Η τακτική της ΝΔ για τις επόμενες κάλπες

Με τον αέρα του νικητή, τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος εμφανίζονται έτοιμα για την νέα εκλογική μάχη αν και όπως φαίνεται δεν προτίθενται να κάνουν και πολλά.

Οι πληροφορίες λένε ότι η στρατηγική που θα ακολουθήσουν θα στοχεύει στο να μην χάσουν ούτε μία ψήφο αλλά αντίθετα να αυξήσουν το ήδη μεγάλο ποσοστό τους κάποιες μονάδες, κρατώντας ωστόσο χαμηλούς τόνους .

Στην πραγματικότητα τα κυβερνητικά στελέχη επιθυμούν να παρακολουθούν από μακριά την αντιπαράθεση που όλα δείχνουν ότι θα ξεσπάσει ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ ενώ βασική επιδίωξη τους είναι να ενισχυθεί η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ώστε να μην υπάρξουν διαρροές προς τον κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις εκλογές της 25 Ιουνίου.

Το στοίχημα για την κυβέρνηση θα έλεγε κανείς είναι να καταφέρει η Ζωή Κωνσταντοπούλου να μπει στην Βουλή, ώστε να αποκτήσει έτσι ο Αλέξης Τσίπρας ένα σκληρό αντίπαλο.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι τα κυβερνητικά στελέχη θα κρατήσουν χαμηλούς τόνους σε όλη αυτή την προεκλογική περίοδο καθώς δεν θέλουν να τρομάξουν ένα κομμάτι ψηφοφόρων που δεν βλέπει με καλό μάτι την «παντοκρατορία» της ΝΔ.

Στην πραγματικότητα στο Μέγαρο Μαξίμου θέλουν ο χρόνος να ξεκινήσει να μετράει γρήγορα μέχρι οι πολίτες να βρεθούν και πάλι στις κάλπες χωρίς να πρέπει να αντιμετωπίσουν μία έκτακτη κατάσταση ή ένα γεγονός το οποίο θα προκαλούσε τριγμούς στο εκλογικό σώμα.

Με λίγα λόγια η κατεύθυνση που έχει δοθεί είναι να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι, τα κυβερνητικά στελέχη να μην προκαλούν την κοινή γνώμη και να μην υπάρχουν ιδιαίτερες αντιπαραθέσεις την συγκεκριμένη στιγμή. «Όχι έπαρση όχι αλαζονεία» είναι η κατεύθυνση που έδωσε από τις πρώτες ώρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μόνο με κάθε τρόπο να υπάρχει υπενθύμιση της ήττας του Αλέξη Τσίπρα.

Όπως επισημαίνουν μάλιστα κυβερνητικά στελέχη η στιγμή είναι ίσως ιδανική για να αποδομηθεί τελείως το προφίλ του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Άλλωστε, εδώ και πάρα πολύ καιρό το Μέγαρο Μαξίμου αναζητούσε τρόπους για να φθείρει το προφίλ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς όμως αυτό να σταθεί δυνατό .

Παράλληλα το κυβερνών κόμμα θα προβάλλει το θέμα της Συνταγματικής αναθεωρήσεις και τις μεταρρυθμίσεις του κράτους καθώς η επόμενη Βουλή θα είναι αναθεωρητική.

Την ίδια ώρα οι συνεργάτες του πρωθυπουργού λένε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει εξαφανίσει μέσα από το ίδιο του το κόμμα κάθε άλλη φωνή ενώ έχει καταφέρει να καθυποτάξει τις φιλοδοξίες των δελφίνων, δεδομένου ότι έχει μπροστά του τέσσερα χρόνια καθαρό δρόμο μετά το εκλογικό αποτέλεσμα που πέτυχε.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά το ρόλο ελληνικής τράπεζας στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά τραπεζικό σκάνδαλο γύρω από τον...

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;

Σάλος στο παρασκήνιο: Ο επιχειρηματίας φίλος του Τσίπρα που «αγοράζει» στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς

Παλιός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρηματίας με αλλεπάλληλα αποτυχημένα projects, φέρεται να χρηματοδοτεί πολιτικά πρόσωπα και από την Αριστερά και από το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας ρόλο διαμορφωτή των εξελίξεων. Στενές σχέσεις με Τσίπρα, παλιά στήριξη στην Αχτσιόγλου