Η υπόσχεση του Τραμπ που θα κάνει τις ΗΠΑ «παγκόσμιο οικονομικό ηγέτη»

Φανατικός υποστηρικτής των κρυπτονομισμάτων δηλώνει ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και υπόσχεται πως εάν επανεκλεγεί στον Λευκό Οίκο για δεύτερη θητεία τον Νοέμβριο, θα είναι ο «πρόεδρος υπέρ της καινοτομίας και υπέρ του bitcoin που χρειάζεται η Αμερική».

Ο κ. Τραμπ άλλαξε πρόσφατα γνώμη για τους πόρους αυτής της άυλης φύσης, αφού είχε καταφερθεί εναντίον των κρυπτονομισμάτων όταν ήταν πρόεδρος.

Πρόκειται για στροφή 180 μοιρών από δηλώσεις του 2021, όταν έλεγε ότι θεωρεί το bitcoin «απάτη» που επηρεάζει την αξία του δολαρίου ΗΠΑ.

«Το bitcoin αντιπροσωπεύει την ελευθερία, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία έναντι του κρατικού καταναγκασμού και του ελέγχου της κυβέρνησης Μπάιντεν-Χάρις», είπε ο κ. Τραμπ κατά τη διάρκεια συνεδρίου του τομέα των κρυπτονομισμάτων στη Νάσβιλ του Τενεσί.

Ο τέως πρόεδρος υποσχέθηκε πως αν επικρατήσει, όχι μόνο θα «κρατήσει το 100%» των bitcoin που διακρατεί «η αμερικανική κυβέρνηση», αλλά θα αναγορεύσει το ψηφιακό νόμισμα σε «σκληρό πυρήνα των εθνικών στρατηγικών αποθεμάτων».

«Αυτή θα είναι η πολιτική της κυβέρνησής μου», διαβεβαίωσε, παροτρύνοντας τους Αμερικανούς κατόχους κρυπτονομισμάτων «να μην πουλήσουν ποτέ» τα bitcoin τους.

«Αν δεν υιοθετήσουμε τα κρυπτονομίσματα και την τεχνολογία του bitcoin, θα το κάνει η Κίνα», επανέλαβε εξάλλου. «Η μοίρα της Αμερικής είναι να ηγείται, να ξεπερνά τους αντιπάλους της και δεν θα εκχωρήσουμε τις βιομηχανίες μας σε κανέναν», τόνισε.

Αναγνώρισε πάντως πως για το mining (σ.σ. «εξόρυξη», επιβεβαίωση συναλλαγών επ’ αμοιβή) και «παραγωγή» bitcoin και αλυσίδων blockchains θα χρειαστούν «τεράστιες ποσότητες ηλεκτρισμού».

«Θα κατασκευάζουμε ηλεκτρικούς σταθμούς στις εγκαταστάσεις. Θα χρησιμοποιούμε ορυκτά καύσιμα, γιατί θα είμαστε υποχρεωμένοι. Θα χρησιμοποιούμε πυρηνική ενέργεια. Θα παράγουμε τόσο ηλεκτρισμό που θα πείτε ”σας παρακαλούμε, κύριε πρόεδρε, όχι άλλο ηλεκτρισμό!”», χαριτολόγησε.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστικές δημοσκοπήσεις – Εφιάλτης για τον Μητσοτάκη: Η Ελληνική Λύση πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας

Ανατροπή στις μυστικές δημοσκοπήσεις: Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου αναδεικνύεται πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στη Βόρεια Ελλάδα

Προβληματισμός και μεγάλη αγωνία των ολιγαρχών για τον Τσίπρα – Η αναπόφευκτη σύγκριση με τον Μαρινάκη

Σκεπτικισμός στους επιχειρηματικούς κύκλους που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η εμφάνισή του στο συνέδριο του Economist θεωρήθηκε «άχρωμη» και χωρίς απήχηση

Μυστική δημοσκόπηση – «καμπανάκι πολιτικού θανάτου» για τον Μητσοτάκη: Κατρακυλά η ΝΔ – Κάτω από το 25% η πραγματική απήχηση λίγο πριν τη...

Μυστική δημοσκόπηση-σοκ μετά το καλοκαίρι δείχνει κατάρρευση της ΝΔ κάτω από το 25%. Πτώση άνω των 5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και πανικός στο Μαξίμου λίγο πριν τη ΔΕΘ

Η ηχηρή απουσία από την ομιλία Τσίπρα – Το μήνυμα που ανησύχησε τους επιτελείς

Η απουσία της Όλγας Γεροβασίλη από την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ερμηνείες και σενάρια για την επόμενη μέρα του πρώην πρωθυπουργού