Η Τούμπα κόχλαζε, ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Ολυμπιακό με 2-0 (αντί για 4-0) και καλπάζει για το πρωτάθλημα

Ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε ολοκληρωτικά στο εξ αναβολής ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και μπήκε για τα καλά στη διεκδίκηση του τίτλου στη Super League. Ο Δικέφαλος επικράτησε με 2-0 στην καυτή Τούμπα και πλησίασε σε απόσταση ενός βαθμού την προπορευόμενη ΑΕΚ, ενώ παράλληλα τελείωσε οριστικά το όνειρο των Ερυθρόλευκων για πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Λουτσέσκου ήταν ανώτερη, έπαιξε με σχέδιο και πάθος, νίκησε κατά κράτος κάθε μάχη μέσα στον αγωνιστικό χώρο και προσγείωσε απότομα τον Ολυμπιακό του Μεντιλίμπαρ, που προερχόταν απ’ την ιστορική πρόκριση επί της Άστον Βίλα στον τελικό του Conference League.

Το ντέρμπι κρίθηκε χάρη στα γκολ του Τάισον και του Ζίβκοβιτς, οι οποίοι πραγματοποίησαν σπουδαία εμφάνιση, όπως και ο Κωνσταντέλιας, ο οποίος είχε συμμετοχή και στα δύο τέρματα της ομάδας του. Γενικότερα, ουδείς υστέρησε απ’ τους παίκτες του Δικεφάλου, που έτρεξαν πολύ και είχαν μεγάλη ενέργεια και διάθεση στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος.

Ο ΠΑΟΚ έφτασε τους 74 βαθμούς και απέχει μόλις έναν απ’ την ΑΕΚ που έχει 75. Την επόμενη αγωνιστική, που θα γίνει μεσοβδόμαδα (15/5), ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα και η ΑΕΚ παίζει με τον Ολυμπιακό στο Γ. Καραϊσκάκης σε δύο μεγάλα και καθοριστικά ντέρμπι, ενώ την τελευταία αγωνιστική (την Κυριακή 19/5) ο ΠΑΟΚ θα παίξει με τον Άρη στο Κλ. Βικελίδης και η ΑΕΚ με τη Λαμία στην OPAP Arena.

Η βαθμολογία των πλέι οφ
ΑΕΚ 75
ΠΑΟΚ 74
Παναθηναϊκός 71
Ολυμπιακός 70
Άρης 52
Λαμία 35

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο γήπεδο με μεγάλη ορμή προσπαθώντας να επιβάλλει τον ρυθμό του από νωρίς. Και τα κατάφερε καθώς πήρε τον έλεγχο. Περιόρισε το δημιουργικό παιχνίδι του Ολυμπιακού και προσπάθησε με γρήγορες μεταβιβάσεις να βρει εκτεθειμένη την άμυνα των φιλοξενούμενων.

Η ομάδα του Λουτσέσκου δημιούργησε 2-3 καλές επιθετικές προσπάθειες μολονότι δεν βρήκε απειλητική τελική προσπάθεια. Και τελικά επιβραβεύτηκε για την υπεροχή της με τη συμπλήρωσε 25 λεπτών. Στο 26′ ο Κωνσταντέλιας άνοιξε θαυμάσια το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με μια μακρινή μπαλιά προς τον Σάστρε, ο οποίος σέντραρε προς την περιοχή του Ολυμπιακού. Η μπάλα κόντραρε σε σώμα παίκτη των Πειραιωτών και με γρήγορη αντίδραση ο Ζίβκοβιτς έκανε το γυριστό. Η μπάλα έφτασε στα όρια της μεγάλης περιοχής, εκεί όπου ο Τάισον έπιασε ένα καταπληκτικό σουτ στην κίνηση στέλνοντας την μπάλα… συστημένη στην αριστερή γωνία του Τζολάκη για το 1-0.

Το παιχνίδι άνοιξε καθώς ο Ολυμπιακός… αναγκάστηκε να παίξει πιο επιθετικό. Η ομάδα του Μεντιλίμπαρ πήρε μέτρα στο γήπεδο, έφτασε κοντά στην περιοχή του ΠΑΟΚ, αλλά οι παίκτες του Δικέφαλου ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικοί ανασταλτικά αναχαιτίζοντας κάθε υποσχόμενη επιθετική προσπάθεια των Ερυθρόλευκων με αποτέλεσμα το ημίχρον να λήξει με τον ΠΑΟΚ να έχει το προβάδισμα.

Ο Μεντιλίμπαρ θέλησε να δράσει προκειμένου να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας του. Με το ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου αντικατέστησε τους Μασούρα και Ναβάρο με τον Ποντένσε και τον Ελ Κααμπί, όμως ο ΠΑΟΚ παρέμεινε αφεντικό στο γήπεδο. Ήταν η ομάδα που διατήρησε τον έλεγχο στο παιχνίδι φτάνοντας στην επίτευξη κι ενός δεύτερου γκολ.

Στο 65′ έπειτα από κόρνερ του Ολυμπιακού, ο Δικέφαλος έπαιξε γρήγορα στο transition. Ο Κωνσταντέλιας απέφυγε με τρομερή ντρίμπλα τον Κίνι και πάσαρε θαυμάσια προς τον Ζίβκοβιτς, ο οποίος έκανε ένα γρήγορο σπριντ, βρέθηκε αμαρκάριστος στο κέντρο του γηπέδου, κουβάλησε την μπάλα και πλάσαρε ιδανικά τον Τζολάκη για το 2-0.

Το +2 του ΠΑΟΚ προκάλεσε εκνευρισμό στους παίκτες του Ολυμπιακού, ιδίως στον Ποντένσε, ο οποίος σε μια φάση χτύπησε στο πρόσωπο τον Ζίβκοβιτς, ενώ λίγα λεπτά έκανε στον Σέρβο σκληρό μαρκάρισμα. Σε καμία απ’ τις δυο φάσεις όμως δεν τιμωρήθηκε με κίτρινη που θα σήμαινε αποβολή καθώς είχε αντικρίσει άλλη κίτρινη στο 49′.

Ο ΠΑΟΚ έφτασε με άνεση στο 2-0 καθώς διαχειρίστηκε αποτελεσματικά το προβάδισμα των δύο τερμάτων. Μάλιστα είχε ευκαιρίες για μια ευρύτερη νίκη. Απ’ την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός βρήκε τις πρώτες καλές φάσεις του μετά το 80′, έχοντας δοκάρι με τον Όρτα στο 92′.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Κετζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Σβαμπ (80′ Οζντόεφ), Μεϊτέ, Ζίβκοβιτς (75′ Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας (75′ Μουργκ), Τάισον, Μπράντον (59′ Σαμάτα).

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Κίνι (67′ Αποστολόπουλος), Κάρμο, Ρέτσος, Ροντινέι, Έσε, Όρτα, Τσικίνιο (74′ Καρβάλιο), Ζέλσον Μαρτίνς (66′ Φορτούνης), Μασούρας (46′ Ποντένσε), Ναβάρο (46′ Ελ Κααμπί).

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έγινε viral: Σάλος με τη σύζυγο του πρώην πρωθυπουργού που έγινε τρολ – Έρχονται αποκαλύψεις για πρόσωπα υπεράνω υποψίας

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Σάλος...