Η στρατηγική… άλωσης Μητσοτάκη-Τσίπρα 13 ημέρες πριν τις κάλπες

Ο στόχος να «αλώσει» ο κάθε πολιτικός αρχηγός τα «κάστρα» του άλλου τίθεται πλέον στην προμετωπίδα τόσο του Αλέξη Τσίπρα όσο και του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς όλοι καταλαβαίνουν ότι πλέον, δύο εβδομάδες πριν τις κάλπες, ουδείς έχει την «πολυτέλεια» να πηγαίνει «πάσο» σε συγκεκριμένες εκλογικές περιφέρειες.

Για τον λόγο αυτό, εξάλλου, έχουμε δει -και θα ξαναδούμε- τον Αλέξη Τσίπρα να δίνει το «παρών» σε παραδοσιακά κάστρα του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ, με το βλέμμα στραμμένο στις διαρροές που έχει η ΝΔ από την Λάρισα και πάνω. Ο πρώην πρωθυπουργός, λοιπόν, συνεχίζει τις περιοδείες του στην Μακεδονία και την Θράκη, καθιστώντας σαφές ότι δε θα αφήσει τον Κυριάκο Βελόπουλο και την Ελληνική Λύση να προσποριστούν την διαρροή ψηφοφόρων και την αποσυσπείρωση της ΝΔ στη Βόρεια Ελλάδα. Ο Αλέξης Τσίπρας, μάλιστα, σχεδιάζει νέες εμφανίσεις στην Κοζάνη και τα Γρεβενά, ενώ θα δώσει σκληρή μάχη και στη Θεσσαλονίκη.

Και μια και περί Κεντρικής Μακεδονίας ο λόγος, το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας θέτει υποψηφιότητα και στις Σέρρες δεν αφορά μόνο στην επιδίωξη της Κουμουνδούρου να παραμείνει «ζωντανή» στην προεκλογική διαμάχη η διαπάλη για την εθνική τραγωδία των Τεμπών, αλλά και στην ευρύτερη επιδίωξη του Αλέξη Τσίπρα να καταγράψει μεγαλύτερα ποσοστά ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βόρεια Ελλάδα και στα λεγόμενα «κάστρα» της ΝΔ.

Στρατηγική… άλωσης

Βεβαίως, ίδια ακριβώς είναι και η στρατηγική του Κυριάκου Μητσοτάκη, που την διεκπεραιώνει ήδη από προχθές με τετραήμερη περιοδεία σε «προβληματικές» για τη ΝΔ περιοχές: Πάτρα, Πύργος (και εν γένει η Ηλεία), Χαλκίδα, Ελευσίνα, Άρτα είναι μερικές μόνο από τις περιοχές που ο Κυριάκος Μητσοτάκης στοχεύει να ανεβάσει κατά πολύ τα ποσοστά του κόμματός του, με το βλέμμα στραμμένο κυρίως στους αμφιταλαντευόμενους ψηφοφόρους του Κέντρου που ακόμη διχάζονται μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και, δευτερευόντως, του ΣΥΡΙΖΑ. Στόχος του πρωθυπουργού είναι ο ίδιος με εκείνος του Αλέξη Τσίπρα: να «αλώσει» τα λεγόμενα «κάστρα» του ΣΥΡΙΖΑ και να εφαρμόσει στην πράξη το κλασικό προεκλογικό δόγμα ότι «καμία ψήφος δεν περισσεύει».

ΠΗΓΗmatrix24.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ