Η Τουρκία θέτει ξανά ζήτημα αποστρατικοποίησης των ελληνικών νησιών του Αιγαίου

Επιμένει η Τουρκία να θέτει θέμα αποστρατικοποίησης των ελληνικών νησιών στο Αιγαίο. Αυτή τη φορά, ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ μιλώντας στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu, δήλωσε ότι η Ελλάδα «συνεχίζει να εξοπλίζει τα νησιά αντιβαίνοντας στις Συμφωνίες της Λωζάνης και του Παρισιού».

Όπως δήλωσε ο Ομέρ Τσελίκ, «όταν ρωτήθηκε ο Μητσοτάκης» για αυτό, απάντησε:

«Δεν θα συζητήσω την ξεπερασμένη αρχή του αφοπλισμού». Αποκλείεται. Όταν το αναφέρει η Τουρκία, από τον Μητσοτάκη μέχρι τον επιθετικό Υπουργό Εξωτερικών, όλοι λένε ότι η στάση της Τουρκίας είναι «πολύ επιθετική».

Τι είναι λοιπόν η επιθετικότητα; Ας το πούμε εδώ. Εάν εξοπλίσετε τα νησιά που θα έπρεπε να είναι άοπλα, θα πρέπει να αφοπλιστούν. Με τον ίδιο τρόπο, εάν δηλώνετε συνεχώς ότι έχετε εναέριο χώρο πέρα από τα χωρικά σας ύδατα, και εάν το δείχνετε ως παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου, παρόλο που η Τουρκία πετά σε διεθνή εναέριο χώρο σε αυτό το πλαίσιο, θα δημιουργήσει μια προσέγγιση που είναι απολύτως παράνομη και βασισμένη σε ψέματα.

Αν παραπονιέστε δεξιά και αριστερά, τότε δεν θα δούμε εδώ μια ειρηνική και καλοπροαίρετη προσέγγιση.

Το καθεστώς των νησιών είναι ξεκάθαρο, αυτά τα νησιά θα είναι αφοπλισμένα, αλλάζετε το καθεστώς των νησιών από τη στιγμή που τα εξοπλίζετε. Η αλλαγή του καθεστώτος των νησιών σημαίνει επίσης άνοιγμα της συζήτησης για το καθεστώς της κατάστασης κυριαρχίας στη συνθήκη που καθιερώνει το σημερινό καθεστώς του νησιού, που είναι αφοπλισμός», ισχυρίστηκε.

Ο Μητσοτάκης «στο νησί στα ανοιχτά της Αλικαρνασσού»

Αναφερόμενος στην επίσκεψη Μητσοτάκη «στο νησί στα ανοιχτά της Αλικαρνασσού», ο Τσελίκ σχολίασε: «Δεν έχει νόημα, δεν σημαίνει τίποτα άλλο παρά (το κάνει) για να αντιμετωπίσει την αναταραχή στην εσωτερική πολιτική και κάποιες επικρίσεις στο εσωτερικό. Αλλά κάνει κάτι ακόμη πιο επικίνδυνο και θα το αναφέρω στο ΝΑΤΟ για να διασφαλίσω ότι οι σύμμαχοί μας θα πάρουν θέση εναντίον της Τουρκίας», σημείωσε και πρόσθεσε: «Το ΝΑΤΟ δεν είναι ένας οργανισμός που θα πέσει στην παγίδα τέτοιου παραλογισμού και ασυνέπειας».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά το ρόλο ελληνικής τράπεζας στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά τραπεζικό σκάνδαλο γύρω από τον...