές δημοσκοπήσεις – Εφιάλτης για τον Μητσοτάκη: Η Ελληνική Λύση πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας

Ανατροπή στις μυστικές δημοσκοπήσεις: Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου αναδεικνύεται πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στη Βόρεια Ελλάδα

Η ηχηρή απουσία από την ομιλία Τσίπρα – Το μήνυμα που ανησύχησε τους επιτελείς

Η απουσία της Όλγας Γεροβασίλη από την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ερμηνείες και σενάρια για την επόμενη μέρα του πρώην πρωθυπουργού

Προβληματισμός και μεγάλη αγωνία των ολιγαρχών για τον Τσίπρα – Η αναπόφευκτη σύγκριση με τον Μαρινάκη

Σκεπτικισμός στους επιχειρηματικούς κύκλους που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η εμφάνισή του στο συνέδριο του Economist θεωρήθηκε «άχρωμη» και χωρίς απήχηση