Θέμα χρόνου η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν – Σφυροκόπημα του Λιβάνου και ξεδόντιασμα της Χεζμπολάχ

Θέμα χρόνου – ίσως και λίγων ωρών – φαίνεται ότι είναι η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν, με ισραηλινά και αμερικανικά μέσα, επικαλούμενα Ισραηλινούς αξιωματούχους, να κάνουν λόγο για «σκληρή απάντηση» στη. μαζική πυραυλική επίθεση από την Τεχεράνη.
Ο Νετανιάχου αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά – συμπεριλαμβανομένων των πληγμάτων σε πετρελαϊκές και πυρηνικές εγκαταστάσεις – ενώ αμερικανικές πηγές σχολίαζαν ότι μετά τα ισραηλινά αντίποινα, δεν αποκλείεται να δούμε νέα επίθεση από το Ιράν με εντολή Χαμενεϊ. Οι δύο πλευρές είναι αναμφίβολα στο χείλος ολοκληρωτικού πολέμου.

Ο ισραηλινός στρατός την ίδια ώρα συνεχίζει τις μάχες στον Νότιο Λίβανο, έχοντας εξοντώσει όπως ανακοίνωσε περί τους 400 «μαχητές» της Χεζμπολάχ, η οποία έχει μείνει ακέφαλη. Μετά τη δολοφονία του Νασράλα, έχει «χάσει την επαφή» και με τον προοριζόμενο για διάδοχό του, Χασέμ Σιαφεντίν. Εκτιμάται ότι σκοτώθηκε σε χθεσινό βομβαρδισμό στη Βηρυτό.

Το σφυροκόπημα της λιβανέζικης πρωτεύουσας είναι ανηλεές και αδιάκοπο. Το BBC αναφέρει ότι το νότιο τμήμα της πόλης δέχθηκε αεροπορική επιδρομή, χωρίς να έχει υπάρξει προειδοποίηση προς τους κατοίκους.

Χεζμπολάχ: Η επαφή με το υψηλόβαθμο στέλεχος Σαφιεντίν “έχει χαθεί” από την Παρασκευή

Αξιωματούχος της Χεζμπολάχ δήλωσε ότι η επαφή με τον Σάγιεντ Χασέμ Σαφιεντίν, το όνομα του οποίου ακουγόταν για την πιθανή διαδοχή του αρχηγού του φιλοϊρανικού κινήματος του Λιβάνου, του Χασάν Νασράλα, “χάθηκε” μετά τα ισραηλινά πλήγματα που είχαν στόχο το προπύργιο της Χεζμπολάχ κοντά στη Βηρυτό την Παρασκευή. Ο Χασέμ Σαφιεντίν επικρατέστερος διάδοχος του Χασάν Νασράλα στην ηγεσία της Χεζμπολάχ, δεν έχει εντοπιστεί μετά από το χθεσινό αεροπορικό βομβαρδισμό των Ισραηλινών

Η πηγή διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι “η επαφή με τον Σάγιεντ Σαφιεντίν χάθηκε μετά τις σφοδρές επιδρομές κατά του προαστίου”, τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή. “Δεν ξέρουμε αν βρισκόταν στο σημείο που αποτέλεσε στόχο των επιδρομών, ούτε ποιος ήταν παρών μαζί του” πρόσθεσε, ζητώντας να μην κατονομαστεί.

Μια δεύτερη πηγή προσκείμενη στο κόμμα επιβεβαίωσε την πληροφορία αυτή: “το κόμμα προσπαθεί να φθάσει στην έδρα που στοχοποιήθηκε υπόγεια, αλλά το Ισραήλ πραγματοποιεί συστηματικά νέες επιδρομές σε μια προσπάθεια να εμποδίσει κάθε προσπάθεια των διασωστών”.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Σαφιεντίν “συνοδευόταν από τον Χατζ Μορτάντα, τον επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της Χεζμπολάχ”.

Νωρίς το πρωί της Παρασκευής, πηγή προκείμενη στη Χεζμπολάχ ανέφερε ότι το Ισραήλ εξαπέλυσε 11 διαδοχικά πλήγματα στο νότιο προάστιο της Βηρυτού, προπύργιο της οργάνωσης, κατά τη διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης προς Παρασκευή, η οποία ήταν η πιο βίαιη από τότε που το Ισραήλ κλιμάκωσε την εκστρατεία των βομβαρδισμών του την περασμένη εβδομάδα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ