Η 36η Ταξιαρχία Πεζοναυτών Ουκρανίας αποχαιρετά τον ουκρανικό λαό και «καρφώνει» Ζελένσκι: «Το καθεστώς του Κιέβου μας είπε ψέματα» (pic)

Η 36η Ταξιαρχία Πεζοναυτών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, οι οποίοι δεν ανήκουν στο Τάγμα Αζόφ αλλά πολωνόφωνοι από τις περιοχές της δυτικής Ουκρανίας, έστειλε το αποχαιρετιστήριο μήνυμα του προς τον ουκρανικό λαό, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για το καθεστώς του Βολοντίμιρ Ζελένσκι. 

Όπως μεταδίδει το defencenet.ru οι στρατιώτες υποστηρίζουν ότι το Κίεβο τους «διέγραψε» εδώ και πολύ καιρό και τους έστειλε στην Μαριούπολη ως αντιπερισπασμό. Οι συγκεκριμένοι στρατιώτες βρίσκονται στο «Azovmash», το δεύτερο εργοστάσιο στην Μαριούπολη που βρίσκεται υπό ουκρανικό έλεγχο και βλέπουν τον ρωσικό κλοιό να κλείνει. 

«Μιλήσαμε με τον Κίεβο και μας εγγυήθηκαν είτε πολιτική είτε στρατιωτική λύση της κατάστασης. Για περισσότερο από ένα μήνα, οι πεζοναύτες πολέμησαν χωρίς αναπλήρωση πυρομαχικών, χωρίς τροφή, χωρίς νερό, πίναμε νερό από λακκούβες και πέθαναν αρκετοί απ’ αυτό. Έχουν πεθάνει ήδη οι μισοί στρατιώτες της ταξιαρχίας», αναφέρει το μήνυμα που αναρτήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα.

Προφανώς, οι πεζοναύτες της 36ης Ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας δεν κατάλαβαν για τι πολεμούσαν και με ποιον, αφού έκαναν την επιλογή να πεθάνουν στην τελευταία μάχη. Οι σύντροφοί τους από το 503ο τάγμα αποδείχτηκαν πολύ πιο έξυπνοι και κατέθεσαν σχεδόν εντελώς τα όπλα.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό 267 πεζοναύτες του ουκρανικού Ναυτικού παραδόθηκαν στη Μαριούπολη. Ο διοικητής τους εξαλείφθηκε και ο αναπληρωτής επιτελάρχης του τάγματος συνελήφθη από τα ρωσικά στρατεύματα, να σημειώσουμε ότι πριν από λίγες εβδομάδες είχε προσπαθήσει να δραπετεύσει.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστικές δημοσκοπήσεις – Εφιάλτης για τον Μητσοτάκη: Η Ελληνική Λύση πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας

Ανατροπή στις μυστικές δημοσκοπήσεις: Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου αναδεικνύεται πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στη Βόρεια Ελλάδα

Η ηχηρή απουσία από την ομιλία Τσίπρα – Το μήνυμα που ανησύχησε τους επιτελείς

Η απουσία της Όλγας Γεροβασίλη από την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ερμηνείες και σενάρια για την επόμενη μέρα του πρώην πρωθυπουργού

Προβληματισμός και μεγάλη αγωνία των ολιγαρχών για τον Τσίπρα – Η αναπόφευκτη σύγκριση με τον Μαρινάκη

Σκεπτικισμός στους επιχειρηματικούς κύκλους που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η εμφάνισή του στο συνέδριο του Economist θεωρήθηκε «άχρωμη» και χωρίς απήχηση

Μυστική δημοσκόπηση – «καμπανάκι πολιτικού θανάτου» για τον Μητσοτάκη: Κατρακυλά η ΝΔ – Κάτω από το 25% η πραγματική απήχηση λίγο πριν τη...

Μυστική δημοσκόπηση-σοκ μετά το καλοκαίρι δείχνει κατάρρευση της ΝΔ κάτω από το 25%. Πτώση άνω των 5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και πανικός στο Μαξίμου λίγο πριν τη ΔΕΘ